Hahaha ubabo si pisala no jas nemam ubavo procitano rezultatot sea gleam vo krvnata slika pokazuva pokaceni t.e 9.4 ,a dole kaj sto e urinaren status za leukociti pisuva negativen
Добар ден Денска бев на преглед и прво цтг. Бебе е со тежина околу 2950 грама 36+1. Цтг е добро, бебе смирено и матката добра нема контракции. Постелка и вода имало уште што значи дека уште ќе сме туркале до термин. На преглед после две недели, е сега како ќе се воздржувам овие недели незнам ама се надевам ќе биде се во ред и бебе уште ќе седи внатре
Ај ке си препрашам пак сега наредна недела ама се си мери докторот детално, е периодов дефинитивно не е мој , се нешо не ми се погоодува нишо не ми се свиѓа , сама си нарачав креветче па сеа зш не купив од дрвените а цело време сакав креветче што се нишка, тешко маж ми , само плачки по дома , ама ке издржиме хормони се во прашање ке не трпат тоа им е работа. Покачени ти се вредностите , обавезно консултација со гинеколог па ендокринолог , јас исфрлив благо , газирано и тестенини но мораш да си побараш стручен совет , не се плаши се се регулира *
Никако не сум, ќе ме пуштиле во недела. Почна бебето многу да ми повраќа и тоа цели млазови, не е како урда чисто бело млеко, штом исцица одма повраќе, потоа пак, додека доие пак.се грчи,плаче ќе се понркам. Можеби се грчеви ама незнам шо да мислам.Сакам да почнам да и давам адаптирано млеко. Ќе прашам сега у совети од 0-6 сигурна сум дека е од антибиотиците и од тие гомна ( извинете на израз ве молам ) шо ги примам.
Никако да си фатам ред околу сметењето во врска со неделите. 7ми месец од која недела почнува.? Најдов нешто низ нет на едно место прочитав дека од почетокот на 27ма недела а на друго од 28ма
Да и јас јадев многу овошје и ми го забранија... а леб бел и благо не ни јадев. Сега може само едно јаболко и еден портокал на ден повеќе не
Претходно повраќаше ли ? Млекото во млазови и иде, и поголема количина, не и давај АД, следи ја на саат, како за почеток , ако цица над толку и толку минути, и ти поврати значи многу и е, и тргни после пред време. Имаш многу млеко, а она е алчна не знае кога и е доста, ама ќе се навикне за брзо. Какво извинување, знам тешко ти е . Тебе гради те болат ли ?
Повраќаше ама како урда и не толку многу. Дојде една од одделот кај бебињата шо се таму кај шо бев кога се породив рече дека се што примам оди со доењето да не се грижам. Го виде папчето рече во ред е, ако недај боже има нешто да слегнам на детска клиника. Ми се чини дека уште и чистачката ја немам прашано за мојата состојба Туку таа жена си отиде и одма да сменам пелена има шо да видам жолт лигав исцедок од пупичката шо може да е сега па тоа???? Сега пак ја сменив пак имаше само помалку. Ако пак има кје ја покажам или носам на клиника. Многу се грижам за малото Овде сигурно мислат колку претерувам или сум досадна ама ме боли патката за нивното мислење. Живи и здрави само сакам одовде да си одиме