Исто и мене почна да ме боли од пред 2-3 дена. Од стоење мислам дека ми е. Не би требало да се грижиш превеќе. Тежи бебето, го влече стомакот и грбот, нормално е да заболи. Пробај застани со подраширени нозе и прави кругови со колковите, нишкај се, мене ми помага тоа
Ako si na patoloska da si odela na komisii da se otvara 45 dena pred inace si otvaras koga ke se porodis od iskustvo ti kazuvam ,ako e taka ke te fati da otvoris porano i nema da imas 6 meseci nema da fatis otvori koga ke se porodis ,dali si na patoloska ili nekakvo bolovanje ,i dali se plakase za ovie meseci sama prodonesi i da vrti plata ?
Еве и на оваа стои дека не мора да се мие пред доење. А почнавте со мачкање уште пред пораѓај? ( И која недела?)
Јас не. Ни првиот пат ни сега. Сега и прерано ми е мене лично, 17+ сум, ама додека не родив и не фати да цица бебе не мачкав. Тогаш почнав нагло уште во болница и фала богу пу пу пу не се разранив. Ама мачкање 24/7 сум правела
Ви мириса ли потта? Мене никогаш не ми мирисала вака, се бањам се облекувам и џабе мириса пак. спас ? Користам алверде со лимон стик ама џабе.
Здраво девојки ! На прегледот во 35+3 ми најдоа инфекција во урина, па ми даде Др Амоксиклав антибиотик да пијам, рече не е штетно за бебето. Спомна исто покачени леукоцити во урина, а претходно оваа од лабараторија рече нормално било тоа . Сега веќе сум влезена во 36та, чувствувам некоја мускукна болка долу ниско, плус болка во срамната коска, едвај се движам. За 6 дена треба да одам на CTG. Дали некој друг има такви болки, дали се нормални ?
Koja nedela si? I kolku kg se imas popraveno? Ako smeam da prasam. Jas so prvoto dete nemam nitu edna.Sega ke vidime kako ke bide,uste mi e rano. Imam nekoja od pubertet. Ne isceznuvaat striite da ne ne zalazuvaat,samo ke stanat beli.
Јас сум 30+6 денес, немам сеуште направено брисеви а мислам дека ги имам сите твои симптоми и мн се плашам од бактерија, Чешања, некој особени пецкања и секрети немам па си се надевам дека можи болките ми се од самата тежина на бебе (мене на мочен меур некако многу ми удира). Јас додуша и многу седам, не движам, таква ми е работата а кога се раздвижувам (ама не за долго да биди) мислам ми иди подобро малку...Ти сепак си и доста понапред од мене, можи и бебе веќе доста ти натежнува, или од самата инфекција ....Сепак, нека сподели и некој поискусен И да се редактирам-ако седам подолго, кога ќе станам наеднаш и баш одвај одам, имама некоја болка најдолу ама брзо поминува....
Сега се скарав со визитата Да сум ги пиела тие г.мна до утре.!ако не сум крварела од тие апчиња можело да значи дека и немам веќе менструален исцедок оти и по пораѓајот баш немав многу. И сега утре сабајле ќе ми направи пак ехо и ќе виде. Ако к покрај апчињата на ехото се виде дека има останато крв ќе преземал нешто друго. Он верувал дека не крварам бидејќи немам повеќе крварење, втор пораѓај можело и помалку да крвариш. Имсега ќе видиме утре шо ќе каже ехото. Плус при мокрење ме боли. Чекаме сега да видиме шо ќе каже мокрачата, вчера чиста ми зедоа со катетар и сабајле крв. Да видиме шо ќе кажат тие резултати.
Јас имав некој чуден период летово ( не бев бремена) и многу ми мирисаше потта (особено од десната пазува). За малку ќе одев и на доктор. Никогаш претходно не ми мирисала така. Отстранив секакви антипреспиранти, рексони, еднаш зедов лидера крем- ни тоа не помогна.Се миев со сода-ништо. И си зедов стик од алое вера на Forever, стварно сум презадоволна. Нема алуминиум, а и претходно еднаш кога го користев бев задоволна. Сега еве сеуште си ставам, немам мака. А кога останав бремена крајот на август, како да ми ја потснема таа миризбата а и времево залади, не се потев како во лето нели....па сега до што беше не знам. Битно, стиков ми е топ а и нема јака миризба, некако неутрален ми е...
24 недели денес. Од пред неколку дена имам болки во желудник, не знам од што. Највеќе ги чувствувам кога седам и кога се наведнувам
А дали знаеш после породување што може да се користи ? Дали смеат антиперспирантите ? Нивеа на пример ? Не знам дали ке пречи
Оф леле, појма немам. Јас си велам овој сега што го корситам пак да продолжам, а немам прашано никој што би се користело потоа.. Ако разберам нешто секако ќе пишам..
За стрии користам масло од дива роза, убаво впива во кожата и ја омекнува ептен. Но некако скептик сум дека ќе бидам потполно поштедена од појава на стрии, особено во последните месец два. Да ве прашам оние со плацента на преден ѕид, од кога ги чувствувате силно клоцкањата на бебе? Дека самата поставеност ги неутрализира па гинеколозиве велат послабо се осеќале.
Откако се породив со првото, да. Си најдов спас со лидера. Не користам ништо, два пати неделно само од неа и раат. На маж да му се потат помага, не па на нас жени. Татко ми се спаси така од мирис и мене ми ја препорача. Топ е.
22+ Ќе ги осетиш за недела две верувам, јас отприлика во 19та го почувствував првпат и знаев дека е тоа. Веќе се почести движењата и друг може да ги почувствува кога ќе стави рака одозгора, но не се ете ко што читав да се познава газе, ноџиња преку стомак па затоа и прашувам