Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. ddevojce

ddevojce Популарен член

Абе ај ем од нив зависам овде и пак ги скарав денес. Ама неможе така само да ме мотат. 100 доктори само се менат и на секој треба да ја раскажуваш приказната одново.

eliii89, Thallia and Ann.loves.you like this.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Упат од гинеколог матичен. Да првата утринска мокрача.

lavinija28 and Maja92@ like this.
  3. beba@meba

beba@meba Популарен член

Ако си вработена земи си одмор од фирмата после отвори боледување од општ матичен .. јас така направив бидејќи и јас бев на патолошко..

Тоа е крема против потење.. значи има за под пазуви и за нозе.. два вида се... есната е дезодорантска и така пишува на неа а на другата има слика нога...

Last edited by a moderator: Mar 1, 2020
    Dikinzi and mamaorhidea like this.
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

Имам чудно прашање ама верувајте се замислив. Приметив пред 3 дена дека некако ми се смали стомакот. Си реков си правам филмови ама си дојде вереникот од пат, се немавме видено некои 7-10 дена и прво нешто ми рече 'Како да ти е смален стомакот'. Можно ли е да е свртено карлично, па да се раширив хоризонтално? Или пак од диетата можда сум исфрлила вишок вода? Немам објаснување.

5. eliii89

eliii89 Истакнат член

Jas so prvoto dete kiga se porodiv isto bev na patoloska i maticnata togas i sega sum isto patoloska mi rece moralo da se otvori takvo im bilo praviloto nemoze nisto drugo moralo 45 dena porano,e sega dali ne znae ili pa ne se zamara taka mi napravi ti najubavo e da si prasas maticen toj znae najubavo

Dali moze taka ? Mene ne sakaa da mi napravat taka

mamaorhidea likes this.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Ај второротки мала помош?
    Дали може беља да направам ако го кренам син ми на сек да го однесам до спална, ми заспа у дневна и не можам тв од него да пуштам. Има околу 18 кг.

elcezelce likes this.
  7. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Не. И јас го дигав син ми во втората, а и сега неколку пати го имам дигнато, 20 кг е :)

Dikinzi and LadyC like this.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Screenshot_20200229-203545.png
    Крема дезодоранс против пот и смрдеа. Го користеа само татко ми и брат ми, ама откако се породив со Константин и јас почнав и ич ич не мирисам. Зимно време мачкам еднаш неделно, летно 2-3 пати . Како кремче е. Ептен е убаво и мириса малце. МЕ СПАСИ. :)

@Kallias2 се мачам да те тагнам, не ми те обележува...Фала ти најмногу мила. Не го кревам, ама сега ептен е ситуација, а сама сум. :l: :* :hug:

Dikinzi and Thallia like this.
  9. ddevojce

ddevojce Популарен член

Mozno e da смени форма кога севрти бебето, не е страшно. А може и од диетата да си намалила нешто. Не се грижи

Thallia and Jana06 like this.
  10. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Обавезно зимам фала :*

Не, јас во вторава бременост, сама си ја зимав од градинка, и замисли живееме на 5-ти спрат без лифт, па госпоѓата не сакаше по скали, 90 % у раце ми беше, душа ми испаѓаше, ама среќа се беше во ред, дома исто така се пентерев секаде, чистев кујни вециња, смукав цело време, и напупена собирав играчки. Па и по дома ја кревав цело време, со оглед на тоа дека и мијам газе стално коа е какана. Немаш гајле само пак биди внимателна :*

Ќе ја земам обавезно фала ти :*

Ann.loves.you, Thallia and LadyC like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

@Dikinzi завршив работа веќе. Си добив од бебо клоци у десен јајник и сега сме пата пата. :D
    Ич не сакам , ама грев ми е и за тоа големото, го имам научено у тотална темница да спие и му смета тв. А ја не сакам да спијам... :D :*

Dikinzi likes this.
  12. Andra

Andra Популарен член

Ќе ставиш маска а можеш и ракавици.Најважно е да не се допираш со рацете по очи,уста и нос и некако побрзо да завршиш.Јас сум наредна недела и така планирам да одам.

Може на 8 а ако имате температура и на 6 часа.

Одмор да земеш треба да прекинеш со патолошка ,да не одиш на комисија од 8 месец зашто самите пишуваат доле во забелешка од кој датум да се отвори потодилно а тоа е 45 дена пред.

mamaorhidea, eliii89 and Jana06 like this.
  13. beba@meba

beba@meba Популарен член

Може.. секако дека може.. јас кога ми заврши патолошкото т.е не се продолжува до термин се отвара трудничко после завршетокот.. но мојот матичен гинеколог ме подучи така да направам и го послушав.. после патолошко земав одмор од фирма (зимскиот од 9 дена) после завршетокот на одморот земав боледување од општиот матичен , сакав да го земам и летниот одмор но се уште не беше почнат (недела дена беа у прашање) и не ми го дадоа па си отворив трудничко...

eliii89 and Thallia like this.
  14. beba@meba

beba@meba Популарен член

@Dikinzi земи си.. обавезно.. преубаво мириса и не дозволува потта да ти смрди.. има нежен мирис...а исто помага и за нозе кремата што е наменета за нозе.. воопшто не смрдат нозете после тоа

Dikinzi and LadyC like this.
  15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Sovet za suvo kaslannje ? Bev do apteka mi rekoa deka ne smeam niso bez konsul. Od doktor no dodeka otidam ke crknam od kaslanje :( barav neso na prirodna baza no i toa ne sym smeela :(

16. Dance27

Dance27 Популарен член

Мене Проспан сируп за кашлицата ми дадоа (препорачено ми беше од гинеколог и општ лекар)

LadyC likes this.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Пантенол смееш, ама мене лично ништо не ми помогна. Ракија на грло со бибер навечер смирува, јас пиев сируп од тегавец на хербион последно, ама не можев од сува кашлица да спијам неколку вечери. Буквално ненаспана бев.
    И сега еве осеќам ме голицка грло, суво поткашлувам и сумњам дека имам некоја алергија. :/

18. Andra

Andra Популарен член

Сируп исландски лишај од Јадран тој може и прополис спреј без алкохол од Еси.

eliii89 likes this.
  19. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Zdravo mene kako mi se blizi terminot nekako sum mn poveke isplasena...
    Najgolem strav mislam deka mi e od anestezijata... ve molam za epiduralot mislenje?

BY<3 and lavinija28 like this.
  20. Andra

Andra Популарен член

Мене ми помогна и чај камилица со мед.