И ја така првото го научив, ама сеа со второво се навикнува на плачење од неа и гледам нешто многу многу не ја ферма А во аптека да го барам така ? Колку пари од прилика е ? А зошто не пробаш со следново : стави 2 лажици шеќер, после прегори го, стави кило вода, цел еден кромид и цело едно јаболко да се вари, коа ќе стаса на 500 мл готово е, и пиј си по еден филџан 3 пати на ден. Јас од мала пијам вака, и на ќере и правам сега ама нешто не го обича многу, дали ради кромидот. Иначе многу помага.
Мешиња едно прашање, можеби малку глупаво, ама навистина не ми е јасно. Како е тоа ниско носење на бебето? Јас сум 6ти месец 23+0 бебето цело време долу го осеќам, кај матката,некогаш ме удира кај препониве. Во главно нон стоп долу е. Над пупак или до пупак никогаш го немам осетено. Тоа е ниско носење или моево нормално е ? Извинете на глупавово прашање
Јас и двете бремености ги носев бевињата буквално у матката доле ги осеќав. У препони и у јајници ме удираа. Некои велат ажтоа е ниско носење, некои друго кажуваат.мене и стомскот ми беше долу ниско и во двете бремености. Кога ќе седнев бебето у скут ми беше.
@ddevojce јас еднаш го прашав гинекологот, зашто ми е цело време долу, дали се е во ред. Ми рече е кај сакаш да биде ,како ќе расте ќе фаќа нагоре простор. Ама еве кога ги слушам другиве трудници чудно ми е, ги удрило горе, ваму таму, мене се долу бебка ме удира И велат тие што носеле ниско полесно ќе се породат, вистина е?
Уф значи не сум само јас. Јас сум 26 и сеуште бебето го осеќам кај матка и во јајниците.Сеуште го немам осетено околу и над папокот.Двајца лекари ми кажаа дека баш добро си е носијата.
Тоа нема врска. Полесно ќе се породиш ако брзо се отвараш и болкиите ти се редовни. Носијата си е едно а пораѓајот друго. Со првото 12 саати со второто 4 саати траеше се.
Дали ова со одење често во тоалет односно мокрење трае подолго, јас мислев прво тромесечие само но мислам дека сега повеќе ме тера само трчам и кога не пијам толку течност? Пример кога сум на работа ајде и пијам доста вода вака дома немам многу навика.
И јас искрено од кога влегов во 9ти многу имам страв од самиот пораѓај Но се тешам дека еден ден е и ќе помине, како сите жени така и ние со Господ напред се ќе биде во ред. А за епидуралот не плаши се сега многу често се применува
I jas sum utre 23 puni i jas sum isto nisko nosenje udira kloca vo matka me korne od mavanje neprijatno duri mi e ,paga nadole na preponi i jas se cudam imam stomak a bebevo mi e megu jajnici nisko ,prvoto mi bese nisko ama volku ne inace tesko pominav na poragaj nesakam da ve plasam moe iskustvo ,i jas prasuvav na pet lekari bev vika kaj sakas da bide nemoze gore odma kako raste ke se kreva neznam Isto i jas ,ti merea li grlo ?
Moe iskustvo so prvo dete bese takvo ,sto ne mora da znaci kaj sekoj razlicno e sega ne misli ti na toa kaj sekoj e razlicno
@Dikinzi го има и во аптека и во поголемите маркети.. тркни до Веро ако си од сСкопје таму со сигурност го имаш бидејќи знам , јас работам таму.. цената му е некаде од 140 до 170 ден. По малку се става бидејќи кремата е густа, убаво се размачкува , се трие да се впие во кожата и после тоа немаш гајле.. потта не ти смрди...
@Kate Rina 93 Не мора да значи.. јас ниско го носев.. скроз долу, матичниот во 38 - 39 недела кога проверуваше колку прсти сум отворена рече дека бебето е ептен долу дека до вечерта сум требала да се породам.. ме прати на клиника, ме задржаа таму се беше ок до вечерта и сабајлето пред да ме проверат дал сум се отворила уште и кога да ме однесат на бокс бебе искочи од родилен канал, се качи скроз горе и оттука веќе почнаа моите маки... ме изнамачиа ептен и буквално со рака го извлекоа бебето ...
@Kate Rina 93 Kopi paste инаку мене денес “нема” да ме пуштат. Дојде у соба таа мутавата докторка шо ме прими у болница и шо ме гледаше на ехо да ја провери жњната до мене. И ги гледаше со ехо бубрезите и ја отпушти да си оди. Мене ми вели вие ќе си одите утре нели?? Викам како утре треба денес антибиотикот ми заврши бромилата ми е извадена. Вика ако не крвараш од апчињатата значи запушена си у матката имаш крв сега нема време да те гледам на другата страна сум. Велам ми кажаа денеска да си одсм и сакам да си одам денес а не утре. Можеш вика ама ќе се потпишеш и ќе си одаш. Ако имам време до вечер ќе дојдам ќе те гледам на ехо и ја тресна вратата Едно тешко шо ми стана очите со солзи ми се наполнија луда работа овде. Вчера тој вели мислам дека немаш повеќе менструација штом не течеш и покрај апчињата, пред да си одиш ќе те гледам на ехо. Дојде сабајле и зеде крв на жената и си отиде. А никој не кажува какви ми се резултатите од урината и крвта шо ми ја земаа вчера. Шо им е финтата не знам, само си играт играчка со мене. Ќерка ми има утре роденден, чека да си одам, чекам и јас. Ај со другсрчиња ќе славиме у среда имаме закажано. Сакав дома да и направам торта за домашните утре е родена сакам итре да дува свеќи. Ај роденден може секој ден да славиме, ама неизвесноста дали ми е чиста матката или не, е проблем. Не знам на што сум а и тие не знаат. Денес во 12:04ПРИЈАВИ + ЦИТАТ ОДГОВОРИ ddevojceПопуларен член Женички може сум ви фосадна ама само тука можам да се искажам и да ме раберете. Сега мм се јавува цел затнат болен и ми вели големата ќерка има температура 39 боже мили на која страна да фатам??? Дали да ја донесел на прњглед. Велам аман седи дома му кажав шо да и даде, велам оддолу од амбуланта идам со бебето лудница е доле се чека дури до кантината со маленки деца. Ситњ болни. Телефонски се јавуват прашуват за корона вирус, таа вели ако не сте биле у италија кина тие поопасните места нема потреба од грижа ауууу да се побрка човек апелирам до фемина да направи смајли како се побркува човек, бидејќи нема а мене тоа смајли многу ми треба у моментов
E sega pak jas za tie sto nisko nisko bebeto vo odenje dali vi smeta ,tezi ,vlece i dali nosite nekakov pojas ? Moze ima druga tema ama jas ovde ve procitav pa sakav da ve prasam