Морам со раширено нозе да седам, понекогаш ми натежнува ако одам повеќе... За појас знам дека имало во медикус за 150денари ако ти го препише специјалист. Оваа недела сум на контрола, ќе ја прашам матичната
И мене носењето на првото дете ми беше ниско долу искрено многу се плашев ,не можев по пат да одам и на секој преглед барав да ми мерат цервикс ,се молам ова да не ми е така никогаш не стигнав до термин да одам на контрола ,секогаш одев порано...сега ќе пробам повеќе да одмарам иако мислам дека и ова е така вгнездено,сепак почесто мерење на цервикс и повеќе одмор па ќе биде се во ред..со лесно да ни е на сите
Па не се осеќа многу, дека има прегорен шеќер и јаболка, ама можеш за да ублажиш мирис, малку цимет да ставиш, а за вкус тој е..ајде едно шолче на екс, не е страшно, а на природна база е, на ќерка ми и го давам да го пие. Од Велес сум, ќе барам по аптеки , Зегин најверојтно го има Фала Леле леле душа мила, аман бе шо ви направија вас таму !? Оди пушти им се ако не..нема ли некој одговорен ? Како е малата ? Има ли кај вас корона вирус ? Мене мажот ми ми кажа, дека вирусот и не е толку опасен како што се прикажува по медиуми, дека е како секој нормален, само шо стрдаат стари и изнемоштени лица,пошто немеаат имунитет и можат да фатат по брзо пмевмонија. Иначе се е пропганда, за да сд наполни медицината со пари. Како ти е малата сеа ?
Фала шо не мислите, Малата е добра чистиме окце почнав со капки. Големата е дома температурата и паднала со мајка ми е, а мм сефи со мене у соба и пиеме кафе. Сестри влеват излеват нова смена прашуват кажуват секој по нешто абе хаос. У мк да бев чинам ќе ме средеја до сега. И ќе заборавев. Ја чекам доктор сега, уште за ехо сум да ме видат и да ми каѓат каква е ситуацијата. Само тоа се влечи. И ќе се знае на што сме. Апчињата ги пијам се тровам и тоа е, се у круг. Има и кај нас корона вирус, вчера рекоа прв случајму нашиот град. Низ други градови има повеќе заразено. Инаку другсрка имам блиска у италија, у најризичниот дел е, на нејзиниот дечко-другар е болен од корона и вели не е толку страшно колку штомизгледа и да,само стари имизнемоштени лица и тие шо веќе се болни умираат. Болнички коли фрнчат насекаде. Ама сепак нивото на паниката и претпазливост е толку високи шо дури на работа не смеат да зборуват меѓу себе и се со маски имсо ракавици. Не смеат да шетат никаде. У германија масовно се оди на пазарење и равтовите се празни. Страшна работа е тоамшо може да направи медијата. Само паника креват.
I kaj mene do 24 bese taka.sega e kaceno gore a sum 26nedela. Sega go sekjavam udiranjeto dugi gore kaj gradite
@Dikinzi не знам .. но ништо не те кошта да провериш.. ако не и во тинекс и рамстор провери.. мислам дека таму имате тинекс и рамстор... сеа со цената таму не знам како се но ги има ...
Женички мене ме пуштија домче да си одам. Пресреќна сум. Чекам само отпусното писмо да ми го дадат торбите ми се веќе у колата. Уфф едвај чекам да си видам детето, не знаат со мајками дека ќе си одиме со бебето дома ќе ги изменадам. рече дека е чисто може уште малко да претечувам и на нормална контрола кај матичниот некаде средина на март. Јас уште утре ќе се јавам на приватен и сруго мислење да побарам. па и вечера ми носат, фала ама дома ќе си вечерам
Ете гледаш, само да се плашат луѓето, бог да чува. Немаме Имаме само Жито, Алфа, Туш..и некое ситно маркетче Јеее, ајде уживајте чим се е во ред, назад на гушкање
Леле луѓе, јас денес малку пропешачив и одвај на нозе издржав. Толку ми тежеше стомаков , кај јајнициве најдолу, задникот,препони, бутови абе мислам цела карлица и бавно се движев. Денес 31+0, ми е страв да не е рано за вака да не можам да издржам...Мислам, се издржува ама не знам колку е нормално, едноставно како преморен да ми е долниов дел од стомаков...Јас само да си се пожалам
Кај мене е иста ситуација, само на мене ми трнат и стапалата. И од кога се заморам малку, после ми требаат неколку саати да си дојдам во нормала. Дури не можам ни до пола да се наведнам од толку што ме боли. Ваљда е нормално. Утре почнувам 33нед.
Офф i feel you Ајде кога сме кај жалење и јас да се пожалам. Дали некоја нога или рака ми има бутнато бебе од левата страна во висина на бубрегот само од напред, кај слабината некаде. Абе ме боли така остро не можам да ја кренам левата нога во кола да се качам. Сум читала тука дека можно е да притиснало на нерв. Сакам до крај да си го износам ама тој крајот некако побрзо да дојде, многу тешко ми станува.
Мислам дека ништо не е ,јас цело време го кревам син ми ич не пазам па фала богу чувал господ до сега .
Кога веќе се жалиме на болки... Дали некоја од вас има болки во желудник. Не болки од јадење туку болки како притискање. Најчесто ги осеќам кога седам, ако сум малце свртена на страна ги немам. Сабајлечки ги немам ама веднаш штом каснам нешто се појавуваат. Се мислам можеби бебето е во некаква позиција и ми го боде желудникот....
Јас само ако се прејадам, како на пример денеска на фамилијарен ручек, еве лежам не можам да дишам. Изгледа веќе немаме простор за прејадување
Охооо и тоа машала.. кој што прави само таму ми иде паметот хахаха.. мислам дека ќе можам даиздржам секој ден по 3-4 партии А додека сме кај жалење и јас да не останам покуса... куков ме убива значи страшна работа.. ни магнезиум ни ништо не помага.. си куцам кога одам и на моменти знае да ме пушти ама реткост е тоа а тек 24 недела... што ли ќе биде со мене до крај уште сега паники ме фаќаат а и многу тешко почна да ми станува А и мешко машала ко 8ми да сум а не 6ти... ќе бидам ко мече у 9ти изгледа
Абе грев невиден сум. Мм на брод у Америци, ја битно на с*кс мислам. Ко зајци да е бар еднаш и тоа ќе заврши работа, вака мука е. Ми се сака ептен. У прво тромесечие ич немав нагон. Сега сум ко мачка у фебруар.