До термин мислам дека ке зараснам...постелката ми е ниско до каналот и ништо не смееме да правиме. Ужааас,6 месеци спиеме еден на еден крај од спалната друг на другиот што подалеку еден од друг за да не се испровоцираме.
Јас еве од август (од сам момент кога разбрав за бременоства) ништо такво )) На почеток со појавата на кафенкото и ништо реков не правам да не искомплицирам нешто а и мојов поголем шубеџија од мене Додуша, пошто цело време така ко во страв сум и ко чудно ама немам некои нагони баш....а не дека не размислувам гревче...
Јас пак ич не мислам на тоа немам ни желба,чудо некое...а пак на маж ми да не му речеш страв му е ептен а гледам има овој пат желба ,за првата бременост исто ништо не правевме дека со инвитро и со терапии и ова исто страв ни е дане направиме беља ,си спиеме како брат и сестра а некогаш знае и во дневна да преноќи...не му требам очигледно туку 15 + сум некако како мало да ми е мешево или уште е рано само се гледам на огледало да не се подсмалило. Што мислите вие? Се приметуваат вашите мешиња околу оваа недела или се филмам јас?
Isti slucaj sum i jas kako tebe moeto taa nedela ne epte malku se primetuvase e posle toa za nekoja nedela narasna sega 23 nedela mi narasna puno ne se sekiraj ke pocne naednas i i kaj tebe
Сите сме различни во конструкција мила, на некои уште од трети им се гледа, на некои во 7ми веќе им е јасно изразено мешето. Така да не се оптоварувај со глупости. Мене ми беше поголем во 3ти него сега во скоро 5ти месец ( ќе влезам во четврток во 18та недела) . Ич не се смарај.
Go napraiv i ne e bas taka gadno kako sto mislev dali treba toplo da go pijam ili nema vrska ? I celo odednas ili?
Не не, не мораш топло, по 3 -4 филџани мали на ден. Тоа шо ќе остане во фрижидер, ако си направила многу. Да ти кажам, здравје коа ќе се породиш, и на детето кога ќе кашла да му даваш. На природна база прво пробувај, после антибиотик.
Jas cimer mu vikam na mojot nemA podobar zbor sto ne opisuva momentalno... Se delime osven krevet,duri i mu ja simnav "Cimer deka si be cimer" za rington.
Da se pozalam i jas 18+5 sum i premnogu se zamoruvam sto i da zarabotam ili koga sum aktivna pogolem del od denot se custvuvam premoreno i bez energija i samo gledam da legnam nekade. Sakam da sum aktivna celo vreme ic ne znam da sednam i se mi e cudno sega bidejki ne izdrzuvam si vikam dali e normalno toa. Prva bremenost mi e pa poiskusnite bi gi prasala dali ima mesto za panika? *
Pa mi iskoci skoro 1l,si stopliiv 2 pati denes si dodadov i med malce vnatre da ne mi bide epten na kromid do vecer ke go dopijam i toa sto ostana pa utre pak ke si napravam . Fala ti mnogu
Женски, вие што ми кажавте за Лидерата, маста за миризба..имам прашање..Смеам да ја користам додека дојам? Викате зимно време еднаш ставате ,а летно време 2-3 пати во неделата, сеа не ми е јасно, ја се туширам повеќе пати, и зимоска и летоска, како да ја мачкам ? Колку пати?
Јас со години наназад ставам само сода бикарбона. Сабајлечки на рака ставам по една лажичка, ставам вода и тоа го мачкам под пазуви. Не сум засмрдела никогаш. Користам од содата што се користи за јадење на алкалоид. Нема шанси такво нешто да влијае на доење, нема никаков мирис и потполно е природно. Испробано, скоро 7 години дезедоранс немам ставено. Само пази ако се бричиш, почекај 2/3 часа пред да ставиш, понекогаш пече