Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    2.727
    Допаѓања:
    7.663
    Немојте луѓе со крема да се депилирате воопшто, а не во бременост. Многу лоша работа е за интима, така се имам изгорено, еден период не функционирав. А не сум нежна воопшто.

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237

Jas da, no 2-3 pati. Sega vo treto gubam zdiv mnogu cesto

На eliii89 и bibiiii им се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Јас пред да одам под туш у спална на раат ќе се видев на огледалото кај сум “зашумена” па на памет и на осет се бричев. Мало огледалце со тебе у туш и ќе се средиш.

На Dikinzi, Ann.loves.you и eliii89 им се допаѓа ова.
  4. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.083
    Како се справуваш?

5. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас се депилирам со ладен восок.Крема никако мислам најштетна е ,а за бричење повикај пријател:)

На Meckicja, eliii89 и eta им се допаѓа ова.
  6. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2019
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    138
    Пријателот (мм) не сака ни да чуе за помош (facepalm) така што ќе биде борба со бричот :whew:

На Meckicja, eliii89, Andra и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Исто и кај мене.. мм ми прави фаци |( ќе си се помачам сама ќе си потргнам меше и кај што гледам гледам кај не гледам со рака пипкам да знам до кај сум:rofl: е сега не сум како од салон излезена ама терам вака.. и за депилација и мене ми е шубе ми се има увертено у глава дека со првото ден пред пораѓај се издепилирав и утредента се породив:D а се депилирав тогаш цела бременост:rofl:

На Dianas и eliii89 им се допаѓа ова.
  8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    . Da

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    18.511
    Јас со бигче само на допир и на крај со огледало проверувам, 95% е мазна, ама мака мачам додека се средам ,:whew: еднаш на сопругот озбилна му викам ти ќе ме средуваш, вика нема шанси, и ете така си се мачам сама (facepalm)

Јас синоќа седам леле ко да ме прободе нешто позади од грб помеѓу градите горе у средина . И воздух немам не можев да си поземам, станав се радвижив седнав пак и дури тогаш убаво се издишив. Јас сум 31 недела.

10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женски, вие кои се пораѓавте природно, дали можи да споделите како се снаоѓавте со дишењето? Имам читано и порано за ова а и понекогаш гледам некои видеа ама во пракса знам дека сигурно е подруго:))) Што и како кај почетните а како кај големите болки? Па онака ако можи некој совет или корисно видео што баш вам ви било :)

На Филотеа и elenaklasik им се допаѓа ова.
  11. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Ја купив ама не ми беше јасно, после дезодоранс ли да ставам или не :rofl:

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237

Одам на тераса, земам воздух на нос а издишувам на уста. Исто така правам и кога имам болки. Така ме учеа на курс

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    12.214
    :D ооо фала на прашање. Се осеќам шарено, хахах, демек смирена, се` уште неспремна бе, во психичка смисла повеќе. Се трудам да се сфатам како што, ама пак си викам малку да препуштам и на спонтаноста.
    Оној притисок шо си го набиваме, вака да научам така да биде, е непотребен. Зато рииилееекс.
    Само да сме здрави живи, со полесно да поминеме.
    За физички, правам цтг два-трипати неделно. Има контракции мали, не ги осеќам. Болки чат-пат имам, од вируси се плашам, и неколку дена бев залежана дома. И не можев во вц да се испразнам. :rofl: Си реков дај стани, зш вака не си научена. Ама ми беше страв да не се напнувам физички, да не дојде моментот порано.
    Сега сум 37ма недела, според мерки една недела поназад.

Ти како си? Која недела си? :*

На LadyC, dunika, Dikinzi и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Megi88

Megi88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    61
    Девојки јас сум веќе 36+4, некако периодов поретко го осеќам бебе да клоца и да се мести. Кај вас како е?
    Инаку, јас цело време се депилирам со топол или ладен восок , па така продолжив и во бременоста, раат сум по еден месец.

16. Ana-sk

Ana-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    54
    Mamicki pisav i vo druga tema no ovde e najaktivno...sakav da ve prasam za sovet ili iskustvo, koj doktor bi mi go preporacale za poragaj vo Remedika?

17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    На болница ојш на цтг ? Јас до 32+6 стигнав , утре сум плодност па да видиме др што ке каже , иначе последно бев кај Кате и ми рече супер е се а јас на извештај читам дека плодов одговара на 31+3 а јас бев 32+ нели е тоа поназад ? Ептен се плашам некако мало бебулево како да е ? :) 1800 беше па да видиме утре колку пораснал , и да си прашам вие што стававте утрогестан до кога ви го даваа ?? Едвај чекам до 36+ да дојдам некако во сигурна зона ке сум хахаха иако ми снемува воздух уште сега а само 4кг здебелена сум ама се ке издржам , а ти не се плаши готова си :) и да дојде моментот нека дојде , нема паника хахаха најде кој да ти речит ;)

На LadyC и elenaklasik им се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    12.214
    Според мене, не е мало. Јас во 32ра недела, беше 1600, одговараше ко за 31ва. Е ми сигурно баш со последната менструација, не си зачнала. Затоа има простор од две недели плус минус. Јас знам дека после менструација се зачна, десетина дена сигурно. Така што, за мерките не му ја мисли многу.
    За цтг кај Љушевски одам, ако прашаш за пари, дека редовна му сум со години, бесплатно ми прави :).
    Ќе истераш и ти уште, здравје само. (fingers)
    Која е Кате? Кога те гледаше последно?

На LadyC и Milicka* им се допаѓа ова.
  19. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    На гинекологија горе работи Катерина Попоска на смена беше дента, бев за упат па ме виде и на ехо , последно бев на 32+0 , ама си велам штом велат до ред е да не си стварам стресови без потреба , па ке видиме утре за посигурно хахаја , ајде бе ке не биде ;) само уба мисла и немаме гајле , со лесно да ти биде па ке ме известиш до кај си шо си , те снема наеднаш па реков дан си се олеснила хахаха.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.610
    Допаѓања:
    53.081
    Пак јас..
    Бебка овие денови послабо мрдаше. Почна навечер да мрда почесто,преку ден не. Ај добро, си има таа некоја рутина, ама па овие два дена ептен слабо мрда, а од вчера мислам дека ич ја немам осетено:( изедов 4 реда чоколада, тоа е премногу за мене пошто јас благо не јадам и еве чекам да мрдне сега, ама ја нема:( 23+2 сум

На LadyC, eliii89 и mal.ecka им се допаѓа ова.