Сме пишувале и порано дека има денови кога се мрзеливи и тоа се најверојатно деновите кога растат , ми се случувало 2-3 дена да е таков ептен слабо да го осеќам , препишуваат на тоа дека растеле и послабо се активни
Napise i koka kola i legi na leva strana. Nego ne svativ,Liderata e dozvolena vo doenje,ne se zivee vejke. Samo pod tus sum,djabe e.
Hellooo Како сте трудници? Денес време тука пролет, 20 степени, сонце пука, топло Утре најавуваат дождови и задутре. Викендот пак убаво време...Баба марта со 9 ума за џабе не ја викаат, час така, час вака. Јас денес конечно решив да спремам торба за во болница, вчера мм ми вика соремна ти е торбата? Му викам не, се си викам ај денес ај утре и ме мрзи...е како вика, подледен момент ли ќе спремаш, треба спремна да ти биде, е знам де, му викам, ќе ја спремам и така денес уште сабајле спремав за мене и за бебе, уште козметика за мене да ставам во еден несесер и мислам спремна сум Синоќа се слушнав со татко ми, му вика лека полека да се спрема да доаѓа навака, ми вика лелеее сега баш имам многу работи, не можам ни оваа ни наредната недела ми вика Ај белки ќњ изджи до крај бебе да не излегува оти помош немам никаква од никој
@mal.ecka јас едно време користев лидера, сега не знам дали се користи за време на доење, ама мене имаше денови кога ме болеше местото под мишка од лидерата. Потоа прекинав да ја користам и немам осетено болка. Не знам зашто болеше, може дека јас секој ден ставав.. не знаев дека треба на неколку дена Ако се користи за време на доење кажувајте да се спремам и јас на време, тоа да купам
40+4 сум,на бебка не и се излегува уште па затоа утре со провокации ќе биде пораѓајот,ќе може некоја мамичка да сподели искуство бидејќи ептен се плашам и ме фаќа паника,што од возбуда дека ќе си ја гушнам бебка што пд страв како и што ќе биде,само знам дека треба да сум силна и да издржам..Можеби прашањево не е за тука ама темава е најактивна затоа и тука пишувам..
I jas sum 23+1 i kaj mene e istiot slucaj ,noke poveke se dvizi ,ima periodi ama menuva ,eden den e mn aktivno drug ne ne se sekiraj normalno e toa
Не се плаши ич, ако е свртено со главчето надолу ќе ти стават инекција во инфузија и ќе почнеш да добиваш болки и ќе те следат, може одма да ти фати провокацијата и да почнеш одма да се отвараш и бргу да си се гушнеш со бебчето. Секоја втора трудница раѓа со провокација, не се секирај, си знаат докторите, ќе ги слушаш сажо и се ќе биде во ред Ти посакувам да поминеш најлесно и да ни пишеш утре убави вести
Ич не се базирај на ехото од на болница ,блага веза нема...мене Мимоза ме гледаше на ехо 36 та недела 2700 гр бебче ,а кај Љушев 2300 . Се роди 2050 а Мимоза не ни виде дека постелката е презреана и не се храни повеќе бебчето не пак Кате ќе види нешто. Само Љушев виде дека заостанува и ме прати на пораѓај кога го виде Мимоза извештајот од Љушев следниот ден ме породи. Штом одиш во Плодност таму најубаво ќе ти кажат,таму ќе се пораѓаш?
Пробај стави сода бикарбона, ќе се зачудиш колку делува, никаква миризба нема да осетиш цел ден. На чисти и мокри пазуви стави малку сода и втриј ја убаво.
Леле а лето иде. Баш никакви антиперспиранти не се дозволени при доење? Јас долго време користам без алуминиум,мислев така и да продолжам. Ај дома ке се туширам нон стоп,ама за надвор @ddevojce среќен роденден на малата Интима средувам на козметичар,односно со шеќерна паста.На почеток чекав 12та недела,после со терав редовно. Брич ми е пострашно да ставам,плус одма продникнуваат
За депилација и јас сега треба да закажам целосна ќе правам со восок, само се мислам дали оваа недела илибнаредната да закажам, за понеделник се мислам, колку подоцна толку подолго ќе ми трае да не ми никнат, од друга страна пак страв ми е да не ме фатат болки деновиве па да не успеам да идам да се издепилирам и да одам вака со влакна у болница За четврток мислам да закажам најарно, сега се мислам тоа баш што да правам 37+ сум... Од понеделник 38 ма ќе бидам.... Белки нема да не изненади бебче деновиве, што знам, ама секој ден скоро имам по некои болки или менструални или скаменување некое или сечење....така да на два ума сум
На почетокот кога се трпат болки можеш да дишеш како што не учат, на крај јас се трудев да дишам како што ми кажа акушерката, ама мислам не успеав. Во тоа лудило не знам ни што правев ни што зборев.
Каде ќе се пораѓаш? За на гак можам да ти кажам како оди, јас почнав да примам провокации на 40+5, се породив после 2 дена. Различни се методите на провокации за разлика од чаир пример.
Ќе си продолжиш со тие што ги користеш . Штом се без алуминиум ок се. Иако и со низ и без, ќе си смрткаш.Ама минува и тоа.
Како не минува @duffi Па здравје на матурска на детето ке си ставам парфем Не штитат и овие без алуминиум,и сега се потам со нив,односно се усмрдувам,ама дома сум па лесно е за туширање во секое време.