Во темите Прво тромесечие и во Димери детално имам пишано како се боцкам во раце и немам модрици. Побарај ги таму мислењата, можеби ќе пробаш така и ќе ти помогне. Пробај ептен поткожно, не длабоко да боцкаш. Ете сè си е во ред, џабе се секираше за движењата
Нема од што да се плашиш, си поминала више 2 пати, знаеш како иде постапката До душа знам од што стравуваш..ама немаш гајле, за брзо ќе го гушкаш пилето Кога ќе дојде моментот ќе си речеш само да излезе по брзо , нема да имаш време на не убави работи да мислиш. За тоа што не ти земале брисеви не се сеќирај,и да има нешто пу пу пу,не дај боже се третира за недела дена. Јас оред да се породам, си ставав полигинакс оти матичната моја ми зема брисеви дури 30 недела,и ми беше мисла, имав бело прање и малку чешање , и ја прашав дали да ставам превентивно, ми рече да, и мене мирна глава. Ако ти е мисла прашај матичен. И малку опуштено Идам тука да видам до кај си, те мислам цело време, само со лесно
Само да ве известам,денес ништо од провокацијата,вчера вечер ми падна чепот до сега сум отворена 2 прста,докторот остава се да си тече по природен пат па ќе видиме како ќе биде до вечер моментално ме пушти дома..Среќа сум блиску до чаир па ако има нешто вечер нема да патувам многу..
Ми испука едниот крај на уснава, ексик. Не е херпес, ама е како раничка болна, на интернет пишува демек како инфекција габична. Плииз, кажите дали е нешо опасно за бебево, дан ми е опаднат нешо имунитетов?! Пијам витамини, земам овошје, јаткасти... Сега уште инфекцииште ми фали! Шо да ставам нешто корисно?
Помина и вториот скрининг ,помина супер мислам дека ова беше најубавиот преглед до сега докторот толку убаво и детално ми објасни и ми ги покажа сите органи на бебето ,пораснала кукла мајкина 480 гр е потврдено дека 100 % е девојче Докторот толку се трудеше да и го сликне лицето ама ама се криеше цело време со рачињата ,се надевам на следниот преглед ќе успееме да го видиме .Инаку докторот ми препиша да почнам да пијам препарат за железо хемовит таблети па да видиме како ќе биде железото до следната контрола.Сакав да ве прашам дали имате проблеми со непцата ,многу ми се воспалени и малце со некоја потврда храна кога јадам одма ми крварат
Богами е Треба да се префрлам во друга тема, ама додека не ме избркаат ќе си седам Патем додека сум тука..следам повеќе теми, ама ако не отворам неколку дена нотификации не ми стасуваат, знам прашањево не е за овде, нека го префрлат слободно. Ама не ми е јасно зошто е така.
@Dikinzi , сеа ко си тука да те искористам . Се сеќавам кога ти беа последните недели од бременоста, пишеше -уфф овие контракции колку се досадни- Па сакам да знам колку ти беа силни и од кога ти почнаа таквите контракции и на цтг што покажуваше? Имаше болки на друго место? Кај мене покажува контракции, ама јас не ги осеќам. Брановито ми е цтг-то, а стомаков ми се стврднува на промена на положба. Како да толкувам не знам. Дали е ова знак некаков?
Znam deka mnogu pati e prasano, ama ako moze da mi kazete vo 7mi se vleguva so polni 26 ili polni 27nedeli
Поздрав мајки! Само што се вратив од преглед во Плодност. 36+2 денес Бебе понапредно за 1 недела, плодова вода доволно, постелката уште не е зрела, јас затворена скроз...So far, all good Го поминав и тој фамозниот преглед со рака, ама луѓе боли!Воопшто не сум паничар ама дали е до докторката или јас не бев опуштена стварно незнам Нареден преглед за две недели : Крстинка дури и ми нагласи, биди спремна за уште еден преглед со рака ко ќе дојдиш за две недели Ај за убаво нека е само, ќе помини и ова
Najdobro e da odis kaj Lile,taa e strucnjak za ovaj del. Pred nekolku dena od Plodnost i mene me pratija kaj nea.So zakazuvanje e,pregledot cini 1800 den.
Ке одам обавезно , додека го најдов бројот касно беше да закажам , утре од сабајле обавезно закажувам , фала многу.