Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Кај мене во 29 недела се сврте

LadyC and NNK19 like this.
  2. Bilbilce

Bilbilce Истакнат член

Фала ти. И јас мислам поголем раат ќе имам во апартман и затоа од сам почеток сакам са сум во апартман. А што викаш и скоро цел ден ќе може да има некој од моите за помош :)

LadyC and *malenavolena*87 like this.
  3. mare92

mare92 Истакнат член

немој не паничи има време ке се свтри, еве јас сум 33 недела вчера бев на контрола и ми кажа дека е свртена. И докторите некогаш умеат да те извадат од памет и да мислиш само на тоа

LadyC and NNK19 like this.
  4. NNK19

NNK19 Популарен член

:d:
    Таман работа не паничам чисто ме интересираше.. знам првото многу рано се сврте и си остана до крај така.. :D
    фала ви девојки:)

LadyC and mare92 like this.
  5. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Lele normalno li e da me boli stomak od stolicava ? Me boli mnigu mi dade medicinski jaglen i proven ama se mislam dali da odam na lekar ili ne ? :(

LadyC likes this.
  6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Јесссс ај честито да ни се можат до крај!!:party:

LadyC likes this.
  7. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Здраво феминки! Не знам дали ова е вистинската група за ова прашање, не најдов посоодветна.
    Дали по пораѓај, додека сеуште немате добиено ни еден циклус, е можно да се забремени? Логиката би ми рекла не затоа што немаш ни овулација без циклус, но што вика искуството?
    Ние не се пазиме сеуште после бебево, ама почнав да се прашувам да не направиме уште едно . А ако останеш трудна како можеш да знаеш, затоа што немаш циклус да ти касни.
    Благодарам за мислења и искуства!

LadyC likes this.
  8. Mantub

Mantub Форумски идол

Можно е. Значи замисли дека прва овулација ти е после бременост. Ако не забремениш ќе ја добиеш првата менструација. Ако забремениш нема да добиеш менструација. Нема како да се знае освен со тест.

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Можно е.
    Знам таков пример.
    11 месеци е разлика со сестра му :lol:

LadyC, BrideToBe, BY<3 and 1 other person like this.
  10. BrideToBe

BrideToBe Истакнат член

Фала! :) Епа ај нека ни е со лесно ако сме направиле! Сакаме секако уште бебиња, само што вака ќе дојде побрзо од планираното.
    Поздрав!

LadyC, Bella*, BY<3 and 1 other person like this.
  11. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Јас сум 23 +4 вчера бев на преглед и моето е карлично ама не обрна внимание на тоа затоа што е рано.
    Од друга страна на золва ми и се сврте со главата надолу во 6ти месец, во 7ми пак се свртело карлично еве сега 8ми е вели накосо било некако, и рекле има шанса до 9ти секако да се сврти.
    Што значи нас од 6ти месец не ни игра улога сега како е поставено, зашто си се врти:D

0ли, Thallia, NNK19 and 4 others like this.
  12. *malenavolena*87

*malenavolena*87 Популарен член

Кај мене мм доагаше сабајле во 9 со јогурти сокови и вода (за нас двајца да не мислиш сум подкупувала сестри) си одеше вечерта накај 21-22 , само што не смееше да шета по ходник разбирливо жени со цицки на сите страни :) имаш и посебен тоалет за себе во апп.

Bilbilce, LadyC and Bella* like this.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Имаш потечна столица или дијареа? И не трудна сече стомакот.
    Мене пред некој ден така ме искина стомакот мислев ќе раѓам предвреме, а тоа гасови да ти биле. Се извадив од памет.

strelkata and LadyC like this.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Добро вечееер.
    Навратив да и пишам на @Happyinlove дека у првата бременост слушнавме срце во 9та недела. Тоа не значи да не откачуваш тука, сакаме друштво , знаеме и ние по нешто. :emo: :D
    @FreeMind може да се приклучи исто, ја гледам многу убави деца раѓа , нема да смета уште едно. :inlove:
    За @0ли освен што е ѕверка ми требаше време да сфатам дека не е со големо О, туку со 0 (нула) . :rofl:
    Ама чоек учи додека е жив. :D

Мешиња, дајте бе сликајте се повеќе и ставајте слики во "какви сме / бевме како трудници"
    Преубава тема е :inlove:

Друго, ми фали @lia22 да ја читнам како е?

kukla21, Happyinlove, dunika and 4 others like this.
  15. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Tecna stolica imam nemam ni gasovi ni nisto i odvreme navreme kako da me sece nesto vo stomak. Bev kaj mat.ginekolog za sekoj slucan se e ok so bebe ako ne mi prestane za nekok den me prati na infektivno no nexnam zoso na infektivno. Mi dade elektorliti da pijam ,med jaglen i proven pijam.

16. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Епа неможам веќе, ми попуштија нервите, епа не се живее во една соба, не може да ти биде и дневна и спална и детска, скоро три години поминаа, ај издржав некако, сега куќа правиме ама додека се вселиме уште 3 ќе поминат, нз како ќе издржам. сега бебе ќе дојде кое толку време го чекаме и за него да нема место ;( се скаравме со сопругот за креветчето, нема каде да стои, ни кај прозорот не бива ни кај креветот не бива, нз што ќе правиме , се нервирам :@

LadyC likes this.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Затоа што дијареа може да е знак на цревна инфекција, стомачен вирус, затоа на инфективно.

Sandra456* likes this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Знам дека не е решение ова моево, ама е еден добронамерен совет. Џабе се нервираш за работи кои не можеш да ги смениш. Џабе се карате. И сопругот ти е вознемирен, и ти и бебушка осеќа од тебе. Креветчето е најмал проблем. Ќе видиш бебе ќе спие со тебе цело време, цицни презаспиј ќе правиш. Не си троши енергија сега, ќе видиш кога ќе стигне колку ќе ти фали сега ова се. :*

19. elimkd

elimkd Форумски идол

Не се нервирај и јас сум во една соба од 16 квадрати, сами си ја реновиравме, се ми е ново, складно во сива боја, дури и креветчето ми е во исти тон, уште прозорот треба да се смени ама ќе почекам здравје по 40 дена, направивме и распоред сите можни комбинации и се убаво се склопи, направете го истото, тргни нешто што мислиш дека е вишок, разместите се и сигурна сум дека ќе се најде решение, мисли на убави работи те чека принова а тоа е побитно од таа една соба

dunika, 0ли, Thallia and 2 others like this.
  20. Andra

Andra Популарен член

Нистатин капки за јазик и гаргара, со сода бикарбона да се чисти јазикот и пробиотик според мене дармфлора.

Kate Rina 93 likes this.