Труднициии изгледа ми надоаѓа млекцее од градите Не чешаше едната града од преска и така како што се чешам ги набљудувам пупките дека се многу поцрни и ги фаќам и само што маалку стиснав потече прозирна течност како водичка, пробувам на другата исто и од неа Тоа значи дека штом се породам ќе имам млеко одма?? Ахх дај Боже уште од одма да си ја дојам бебушка, да не треба да и давам Ад, многу го сакам тоа и и љубоморев на мајките кои уште од само раѓање си ги доеја бебите уште во болница додека беа Уфф баш се изненадив сега и веќе не ги пипкам, да не дојде колострум уште од сега па да не можам првото да и го дадам на беба... или не може а? Не знам, прв пат вака уште пред да се породам да видам дека ми тече од градите, ако стиснам де, не во буквална смисла дека тече....
Некаде на интернет прочитав дека ако има срцебиење во девета недела, шансите да продолжи бременоста се зголемуваат за 98%. Сакав да си потврдам дека прочитаново ми е точно и затоа прашав дали се смета како позитивен знак, односно дека горенаведеново е точно.
Тоа е точно, бидејки кога се работи за хромозомски проблем, срцевата реакција престанува околу 8 недела
Колку убаво. Не може да го 'потрошиш' колострумот па да нема за бебе. Нема врска колку млеко ќе имаш одкако ќе родиш ако имаш сега. Некои жени дури го истиснуваат млекото и го чуваат во замрзнувач додека се роди бебето за да му дадат во случај млекото да не дојде веднаш по породување. Јас не би ги стимулирала градите затоа што се лачи окситоцин така и се зголемува ризикот за контракции на матка и предвремено породување. Стави си влошки во градникот ако тече и без притискање, сосема е нормално.
Не те разбирам. Ако слушнеш срце во 7ма недела нема да продолжи бременоста? Не читајте се' на интернет.
Research amongst women with a history of recurrent miscarriage has shown that those who saw a heartbeat at 6 weeks of pregnancy had a 78% chance of the pregnancy continuing. It also showed that seeing a heartbeat at 8 weeks increased the chance of a continuing pregnancy to 98% and at 10 weeks that went up to 99.4%. Сега ми најде за проучување.
Хахахаххахаа лудница си Ако некогаш го поминам срамот да се депилирам доле тебе те барам Пошто ја сум од тие шо не одат на депилација само од срам И коа бев трудна барав само преглед од жена ради таа причина, ама ете..и мажи на преглед ми се погодуваа Тоа е ..таква сум, знам за прекор е, ама мозокот е чудо
Супер Баш ти благодарам на убавиот одговор Не, не ги стимулирам воопшто, ова случајно сега пробав оти некако многу црни ми се видоа пупките и ги прочепкав малку и се излупи тоа одозгора и стиснав и одма потече водичка, не е бело млеко туку водичка, таков ли е колострумот? Јас мислам жолтеникав беше, од другите бремености така се сеќавам и лепливо беше... Ееее влошки па и ти, немам млеко да тече за да ставам влошки, тоа здравје натака кога ќе родам, ако има толку многу млеко ќе ставам влошки Готово, не стискам веќе, крај. Да му кажам и на мм после оти он ги обожава кога имаме интимни моменти, да не ми ги стиска оти
У мк ако не видат срцева акција до 8ма недела, докторите дури алармираат. Кај блиска моја личност на 7+5 и рекоа за киретажа-несакаа да чекаат, и 3 мислења имаше од доктори од различни места, чекаа до 8ма недела по нејзино инсистирање и таа имаше спонтан.
Мене искрено ова ми е глупаво и нелогично. Зошто процентот е помал во 6та, отколку во 9та? Или демек се претпоставува да се регистрира во 6та, ама со секое наредно се повеќе се зголемува процентот?! Што порано се види срцева акција, тоа подобро. Така и сум читала и јас од овој шарен интернет. Ама не значи дека ако не се види порано, дека тоа е лошо. Има секако разни ситуации. Кај мене во 5та + се регистрира.
Не, тоа не значи дека ќе имаш млеко уште одма, ама ќе си стаса за брзо оти ти е трето. Проѕирен е на почеток, а после е жолт, тоа е најбитното да го исцица. Од коа ќе се роди, цело време на града ставај ја за да цица, ако плаче ден два, дај и дохрана. Прво цицање, после дохрана, а за да знаеш млекото дали е убаво надојдено ќе видиш по неа, како голта и како диши. Ако почне да диши по брзо, млекото више стасало. И како што пишала мантуб мислам беше, без стискање на брадавици, може да предизвика контракции.
Ова со срцевава акција е непотребно плашење. На другарка ми според последна менструација испаѓаше една недела, а според мерки друга. Може да се случи касна/рана овулација. Регистрирање на срце варира кај секоја трудница. Слушајте доктори и без паника.
Ти благодарам на одговорот. Јас сега почнувам 37 недела. Ме интересираше само како е во Охрид. Претходната бременост се пораѓав на ГАК во Скопје и имам многу лошо искуство и сум рекла таму никогаш не влегувам веќе. Сега веќе за никаде не сум сигурна, секаде е исто, затоа те прашав зашто слушнав дека немало доктори во Охрид, затоа и прашав. Инаку, не знам дали гасови имам или лажни контракции. Јас уште од почеток се одбив и брисеви и прегледи, мислам дека од тие вагинални прегледи може да се заразам или да се отворам за пораѓање. Како Господ никој не е, ако нешто треба да биде ќе биде. Со лесно нека ти е. поздрав.
Ако, нема проблем, јас видов на интернет дека има доктори две жени и еден маж и педијатри доктори. Секаде е исто. Сега веќе не знам што да мислам повеќе. поздрав.
@Dikinzi ако некогаш сакаш да и ја покажеш на некоја, на сваќава да не и се срамиш. Наши сме си веќе . Инаку Велешани денес ме бараа да им кажам што им ново. Дури се изнервирав малку, братучетка ми дошла се уселила тука пред којзнае колку време, не е јавена, тетка ми денес ми кажа така рандом. Уште демек ај ќе се видиме. Ај не. @Kate Rina 93 еден најдобронамерен совет ко на сестра. Има да плачеш ненормално многу после долг период на бричење, не шеќерна, магија да сакам да направам ептен ќе те боли. Ако ме слушаш веќе кога бричиш долго терај така до крај. Ако и после ова се одлучиш - те чекам. А имам лесна рака сите викаат. Ама бричот го стега коренот... Инаку ти дојди не мора да чекаш задњи ден. Јас сум секогаш за добро друштво расположена.
Девојки здраво, сеуште не знам дали сум бремена (за 2 дена треба да не добијам) но се надевам дека за брзо ќе ви се приклучам во групава Решив тука да поставам прашање бидејќи гледам доста активна е темава. Сакав да ве прашам дали знаете каде има МЕТИЛИРАНА ФОЛНА. И колку е препорачана дневна доза? Моментално пијам Фемибион 1 но тој содржи половина метилфолат, половина обична фолна. Ви благодарам.
Ima vo zegin na NOW 1600 den 90 tableti-jas po preporaka na transfuziolog i poradi mutiran gen pijam edna tableta na den od 1000mg.Sepak mislam deka dozata treba da ja preporaca lekar.