Последните 2 дена стомакот ми прави некои чудни звуци. Нешто слично како кркорење на цревата. Имам многу гасови и многу узригам. Многу малку јадам а цело време се чувствувам преполнето и тешко дишам. Нормално е? Или да отидам до болница? 33+5
Абе и ја тоа помислив наши сме шо А за братучедати не знам шо да ти кажам, можда имала окупација И друго да напоменам..знам боли депилацијата, ама после природен пораѓај не споредувам болка со неа Патем додека сум тука да те прашам, стварно ли ако се депилираш долго време, ќе се изретчат влакната со текот на времето? Вистина ли дека после неколку години депилација, нема да растат скоро ич влакна?
Зависи од ген. Имам жени што имаат по 5 влакна на интима и се смешни дури , ама најчесто се смеѓи или плави, а тие што се црномањести само ретчат, ама дека немаат нема везе. Сите имаме па ако сакаш цел живот депилирај. Само што коренот станува ептен тенок и лесно излагаат, па и дека поретки и не боли. Мене лично не ме боли ич. Ама се депилирам константно од 8 мо одделение. Брич не знам што е и немам ставено никаде од основно. Пазуви со машинка за депилација, таму сум со 5 влакна вкупно. Само ласер вади скроз, ама и тоа бара корекции, болно е, знаат да го згрешат и не помага кај смеѓи и плави, строго кај црни влакна...
Decki 34 nedela sum i denes cel den osekam nekoe kako butkanje i strekanje odozdola vo tetkata, bebeto ne go osekam tolku da ritka gore po meseto tuku odozdola...nesto strav me faka nemoj da saka bebe da izlava, ili toa e najnormalno moze samo taka ritka dole? Si velqm nemoj da pocnav da se otvaram ne znam se mi ide na pamet (ne mi zameruvajte navistina nemam iskustvo...neznam kakvi se prvite porodilni znaci) malku sum vo panika.... help please....
Па добро, да се изретчиш скроз и не е така лошо Ја моиве ќерки, здравје боже, уште коа ќе влезат пубертет ќе ги терам на депилација, а не како мене да се срамат. Фала на одговорот Не се сеќирај, до толку риташе доле, шо се држев со раката меѓу нозе ,не пријатно чувство е, ама нормално е, немаш потреба од паника
Izvini te procitav vo komentarov i gledam deka istiot problem go imas i ti kako jas. I ja pijam metil folat i shm so mutiran gen, osven toa sto drugo pies ?
Со години се депилирам и уште ги имам Во бременоста барем по споро растеа а сега како тргнале ко луди беее Сеа да ми заврши и правец да одам да ја улепшам
Леле женска, јас можи не мн одамна ама од 2012 си се депилирав и се' до август 2019. Со бременоства се двоумев ама си велев ај ќе појдам, имам супер депилаторка и ми велеше да одам, да не се плашам, ќе ме среди. Ама на два пати со појава на тоа кафенкото и како на стрес незнаејќи дали е нормално и што е нормално, почнав да се бричам и да не одам на депилација. А претходно, шубаво ми беа меки, не скрос изретчени ама барем омекнати. Инаку, со топол восок ме депилираше. Сега не ми е страв од болката туку да не се стегнам некако неубаво, да не направам некоја глупост. Само за бебче ми е,за мене не....И верувај кога се бричам вака за прегледиве минсе плачееее ...А депилацијава за 5 мин раат скоро цел месец..Ова зборувам за интима, нозе/раце и сега си врвам со депилаторче. На нозе пребавно ми растат и мн се ретки...Ама ајде сега сум 8 месец, ќе се издржи па после пораѓај здравје планирам пак да си почнам После мислам дека веќе нема да ме интересира дали боли или не хахахха Само во 9ти ми е мисла кога нема да се знае однапред кога точно ќе треба да сум средена
Ако ти е тоа мисла, ја да ти кажам претходната бременост се депилирав во 36та недела, па пак планирав некаде 39та за да сум мазна, во 37 + 2 ме породија, ем немав влакна, ем ме брикнаа кај што правеа цезареа. Ајде, нека мине се, цел живот за скубење имаме.
Мене во почетокот ми беше само страв. Па и дека бев останата со ивф уште толку. Се бричев до 3 ама се бев како заклана крвовици на сите страни не знаев како да се наместам Од 4 месец почнав редовно на депилација. Последно и арно шо бев во 33 недела и реков на козметичарката која ми е и братучедка сеа ќе дојдам кај 37 недела. Каква 37 недела јас се породив во 35
Razlicno sme znaci , jas pijam aspirin samo edno na den, no ne primam kleksani, ok mi se rez. Od transfuziologija fala Bogu seuste. D dimerite ti se so golemi vrednosti ili ?
Мешиња и мајки кои шишиња и цуцли мислите дека се подобри оние што се на Avent или Tommee Tippee И дали пластични или стакло. Деновиве сакам да купам па се мислам незнам какви да бидат.
Јас почнав со авент стаклени па кога почна више сама да си држи шише преминав на пластичните од томи типи. Цуцли секакви имав купено и ни една не сакаше за на крај од киддо не знам која марка беа фати една.. ма да сега со второво здравје не планирам цуцла зошто малата ептен тешко ја одвикнав од цуце
I mene tie rezultati d-dimeri i hemostaza mi se vo red,no terapijata ja primam po preporaka od transfuziolog.
И јас бе маче се плашам од тоа дали ќе се сврти, од утре сум 35та недела. А нејќам царски, кој ќе се пази после пораѓај, да неможам на раат бебето да си го кревам.
Кој ти го кажал ова те лажел. Ве молам само немојте доколку не сте искусиле царски да плашите родилки кои мораат царски... Значи јас ЦАРСКИ поминав и уште десет да раѓам ќе одам царски. И од прв ден сама за бебе се грижев. Никој не ми го пофатил...