Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Прва бременост ми е, ама сум слушнала дека раната боли одпосле, неможеле ни да се насмеат. Инаку од каде да знам, викаат и дека што и да се дешава се се заборава за секунда.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Јас искрено не се плашам ич од царскиот само спиналната ми е мака хаха не сум искусила ама језивко ми е.. а и природно да се породиш раната пак боли така да дали царски или природно пак имаш болки:D

На Dikinzi, Butterfly1107 и LadyC им се допаѓа ова.
  3. Baby-hope*

Baby-hope* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2018
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    73
    Јас ја земам од бугарија метилираната,3 лентички се во пакетче и се околу 13 лева.Ептен сум задоволна

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    И ти и @NNK19 еве јас ќе ви кажам. Болеше првиот и вториот ден, од втор станав , од трет ко нова. И да те шијат природно ќе не можеш да задник да седнеш. Исто ти е. Не е страшно ни спинал, ни кичма ме боли, не осеќам ама баш ништо и после три години, и преубаво поминав.
    Не се плашете, јас искрено поисплашена сум од природен . Подмочување, хемороиди, пукање, болки ептен док се отвориш... Се си има предности и маани... Едно е најбитно - се се заборава кога ќе го земеш срценцето во раце. :inlove:

На 0ли, Среќичка, Mami3 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Е вака е веќе подруго, кога некој ќе ти раскаже убаво искуство. Веќе и јас нема да се плашам дали ќе се сврти или нема да се сврти, како си сака така, тоа мора некако да си излезе :inlove:

На Dikinzi и LadyC им се допаѓа ова.
  6. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Јас во зортот кога ми рекоа да го дохранувам побарав Авент стакло ама немаше па земав на Чико стакло убаво е па после земав уште едно за цодичка чајче... ама мали го тушна и се скрши :D
    Па земав на томи пластично.
    А џуце имаме имавме на нук па на Томи кај мене секаква цуцла факаше :D

На Dikinzi, Milicka*, eta и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    Здраво девојки,ние сме добри лежиме во болница сеуште,дека царски. Ми дојде млекото вчера ама ова беше баш млеко млеко,како иде дунав:rofl:
    И градиве ми се тврди многу, а малиот си цица незнам зошто вака многу ме болат,сестриве ме стискаат и ставав топли облоги и гледам почесто на цице па се надевам ќе се оправат,сеа дека наагло надојде па така ми се стврднаа..
    Многу ми е страв од тој маститис,прашав за пумпа ама викаат ако пумпаш уште повеќе ќе ти надојде и ај баталив..
    Царскиов болел богами..ама од денес се живее некако:hug:

На Brpbrp, Филотеа, 0ли и 8 други им се допаѓа ова.
  8. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Кој ден ти е денес?
    Мене на трети така ми дојде ко тебе нагло, кога станав и се видов колкави ми се градите бев као WOOOW! :rofl:
    Ќе треба некое време да се воспостави лактација, нормално е така од почеток да ги осеќаш. :)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Само што зборевме за царски, декс мслку ми е страв :sweat: :wasntme:
    Сеуште незнам ни како ќе се пораѓам, ама дека бебе е карлично мора да сум психички спремна на се. Честитки и уживајте со малиот :D :inlove:
    Каде се породи?

На Филотеа и LadyC им се допаѓа ова.
  10. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.009
    Јас природно се породив па толку многу испукав па накрај саат ипол ме шиеја . Па после недела дена неможев да седнам како што треба , па неможев да се наместам да дојдам од болки. Така да и природниот и царскиот си имаат свои предности и слабости и сите ние различно поминуваме. Како и да е потребно е да се ослободиш од паника па како ќе биде во моментот така ,

На Thallia, lavinija28 и LadyC им се допаѓа ова.
  11. Ann.loves.you

Ann.loves.you Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    1.364
    @LadyC па денес 4ти иначе од вчера сум како топки од бетон да ми обесиле,баш како тебе бев вауууу,спавачата мокра неможев да се начудам,се надрвам вака ке продолжи да има само да се оправи болкава..
    @strelkata многу отидов лабава на пораѓај,маж ми беше попотресен од мене,го доживеав моментот баш свесно и смирено и солзи од радост ми течеа сами,си зборев со докторот и во позадина имаше музика,па се сликавме. Се заборава се верувај,секоја болка,а тој момент кога ќе го извадат и ќе ти го дадат да го гушнеш тоа е за цел живот..
    Боката ќе помине тешко е ама поминува и се заботава ич не мисли на неа.. иначе во ремедика се породив

На dunika, BY<3, eliii89 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Се сложувам и за природниот и за царскиот, секое од овие 2 пораѓаја си има свои предности и маани. Јас имам 2 природни пораѓаја и не е ни малку НЕболно искрено, не можев да одам цела недела после тоа, особено тие 2-3 дена во болница бев за никаде и половина ме болеше и рана долу од шиењето, ни да седам ни да одам можев. Со зорт станував од кревет за до вц да идам, а камоли да земам бебе и да го облакам....
    И сега здравје на природен ќе одам, ако не дај Боже нешто буде па ќе треба царски, ама како треба нека биде, само да се заврши се како што треба, тоа не е воопшто битно, здрави и живи да сме и јас и бебе па останатото ќе си дојде само по себе.

На mariz, BY<3, Dikinzi и 5 други им се допаѓа ова.
  13. NNK19

NNK19 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.334
    Па да де тоа викам и јас мене две недели ме болеше раната и не можев убаво да седам се на страна искривена седев:rofl:
    Туку мене утеши ме за спиналната од друго гајле немам:D

14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Не ме болеше спиналот , само топлина осетив од половина надоле и ништо не осеќав, плус нема да си со царски, рано ти е ќе се сврти бебушка. Јас пример овој пат напоменав дека сакам бебуш да е царски. Не ни сакам да пробам природно, оооо ноооу тејнкс... Страв ми е. :sweat:

На NNK19 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Zdravo ❤
    Kako mi se blizi terminot stanuvam se po nestrpliva...imam prasanje dali znae nekoj kako sto moze da se dogovori carski za koj den saka semejstvoto dali moze i za priroden poragjaj da se napravi takvo nesto vo privatnite bolnici?

16. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Мене сеуште ми е рано за порагај,но сепак размислувам и сакам царски но ме плаши анестезијата дали ке ми ја погодат успешно.Пред две год кога ме правеа хистероскопија едно 30тина пати ме изнабоцкаа решето ме направија и не успеа да ми ја аплицират спиналната па мораа на крај да ме успијат,а од целосна ми е најмногууу страв :sweat:
    И сеуште не ми е јасно дали беше до анестезиологот или едноставно до мојот организам што не ја прифати анестезијата.
    Се плашам и за царски да не минам низ исто и на крај да ме успијат.А за природно не сакам не ми е страв од опоравување,туку ми е страв бидејку сум со дијабет и покачен крвен притисок,па се плашам да не биде голем напор природниот порагај за организмот.
    Како што ми одминуваат неделите така се повеќе си правам лоши сценарија во глава.
    Се извинувам на долгиот пост и простете што ве малтретирам
    :hug::hug::hug::f::f:

На strelkata и LadyC им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ич никого не малтретираш мила...
    Искрено јас пред да се породам првиот пат бев до смрт преплашена...
    Три пати ме боцнаа, па третиот пат фати дури спиналот...
    Нормални се секакви стравови мила... Кај сите нас. Јас само се правам силна, иста ќе сум при крај, иако имам веќе родено... Никому не е лесно... Сите си знаеме како ни е...
    Направи си муабет со неколку доктори ако можеш , консултирај се која опција ти е најдобра... Најубаво доктор ќе знае...

18. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Да да така е од наредната контрола ќе разговарам прво со матичниот,па потоа и ќе отидам со неколку Др кои порагаат ќе се консултирам и која како најдобра опција ќе ми ја предложат така ќе направам.На се сум спремна само да помине се во најдобар ред,да си го гушнам тоа мало човече па после се ќе се заборави.

19. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162

Јас со првото природно, ме сечеа, ме шиеја, не можев на газот да си седнам две недели, со второто исто така природно, ама колку лесно поминав фала му на бога (и на акушерката :D) не ме сечеа, малце испукав, еден конец ми ставија, од наредната ден како нова. Немав никаква болка, можев и да трчам ако сакав, така шо, ако поминеш лесно на природен, немаш гајле после, ни болка ни бутур :D

Мила, те молам послушај ме, побарај си пумпа и одмолзи се веднаш, ако не ти ја даваат оди во вц и под топол туш одмолзувај се, никако не ѓи оставај градите така полни. Се што те интересира пиши ми ќе ти кажам ,ама едно имај на ум, имаш голема количина на млекце, бебето нема шанси цело да ја исцица. Еве ти совет, ако само шо цицало, а тебе другата града ти е преполна, ќе мораш да одмолзиш малце, затоа што нареден подој на тоа дете може да му биде од 2 саати па нагоре. На толку полна града не е заебанција, да..колку повеќе молзиш толку повеќе млеко ќе ствара градата, меѓутоа мораш да се олесниш мила. Тврди болни гради, со грутки ..знак е дека бебе треба да те исцица по брзо, а ако не..мора да се одмолзиш. Така шо..прво под топол туш и на пумпа, а ако не ти даваат пумпа одмолзуј се под туш..верувај ми, за твое добро го пишувам ова мила :*

Едит:лактацијата се средува за 2-3 недели, бебе и да ти виси на цице сега цело време и да цица ,тоа е многу за него млеко, оно цица колку му е доста, ако те исцица цела ќе повраќа во млазеви.

На NNK19, Thallia и Ann.loves.you им се допаѓа ова.
  20. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Трудници мили..ве молам ама ве молам повеќе да се информирате околу доењето. Не е само стави го на града и готово, седнете и прочитајте се што интернетот нуди околу тоа. Најдобронамерен совет..:*

На Kitten, strelkata, lovely12 и 1 друга личност им се допаѓа ова.