Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Природен не може да се договори затоа што не знаеш кога ќе те фатат болки, едино да идеш со провокација на договорено пример ама и тоа се следи па ти предлагаат докторите. Едно е за царски, друго за природно, нема врска каде ќе се пораѓаш, дали државно дали приватна болница, така барем јас мислам па сега нека ме иаправат тие што знаат.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Ma posledniot pa,dvapati se vrati da me sie,neznaese od kade tece krv,ne da boli ne e udobno ednostavno.
    Tvoeto telo veke ne e tvoe sekako deka mora da te sostavat.
    Se pominuva i se zaborava...bebuskite samo zdravi zivi nis drugooo

Последна измена: 7 март 2020
    На LadyC и Dikinzi им се допаѓа ова.
  3. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас царски со близнаци 5 дена во болница ,дома од прв ден со нив ,раната боли кога ќе се наведнеш или свиткаш ама не е некоја голема болка.

На strelkata и LadyC им се допаѓа ова.
  4. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Исто, 4 ноќи 5тиот ден ме пуштија дома, а сум слушала се жалеле од царски. Не е дека се цвета, исто како и со природниот пород. Ама мислам дека без оглед што е оперативен зафат царскиот е олеснителен за нас жените. Мене ме кљукаа со кетонали и немав болки во болница ич, а додека си отидов дома веќе бев како нова. Само што уште две недели ми беше шубе да спијам на стомак тоа памтам. :)
    Ќе видиме вториов пат како ќе е.
    Чек чек, ти имаш близнаци и сега трето чекаш? Мајкаааа која храброст ејјјј! :inlove:

На Dikinzi и Andra им се допаѓа ова.
  5. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Цел ден имам менструални болки (со прекини) и траат некаде 10 тина мин. Порано пиев апчиња кога до овој степен болеше. Не знам колку е нормално. Се се плашам да не ми потече крв. И плус стомак од време на време ме заболува. Како некој со иглички да ме боцка.

6. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Мрне ќе ми треба, во Велес ништо не покажуваат за доење

7. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Зошто се плашиш од целосна анестезија? Мене докторот првиот преглед ми рече ќе пробаме природно па ако не одиме со царски. А јас со близнаци, плус дијабет и страв ме фати. И наредна недела во 38 недела на контрола, цтг поради неудобност на тврдиот кревет беше хаос, итно ме остави на патолошка во петок, па си отиде од дежурство, дојде во недела и ме породи во понеделник пред да си оди. Не ми ни спомнаа спинална, директива општа. Најдобро е со општа, маната е што нема да го видиш одма бебето, туку најчесто наредниот ден. Јас од операцијата не се плашам, "раната" ми беше само бела линија, а ја прво мислев којзнае колку сум искасапена и имам крвава рана. Болки имаше, но постојано си под лекови, наредниот ден станав, ме болеше ама си ги видов бебињата па на се заборавив. Јас единствено сум ужасната од нехуманиот персонал, чест на ретки исклучоци. Сега ако успеам да го остварам истиот контакт, пак би одела царски. Кога се будиш од општа анестезија, како да се будиш од долг и длабок сон мене ми течеа солзи. Бидејќи немав абер од отварање, ниту имав болки, подобро што не одев да се мачам природно. Па и ако распукав да ме шијат свесна.
    Не знам кој спомна дека не си смеел да се насмееш после царски, зошто да не? Јас баш пред докторот се закашлав и се обидов да се воздржам па он се зачуди, ми вика кашлај слободно. Плус и третата вечер двете ги носев во раце, барав сестра да ми даде боди ми го измоча малава а двете плачеа, јас прв пат мајка мислев којзнае што им е а тоа изгледа рутински само.

Сега малиов акробации изведува, со две се осеќа, се движат ама немаа таква комоција како дечково сега сам, цел стомак негов. Близнаците последните недели гревчиња не можеа да се превртат.

На Andra, LadyC, Thallia и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    Тебе ти е второ шо се плашиш :D Посебно на второтки ништо не им кажуваат, ама можеш да прашаш тие секако немаат родилки ќе ти кажат, е сеа колку појма немам. Ама шо и да те интересира пиши шо знам ќе ти кажам :*

На Andra, LadyC и lovely12 им се допаѓа ова.
  9. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    А па за првото се дупнаа од кажување, сите викаат кој ги знае што:D. Се е тоа исфрустрирано, ама ми е гајле ја по мое кој ги шиша...[/QUOTE]

На LadyC и Dikinzi им се допаѓа ова.
  10. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Дали овие стврднувања на стомакот се контракции? На моменти проследени со јака болка од неколку секунди. Инаку од утре сум 35та недела, а дури за 2 недели имам контрола и треба брисеви да ми зимаат.
    И сега се мислам порано да презакажам.

11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Какви гасови? Прашувам зошто и јас последнава недела имам многу гасови. И едвај ги држам, некогаш ги испуштам не можам да се контролирам.. Баш сакав да пишам за тоа да прашам дали е нормално инаку јас сум 27+3 ..

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237
    Pak jas
    Se izbanjav i posle 1 saat primetiv na bradavicite nesto kako prvut previse kako da se lupe ne znam kako da objasnam i mnogu me cesaat
    Pupkite mi se odamna cudni i raspukani no eve sega prv pat taka okolu niv
    Ne znam od sto e ni zosto na internet nisto ne mozam da najdam. Prslok veke nekolku meseci ne sum nosela

13. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    6.162
    [/QUOTE]

Има една таму, од мајка родена, само не знам како се вика, сигурно ќе ја начекаш, таа се грижи за бебињата, може ќе ти каже, до душа 3 жени се вкупно, една држи една смена, друга друга смена, ама само таа е најфина , и ако ја прашаш ќе ти објасни се.:*

На lovely12 и LadyC им се допаѓа ова.
  14. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    И моите беа така како да течело нешто па се засушило, како распукани личеа. Земав со вазелин намачкав и со нежни кружни движења на брадавиците излезе тоа, како лушпи.

На Anetaoh, lavinija28, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.421
    Допаѓања:
    18.661
    И кај мене беше така,мачкав Ланолин ми помагаше

16. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Тоа е колострум, жолтеникава течност, поздрава и од самото млеко. Првата недела по породување ќе ви тече такво и постепено ќе премине во млеко. И мене ми течеше пред една недела, дека беше топло мислев дека се потам ама нежно ја притиснав брадавицата и потече веднаш.
    Јас ништо не мачкам, не сакам да ставам хемикалии. Може само кантарионово масло.

17. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Да да, тоа е тоа, пред некој ден што пишав дека ми потече нешто прозирно, колострумот е, ама веќе не ги пипкам. А да, како да се лупело нешто па затоа ги чепкав да видам зошто е така и малку само што ги стиснав одма потече тоа ко водичка :)

18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.995
    Исто, баш тоа што пишав некни, ги видов така чудни пупките како да се лупело нешто и ги прочепкав и само што ги стиснав потече како водичка прозирно и одма пишав тука да прашам дали е тоа колострум и се израдував.
    Инаку во другите 2 бремености немав ништо такво дури ги проверував намерно ама ништо не излаваше.

На Thallia, Dianas и LadyC им се допаѓа ова.
  19. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.551
    Сестра ми е 23 недела и ја фати грипот. 2-3 дена има температура, почнува од 37 тера до 38.4, прават се за да не дозволат да отиде погоре (туширање, облоги со ракија, со свинска маст, со свашта, пие парацетамоли, медови, сокови, супи), и дадоа амоксиклав... Претпоставувам дека денес или утре ќе почне да се стабилизира, но се плашам не дај Боже од последици за бебето од температурата, вирусот, парацетамоли на 6 саати, 2 пати и по пола аналгин зашто повраќаше од главоболки.

Ве молам кажете ми дека некоја од вас или некоја што ја познавате поминала грип со температури во бременост и се се завршило добро, за мајка и посебно за бебе. Помала сестричка ми е, многу сум исплашена ;(;(;(

20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Сега не сум дошла до Амоксиклав оти не ми давале, а 100 пати се разболев у тоа во прво тромесечие. Нема ништо да им биде, не се секирај, подобро антибиотик, ќе се среди температурата, ја 38.5 задњо имав со грозници и освен парацетамол не ми дадоа др ништо.
    Ама затоа првата бременост ја започнав со Амоксиклав без да знам дека сум трудна.
    Се ќе биде во ред. :hug:

На Dikinzi, eta и EvieBabe им се допаѓа ова.