Мајки, трудници, Честит 8ми Март! Да сме силни и упорни во животов. Да научиме дека вредиме и можеме. Во нас е силата! И да ги научиме и децата на љубов, почит и вредност кон целото семејство!
Има една таму, од мајка родена, само не знам како се вика, сигурно ќе ја начекаш, таа се грижи за бебињата, може ќе ти каже, до душа 3 жени се вкупно, една држи една смена, друга друга смена, ама само таа е најфина , и ако ја прашаш ќе ти објасни се.[/QUOTE] Порано знаев кои се, сега само Сузана ја знам до долга црна коса
Ништо страшно, не паничи ни ти ни сестра ти да и кажеш, ете прави веќе се како што и кажале и како што треба. Плус антибиотик зема и парацетамол, се е тоа дозволено во бременост, само да појача витамини повеќе, сокови свежо цедени многу, зелњнчук, салати, чаеви нека пие колку може, ете пиша и облоги прават и се што е природно, тоа е најдобро, колку може на природен начин да се лечи. Ама и антибиотик не е штетен без бриги Со помин нека е и ќе мине, треба само време...
И јас имам како жолтеникави лушпи на градите, како жолти засушени топчиња и тоа ми се појавија уште некаде прво тромесечие мислам (не памтам точно кога). Не ги чепкам, еднаш пробав и извадов едно засушено топче и заприметив под него малку како како влажно да има па се сетив што е. Јас со павловичева ги мачкам по малку, за да стојат меки. Баба ми ми вика требало по малку да почнам да ги оптегнувам брадавиците за демек после полесно бебе да фаќало, но читам тука за контракции на матката, и не чепкам.
На баба ти советот и не е така лош, со оглед на тоа дека многу жени имаат повлечени брадавици, па после бебињата не можат да фанат убаво, па плачки па силиконски итн итн..тоа може да се прави после 38 недела кога бебето више и е спремно за излегување . Исто така и кружни масажи на градите не се на одмет
38+2, цел вечер и еве во моментов менструални болки. Цтг не покажува ништо алармантно, плодова вода намалена, бебе веќе потспуштено надолу. Ме проверија со рака, нема сеуште ништо, а менс. болки не престануваат. Вака почнуваат вистински болки и контракции или ова е уште една лажна тревога?
Вистинските се на 5-10 мин постојано, не се смируваат. Штом те провериле и не си отворена тогаш уште не е тоа. Мене и за двете деца ноќта ми почнаа болки така менструални ама појаки на 10 мин.па на 5 отприлика, не сум ги мерела точно не знам. Ме разбудија од сон и сабајле одма на лекар, ме проверија и веќе бев отворена, со првото 2 прста, а со второто 4 прста и нормално за неколку часа се породив. Ајде ќе биде уште малку. И јас од денес 38ма недела. Оретходните денови и јас ко тебе слаби менструални болки кои не траеја многу, наеднаш престанаа и толку беше. Цтг во ред беше.
Да ама овие менструалниве не престануваат од вчера, континуирани се. Ми рекоја ако продолжат да одам пак на цтг, ама не можам веќе, исцрпена сум. Дали што ме проверуваа со рака па бетер ме боли. Не знам...
Кај мене така почнаа контракциите менструална болка стврднување на стомак проследено сето со дијареа исто намалена плодова Па јас мислев прво дека сум закачила вирус па тука на форумот прашував и јас Кога отидов јас бев 1 цм отворена докторката рече дека нема да е за брзо ме примија ама ме очекуваа за утредента.. А јас до вечерта се породив. Оти ди си пак да те видат на цтг ако не престануваат
Леле, исто баш со дијареа Ќе почекам уште малку, ако не се смируваат идам пак назад на цтг, зошто не се баш слаби.
Devojki dali e dozvoleno da se macka na grb so ovie mastive mentol? Se nakaslav,se ukociv i imam golemi bolki
Може е на Цтг, чека,да виде шо ќе и кажат па затоа ја нема да пише Ајде со Господ напред и ја чекаме со убави вести.
Некако мн време ја нема, затоа сумњам. Дека последно пишала пред пар саати. Како и да е и се ближи изгледа средбата со бебушко.
Jас само да се пријавам пред спиење. Синоќа плачев од болки во десната нога. Сама спиев, маж ми трета смена, ме фаќаа многу грчеви и не престануваа. Порано кога и тој беше до мене веднаш знаеше како да ми ја истегне ногата и ми престануваше секундарно болката. Цел ден денес едвај се движев како воспален мускул да имам. Од страв да не ме фати пак вечерва оти пак сама спијам си се напив дупло магнезиум. Лека ноќ на сите, и со лесно на @RAK91 ако веќе дошол моментот.
и јас од последниот преглед кај матичната се разочарав, ја молев пред тоа да ми даде упат да испитам д-димери ми велеше нема потреба опушти се. на крај ми даде тие високи плафон, одам кај на ми вика што си чекала до сега за да испиташ и стрешно се изнервирав. Сега треба ем да одам по др доктори ем да плаќам плус а за стресот да не зборам два дена ко умрена бев. одиш кај матичен а ваму ко на сила те гледа и плус не ми е јасно зошто секој преглед ми го наплаќа а матична ми е