Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Мешиња отворив нова тема! Соба за бебе - уредување и декорација. Кога ќе имате време ѕирнете и споделете некој совет. Секое искуство, совет се добро дојдени!

На Milicka*, Butterfly1107, Филотеа и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Мојава не ги наплаќа сега на бремени. За димерите барај преглед кај др Јани Ангеловски на трансфузија и одма клексани.
    Да не знае некој каде тестираат за корона треба да се оди некаде или дома доаѓаат?

На mare92 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јави се на ало докторе , дома праќаат. Не ми текнуваат други броеви имаа оставено,ама и ало докторе исто е еден од тие. (02 / 15 123)

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Dali nekoja od vas ima iskustvo so tabletite heferol ,kako se zemaat najdobro i koga ? Citam upatstvo najdobro na prazen zeludnik ama stvarale tegobi , ako gi ispijam koga sum najadena da ne nemaat dejstvo pa da e za dzabe pienjeto

На elcezelce му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Јас да се породам и ја менувам веднаш, уште еднаш ми се потврди тоа кај префалени јагоди не оди со големи крошни.
    Мислам дека доаѓаат дома на интернет има телефони каде можеш да се јавиш и на тоа Ало докторе

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Cestitki neka e zivo i zdravo bebceto golemo da raste i pobrzo zakrepnuvanje

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Честитки нека е живо и здраво :inlove::inlove::inlove:

На RAK91 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки, мене ми е рано за во оваа тема да пишувам, само што ја почнав шеста недела, но ваше мислење ми треба како поискусни.
    Јас денес бев на преглед, има ембрион, во ред е до сега. Примив инекции Клексан и Прогестерон Депо. Ставам и Утрогестан.
    Е сега во однос на витамините. Земам Прегназон и Тифол. Докторот уште минатата недела ми напиша метил фолат, ама јас веќе пиев Тифол. Ми рече кога ќе ги допијам Тифолот да земам метил фолат. Дали тоа значи дека Тифол немаат никаков ефект и џабе ги пијам? А сега во овој стадиум фолна ми е многу важна. Јас имам уште неколку Тифол па ќе купам метил фолат ама валда не ги пиев до сега џабе.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Нема штета од метилираната фолна, таа е чист фолат што телото одма може да ја користи.:)

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Може да си земеш ти метилирана и да почнеш да пиеш, а ако сакаш да ги допиеш и Тифолот, на неколку дена земај по едно и така ќе го потрошиш.

На Vojdana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Прв пат ја слушам поговоркава и ми се свиѓа. :inlove:
    Јас како тебе сум, не идам кај луѓе што се форсаат никогаш. Многу арно не е на арно и ми се докажало тоа.

@Vojdana прво , не знам дали ти е правилно име или само ник, ама преубаво е Војдана. :inlove:
    Не е рано. Јас така им се убацувам двапати. У 6та недела (ако не и порано) и им сметам тука до крај. :rofl:
    Welcome и со лесно мила. :)

На dunika, Thallia, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    И матичните ли наплатуваат преглед?
    Јас бременоста на приватно ја водам, кај матичен мажот ми оди само за упати и потписи за клексан.
    Ми се жали мажот ми дека докторот постојано му префрла зошто не одам на прегледи.
    Изгледа дека се наплатува ехото :?:.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Секаде го наплаќаат особено ако те фатат во рана бременост ауу маста ја вадат, кај мојата е 300 денари ехо и бидејќи бев доста покасно останата бремена три пати во неделата бев 900 денари си платив и на крај ме прати на гак гак за бета да испитам и кога и се вратив со резултатите ме водеше како ектопична бременост (одлична дијагноза) кога отидов во систина испадна дека се си е во ред :) а битно они ќе те исцедат додека можат :) мизерија се...А зимаат по 60 денари од пациент,а замислете по колку пациенти имаат...едноставно мизерно е:(

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.363
    Мене мојата матична од ко останав бремена ниту еднаш ми нема земено пари, ниту за ехо, ниту за упати, консултации, од старт ми кажа дека трудници ништо не плаќаат

На Lavce20, Dust, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Браво за твојата си се држи до правата на трудниците ретки се тие сите гледаат повеќе пари да ти земат

На Lavce20 и elimkd им се допаѓа ова.
  16. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Те исплашила со дијагнозата.
    Добро е што се било во ред. И пак на приватен треба да се оди, за да ни биде мирна главата.
    И мене ми е страв матичен да не ми каже нешто, да ме исплаши, апаратурата им е стара, а и немаат некое знаење.
    А и зошто пак да одам на дупли прегледи ?
    Мажот ми вика да му дал пари, како да направил ехо преглед, само да не му мрчи и префрла.
    А што викаш они и така земаат од секој пациент пари од фондот.
    За трудници, мислам дека зимат дупло.

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Како така наплатуваат?
    Јас до сега ништо не сум платила кај матичен,ниту ехо,брисеви дури и првиот скрининг ми го правеше матичниот ни денар не ми зеде.

На eta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    I ja si plakam kaj maticna exo 300 brisevi od bris 100 den i skrining i se otkako ostanav trudna

19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Е мојава кога одам за пап само 60 денари наплаќа, а до брисеви не сум стигната за едно две недели ќе видам баш дали ќе ми земе пари...а за скрининг не би отишла кај нејзе кај имаше утнато дијагноза па за скрининг господ знае колку ќе ме извади од памет...и реално они секако земаат пари од нас секој месец дури и да не си труден треба да е бесплатно исто како кај матичен лекар

20. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас ги пијам сега , а ги пиев и во првата бременост најдобро е да ги земаш на ручек уз јадење ,а пред тоа пола саат задолжително витамин Ц да испиеш .
    Кога сум веќе тука да ве поздравам ,јас конечно почнав повеќе да ја осеќам мојава госпоѓица најчесто ја осеќам доле ниско од лева страна претпоставувам дека тоа и се ноџињата кога ќе појдам на преглед кај матичната ќе прашам баш како е поставена .Инаку многу сум преморена периодов ,а и времево страшно ми влијае мм од четвртокот е со гнојна ангина и со воспаление на двете уши ,и хаос по дома знаете како е кога е маж болен |(

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.