Мизерија се да немаат пациенти да преживуваат ајде да наплаќаат по некоја симболична сума ама вака со премногу пациенти стварно е мизерно и тоа што викаш на приватно одиш фрлаш пари за да ти биде мирна главата сепак се е во парите...
Jas denes prv pat ispiv edno ama go ispiv zardno so vitamin c , se napiv dvete odednas pa sednav da jadam mi bese strav da ne mi naprai teskotija vo zeludnikot,bidejki koa gi zemav aptekarkata mi rece stvaralo kako grutka vo zeludnik i zatoa ofma jadev mi bese strav.
Па значи стварно се крајно безобразни. Ајде да не си бремена така и така нека наплатуваат симболична сума (партиципација) а вака како смеат да напраќаат кога трудниците се ослободени од плаќање.
Затоа хеферолот најдобро на ручек уз јадење зимај го мене така ми препорача гинекологот и супер истерав со железото првата бременост .
Mинатата бременост ги пиев,ми рекоа после доручек или ручек не на гладно јас после доручек ќе испиев па после 5,10мин витамин Ц,мада резултатите ми се подобрија тек после 2 месеца пиење хеферол
Ne se sekavam iskreno kako mi ima receno maticnata znam deka koa otidov u apteka da zemam aptekarkata mi rece da gi pijam so vitamin c . Zosto ? Pa sakav na nekolku pati da prasam zosto ustvari naplakaat na trudnici,predhodno koa si idev na kontroli dodeka ne bev bremena okej sa naplaka,aama neli za trudnici e se besplatno , baska i so mi e maticna, ama aj vikam site plakaat so da se sramam da prasuvam i iskreno od sram ne sum.prasala. a nema so ne naplaka koa i da otidam.
По не би требало да се наплаќа еве јас одам во Пзу Мама кај Надица Геровска и за секој преглед ми наплаќа 350 денари и стварно незнам зошто ама ете. Ем матична ем ке платиш ем ке се молиш да и е денот да се ти каже како си. Мизерија сме со здраството
Исто и јас кај Снежана Гинековита , секое ехо 300 ден , брис 100 денари , пап ако ми е првпат годината не ми зема пари
Жими тој само што не го наплаќаат дури ме чудат зашто не го наплаќаат...да можат и тој би го наплатиле
Стварно за пофалба, кај мојава ехо е 500 ден и за брис зависи за што си, си доплаќаш плус Пап кај нас 1000 денари кај матичната (ама за трудници не знам колку им зема ако прават пап).
Мене ми е чудно вака кога ве читам, мислев дека за сите важи, дури и се усрамив кога и реков да и платам првиот пат, што ти е тебе ми вика ...
Јас го пиев Хеферолот пет дена и добив тахикардија. Ги прекинав сега и не знам што ќе правам... И нели мислите дека треба да се забрани трудници да одат на работа. Ова со коронава е хаос.