Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мене почна да ми мрда дури во 24 недела. :rofl:

2. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Мамички како ми сте?? јас малку подобра сум поминува настинкава некако денес бев на преглед бев загрижена како е бебушко зошто јас овие дена ни салам бев спиена од што не бев добра,ниту салам јадев со сила ради него морав,битно синко ми е супер напредува се е како што треба и докторката ми го пофали многу бил напреден и надарен од мал ахахах :D наредно сум на преглед кај Димчев во Систина за 2 недели тој преглед за срце кажете ми нешто во врска со тој преглед знам дека е на ехо ама подетално фала ви убави мами убав ден се извинувам за долгиот пост ;)

3. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Maмички јас сум околу 6-7 недела, а почна да ми се познава меше, кога облечам некоја залепена блуза. Нели е многу рано за да ми се познава :) ??? Ви благодарам

4. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.285
    Дали е можно во 17 недела да го осетам движењето на бебчето? :)
    Вчера осетив како нешто нежно да ми пројде во стомакот и утринава повторно,ајде вие искусните кажете ми. :D Ако е тоа навистина е прекрасно чувство. :inlove:

5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Можно е зошто да не јас го осеќав од 15 недела ама како пеперутка нежни движења веќе од 18 недела појаки станаа и се осеќаат поубаво така да сигурно е принцезета твоја :lol:

6. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас веќе 2-3 дена осеќам вакви нежни движења, а сум 15 недела. Еве сега пред два саати си седам на тераса и пак осетив, и почнав сама да си се смешкам :$ Многу убаво чувство, а тек кога ќе почне поубаво да се чувствува... мх мх :)

7. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Можно е. Јас мажево мало го осетив како мртка така нежно во 16/17 недела. Движењата беа како црвче да ми поминува низ мешето како пеперутка да летка. Потоа убаво го осетив дури во 23/24 недела како нежно клоцка така. Е сега, е сега малиот не да мрда туку прета цел се превртува и стомакот ми се преместува, убаво си клоца те осеќам лакт те нога те главче... е тоа чувство е уште поубаво т.е најубаво. Имаш време ќе го осетиш и тоа само се да биде во најдобар ред. Поздрав !

8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Mozno e, jas vo 16 ja osetiv :)

9. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Да се пријавам и јас мила, и кај мене првите движењаа беа во 16 недела, отприлика тој е обично периодот кога прв пат се чуствуваат нежни движења кои со тек на време стануваат се појасни и посилни :) :inlove:

10. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    добро утро мешиња ние денеска ги направивме последните брисеви и докторот ни кажа дека можеме да очекуваме средба со синко и многу порано од 4недели, ми препорача повеќе да лежам за да го износам што подолго, обично сите доктори советуваат да се движиш за полесен пораѓај само мојов советува да лежам :) иако прво ми кажа дека терминот ми е до 24 мај ама сега пред 2месеца ми го промени на 30мај а зошто така немам поима ама како и да е и по мое испаѓа на 30мај баш убаво паметам на кој датум останав бремена :D чуден ми е гинекологов и здравје се нека помине во најдобар ред ама за наредна бременост го менувам под итно. Утрово синко беше мега расположен па ме клоцаше и ми маваше боксови со сета сила ама ако ќе издржам уште малку а потоа кога ќе го земам во прегратки ќе му вратам има да го "изедам" да го опсипувам со бакнежи и милувања, имајте убав ден мешиња иако времево надвор е катастрофа

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Мила тука сме некаде јас и ти. Кое маже попрво ќе излезе? А може и да славиме родендени во ист ден. :)

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    Па ќе видиме на кое повеќе ќе му се брза да излезе :) како и да е нека ни се живи и здрави на сите па со лесно да си ги донесеме на свет, можеби ќе славиме роденден во ист ден не се знае се е можно

13. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Женички, од тие во поодминати месеци на бременост :) од кога почна да ви се приметува мешето? Дали на послаби девојки побргу им се познава или...? :*

14. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Здраво мешиња, ние ги добвме резултатите од уринокултура и на резултатот стои дека не се детектирани бактерии :)
    му вртев на гинекологот но не ја добив, ќе се обидам подоцна.
    Сакав да прашам, јас имам матичен гинеколог, но кај неа последен пат бев кога бев 15 недела и оттогаш наваму не сум била (сега сум 22 недела) бидејќи си одам во Систина. Во однос на отворање на трудничко валјда нема да ми прави проблем, м? Некој да сподели искуство...

15. MrenaRiba

MrenaRiba Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2013
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    1.285
    Мене почна од 7ма недела,а машала големко е сега. :D
    Не знам и јас сум слаба т.е бев,па доста ми се познава. :?: :D

Значи пеперутката почнала да се движи ,еве ја денес повеќе ја чуствувам прееска така седев и читав книга и одеднаш нежно пројде и јас како wtff си се смешкав... :)

На ddevojce и BellaS им се допаѓа ова.
  16. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Хаха срцка убава. Епа јас сум веке 7ма недела и не се познава ништо :?:

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.834
    Допаѓања:
    325.658
    Jas sum 24 nedela I imam bas golemo mese.sestrami mi vika ona vo 7 mi imala tolkav stomak :) a sum prilicno slaba, ostamav trudna so 47 kg a sega imam 54 kg.Mislam deka od 14 nedela pocna da raste bas

18. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Различно е кај сите. Мене почна тек во 7 месец да ми се познава стомакот. Почнав со 70 килограми, а сега сум 78 кг. Висока сум 1,72 значи крупа цурица сум си и не се ни приметува дека сум се поправила толку. Јас еве сега сум 34 недела скоро во 35 недела крај на 8 месец и мешето ми е нормално. Дури некогаш си викам нешто како малецко ми е. :wasntme:
    Ме гледаат сите и ми викаат кој месец си 5 или 6? А јас прашалници цела не викам 8 терам накај 9 месец, еееј машала па не си голема. Ниту сум отечена ни ништо.
    Значи секој различно, битно е бебето да си расте во стомакот нормално да се развива.

19. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Фала ви на одговорите :) Секако дека е индивидуално ама да знам отприлика. Јас стартував со 56, 173 сум висока, рано е знам, ама последниве 2 недели зашто ми се гади многу накај кило, кило и нешто сум ослабена па викам да не смета во развојот на бебчето случајно? На наредна контрола ќе се консултирам со мојот гинеколог.

20. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Мешиња, ај кажете од каде купувате труднички фармерки, ја мака мачам да си најдам некои убави фармерки....дали знаете други продавници освен оние доле во Буњаковец?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.