Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Sekogas koga ke dadat za zelezo nesto sekogas se pie so vit C zaedno

Maja92@ and Brpbrp like this.
  2. mare92

mare92 Истакнат член

цц колку да те извади од памет, ама не е само знаењето сепак и малку човечно треба и имаат во себе. И да е страшна дијагнозата па има начини како треба да се соопшти тоа, А не одам со високи д-димери и она ми вика ааууу ти планираш ли да излезеш жива од породување. ми се слоши кај неа во ординација она ми се дере леле излегувај неможам да се нервирам со твоите резултати нека ти објасни сестрата,

eta likes this.
  3. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Baraj si nesto zamena, jas denes prv pat se napiv pa ke vidime dali ke mi predizvika nesto :(

Butterfly1107 likes this.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Ццц па и таа нездрава една како може бе така што не и текнало порано да те прати пред да бидат толку високи, значи многу се неодговорни во својата работа мизерни не ни заслужуваат да ги викаш доктори бидејќи докторите се грижат за своите пациенти...а и како можела да ти каже излегувај не можам да се нервирам со твоите резултати|(|( какво е тоа однесување. Вака прават дека имаат премногу пациенти да немаат толку ќе видиш како ќе се тресат

mare92 and eta like this.
  5. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Ве читав за прегледите колку ви наплатуваат матичните.
    Мојот матичен за ехо ми наплаќа по 400 ден, значи на секое идење и плус Прогестерон Депо инекција 200 ден - значи 600 ден имам од старт.
    А за све останато, се знае плус...

Brpbrp and eta like this.
  6. Milicka*

Milicka* Популарен член

Кај мојот матичен ехо е 600 денари и уште урла ако не отидеш кај него , а воопшто не е стручен , ама во Охрид сите матични го наплаќаат ехото само шо цената секаде е различна , знам пријателка од Битола нити еднаш не платила преглед но тоа е нашата чудесна Македонија.

Brpbrp, eta and elenaklasik like this.
  7. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Еднаш бев кај него, чисто од потреба да се има матичен, да изберам едвај од кутрата понуда на матични гинеколози шо ја имаме во Охрид. Ми зеде брис, ама нецелосно, за некојаси бактерија пропушти да ми земе. :fubar: гревче. Ми пушти и крв, колку е груб. И 600 денари или згора, не се сеќавам.Уште еднаш не се појавив.
    Љушевски ми го зеде заборавениот брис, ниту капка крв.
    И си реков, у три :swear: во оваа гревска африканска земја. Сѐ ќе си плаќам приватно, штом сум се одлучила така! Кредит ќе земам за бременост, ама не одам на матичен непрофесионален, ко вчера да завршил струка. Брука!

Milicka*, Brpbrp and lavinija28 like this.
  8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Точно дека е груб мене ми пушти крв ко бев за првите брисеви и лежев 2 дена на болница затоа сега во 35 недела нема шанса на матичен ,уствари еден брис се зема сега ???и дали со полна 35та треба ??

9. Abeja

Abeja Популарен член

Бремена си?
    И јас одам кај Героска ама откако сум бремена ништо не ми наплаќа. Ме зачуди дека ти наплаќала.

Slonce91 likes this.
  10. elenaklasik

Два бриса се, од анус и од вагина, надворешниот дел, не е страшен овој брис. Подобро со полна 35та да ти земат. Или пак прашај доктор, да не ти кажам погрешно. Јас бев со полна 35та.

Milicka* likes this.
  11. Enci200

Enci200 Истакнат член

Феминкииии, бев денес на преглед и ми рекоа грлото е скратено и омекнато може и порано ќе биде :) и ми рекоа во четврток цтг. Се надевам ќе дочекам да видам што е тоа цтг. :)
    Од една страна потсвесно јас така и сакав, да си се породам на време или порано, да не чекам на провокации. Ама сега како се ближи имам мешани чувства-ту среќа, ту страв. Терминот беше на 29 март, ама ајде кога сака нека изглегува, во безбедна зона сме.
    Планирам да си продолжам со прошетки, јадење урми...не се фрлам во кревет да лежам :D

Sofi.ja, dunika, Dikinzi and 2 others like this.
  12. elenaklasik

Имаш болки? Осеќаш контракции, како се осеќаш?
    Инаку грлото со прсти го проверија, така?
    Ќе кажиш утре од цтг.

Dikinzi likes this.
  13. Adams

Adams Популарен член

За стрептокока се зема во 35 недела.
    Мене ми го зема Таше во 34 недела

Milicka* likes this.
  14. nadenadia

nadenadia Популарен член

Честитки, живо здраво весело :D:sun:

RAK91 likes this.
  15. MinnieM

MinnieM Популарен член

Ноќеска ме разбудија менструални болки со стврднувања на стомакот беа подносливи, траеа околу 3 саати со прекинувања после некако сум заспала прочитав дека можно е да се лажни и сигурно беа. Ме тераше да мокрам повеќе и имав зголемено бело прање се надевам не е инфекција :| Сабајле кога станав не ме болеше толку само го осеќам стомакот потврд бебе си мрда постојано. Во среда сум на цтг и ехо па ќе видиме ако не не изненади пред тоа :D инаку 38+5 сум

Sofi.ja, dunika, Milicka* and 4 others like this.
  16. mare92

mare92 Истакнат член

Да бе веќе 33 недела сум и секој преглед си го плаќам. И за секои престојни анализи ја потсетувам. Ти како си задоволна

Да тотално си во право, додека да соберат пациенти се супер после тоа одма се менуваат. Првин не е човечно тоа однесување се почуствував виновна ко јас намерно да сум ги покачила. Па после се жалат биле непочитувани, ги тепале епа некогаш си го бараат

Last edited by a moderator: Mar 16, 2020
    Brpbrp likes this.
  17. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Прогестерон депо во аптека се 95 ден. Ја користам и јас. Си ја купувам сама. Ми дава докторот листе со печат, пишува прогестерон депо и со тоа си ја купувам. Ја носам кај него и ме боцкаат. Не ми земаат пари за тоа.

Vojdana likes this.
  18. Thallia

Thallia Популарен член

@R
    Честитки :inlove::party::hug:
    Живо и здраво бебче а тебе поскоро закрепнување :inlove:

RAK91 likes this.
  19. Enci200

Enci200 Истакнат член

Не, болки немам. Со рака ме провери и ми го кажа тоа. Не болеше ништо прегледот.
    И на ехо виде дека вода има доволно.
    Да, да, ќе известувам.
    Кај тебе како е? Тука некаде сме со термините, нели :)

Milicka* likes this.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Зависи, претпоследниот пат ми обрна внимание,кратко ама убаво ми објасни.Последниот пат многу брзаше,јас ја потпрашував,ми кажа работи кои ме исплашија и сега сакав да закажам во Ремедика ама покрај коронава не знам.
    Пррд три ипол години кога бев бремена ги наплаќаше прегледите а и тогаш имаше вакви мерки. Оваа бременост од почеток не ми наплаќа ама затоа и услугата е слаба.

eta likes this.