Зошто ми се врти во глава дека и поевтини се? Сè мислам дека ги купував цело кутивче со 5 ампули за околу 300 денари.
И јас денес на контрола во 32 недела. Според ехото бебе е супер, понапредно/поголемко иди за некаде 10 дена. Тежи 2280 гр, др. вика машала ова големко бебе ќе е, секако над 3500 ќе оди Засега се' е во ред, цервикс не ми мереше и рече во 35 ко ќе појдам за брисеви тогаш ќе мерела. Ја прашав за некои витамини за забиве, рече нема потреба, доволни биле Фемибион2. Ми даде сируп Флорадикс за крвта (хемоглобин ми е 110, а почнав со 127 на почеток па превентивно овие 2 месеци). И за д-димери прашав, рече немало потреба кај мене. И така, малиов не сакаше да се слика, го чекавме, го тресевме ама џабе, инаетчиче го нарекоа Со рачињата стоеше цело време на лице Сега ќе чекаме 35 недела, здравје Боже се' да е во ред до тогаш...А како брзо врви времево, и се' само на пораѓајот мислам...
Епа и јас од тоа се плашам да одам по болнициве ама морам да барам второ мислење со оглед на тоа што она или ке те потресе и за ситница. Јас прв пат сум бремена знаеш како е е се плашиш за се
Девојки, ај за совет да прашам. Можи е глупаво прашањево, ама сега ми текна нешто вака-јас сум 32 недела по последна менструација, др ми пиша според ултразвук 33/34, па сега за брисевите во 35 јас си рачунам да си појдам кога ќе сум 35 според последна менструација (и до сега со сите прегледи така терам, иако според ултразвук бебе е понапредно). Во право сум ли?
Извини вака да те прашам кај кој гинеколог одиш? Ти честитам и мило ми е што се е во ред да даде Господ до крај со лесно и со убаво да си истераш. Иначе за д-димерите немој да веруваш на тоа нема потреба ти кажувам од искуство. Оди си на еден преглед нема да ти наштети, не оставај не проверено
Здраво и од мене. Ја почнавме 38та недела, ајде со лесно нека ние на нас Мартовските бебиња Да видиме која е на ред после ракче која ни се породи толку бргу Јас сабајле бев да правам крвна длика и мокрача, се е добро, хемоглобинот и хематокритот супер, баш ме зачуди. Е само кај тромбоцитите имам малку отстапки кај mpv, pdw што пишува, малку се покачени, прашав таа што ми ги даваше резултатите, вика добри се, ќе ги виде и докторот, ама јас дома ги видев детално што и како, па до сега споредував со другите резултати што сум ги правела до сега, од сите години и никаде нема така покачено, не знам зошто така, може дека сум при крај на бременоста па затоа Во четврток ќе одам во болница ќе ги однесам ќе ги видат, ама јас пуста само што видов отстапување одма читам на интернет, барам, тумачам Сама си стварам нервози, може не е ништо, којзнае....
Здраво мамички и идни мамички. Денеска ми стасаа резултатите од брисевите и имам позитивна уреаплазма. Се изначитав на интернет све и свашта и сега само повише ме фаќа паника. Ве молам да споделите искуства и некоја терапија на природен начин. П.с. Ни дадоа таблети и мене и на сопругот, еритромицин.. вагиналети не ми препишаа. Инаку сум 14 недела и 4 дена... Хелп
Не е страшна,од 12 та недела до кај 20 та ја имав ,две дози еритромицин испив бадијала ,само со сумамед ја исчистив...нема потреба да те фаќа паника @Milicka* кој ти е матичен гинеколог? Се разбира ако не е тајна
Eve i jas da se pofalam od mojata maticna.Eho ne mi naplakja,brisevi isto,na pocetok me bockase so proluteks i progesteron depo isto taka mi nema naplateno nitu ednas.Prviot skrining go pravev kaj nejze besplatno.Ne sum sigurna no neli spored zakon za trudnici maticnite ne treba nisto da naplatuvaat?Duri i brisevite vo institut za javno zdravje ne se naplakjaat!Ako nekoj ima informacija okolu zakonot neka me ispravi.
Мајки да не знае некоја од вас колку се плаќа проверка за ХИВ и Хепатит Б и Ц на државно ? Треба да спремам документи за пораѓај, ако знае некој нека сподели
Мислам дека најдобро ти е во Железничар да си испиташ, брзо и едноставно, околу 300 ден беше. Резултати истиот ден, не е како на клиника да одиш по 2 пати, да се објаснуваш.
Дали се боцкаш со клексан ? Во бременост зголемена е циркулацијата и можеби доцни и се зголемуваат тромбоцитите а и си при крај така да нормално е.Параметрите на крвна слика важи за сите,а во бременост си има отстапки најдобро гинеколог да го види извештајот.
Кај ги бараат овие анализи јас имам правено пред 2 години на инфективно во државна закажано преку матичен гинеколог и платив околу 500 ден.
Бидејќи во Плодност ќе се пораѓам ги бараат овие анализи Ти благодарам Но од Охрид сум јас, матичната ми даде упут за на државно затоа прашував, сигурно на државно се исти цени секаде по градовиве.
Можиш и кај општ матичен лекар да ги провериш. Јас така направив, не платив мн, во склоп на крвна слика.
Јас испитував на државно (во Битола во Центар за јавно здравје) не платив ништо, на бремени не се наплаќа
Мој совет да не одиш по упат на инфективно посебно сега со вирусиве или па може директно од матичен да земеш за хив и хепатит ? Не памтиш колку плати ?? @Anetaoh ич не е тајна Иво Захариески ми е матичен и одма носот горе ако не одам кај него а зашто да одам кога можам кај Мимоза да одам за обично ехо кое сигурно подобро од него ке ми го направи , јас ич не сум задоволна од Иво ама тие се матичниве во Охрид зс жал.
Се прерадував, конечно да го осетам бебе во стомак како клоца. Првото го осетив бааги рано, ова дури сега 18+4. Мислев нешто не е во ред, на последниот преглед и реков на докторката, но постелката ми била на преден ѕид па нормално е покасно да ги осетам движењата. Радости сум Во понеделник сум на втор скрининг, многу е рано ама само тогаш има термин кај докторкава што здравје боже ќе ме пораѓа да видам како ќе ми ја фати око