Zenski sakam da prasam dali e normalno toa sto pri kivanje me presekuva vo dolniot del od stomakot ,pretezno kaj jajnicite nekogas desniot nekogas leviot.Taa bolka/presekuvanje e momentalna trae 2-3sekundi potoa ja snemuva.Nekoj so slicno iskustvo?
Слободно баш и не се шетам, но на контроли не можам да не одам. Денес, на пример, бев крв и урина да проверам, не можам да не го проверам железото, хемоглобинот и урината, ќе се секирам дали е сè во ред. Со маска бев, не се доближував до никого, не допирав ништо, носев антибактериски и се шлакав, а дома одма се измив кога дојдов. Нормално е тоа, може да заболи и при кашлање, смеење, станување, легнување. Лигаменти, мускули, којзнае што е. Но поминува.
Јас на 18ти сум на комисија а на 16ти преглед имам закажано, и за продолжување на конзилијарното мислење. Мислев утре да се јавам и да замолам конзилијарното да ми се испрати на меил, па за 2 недели таман за прв скрининг да одам и тогаш и лично да си го земам. Вака да пробаш, може ќе успееш. Јас сум од 03.02 на боледување, не верувам со потврда од матичен дека ќе ми продолжи комисијата, ќе ми бараат конзилијарно мислење
Јас зборев на телефон денес со Румунска кај што е комисијата ми рекоа со предлог од матичен само да дојдам...да не го испуштам терминот...ќе пробам за преку маил ако може добро ако не секако ќе одам како што ми рекоа..фала за предлогот ☺
Конзилијарно не мора до два месеци, но ти треба потпис од еден специјалист покрај предлогот од матичен гинеколог, лабораториски наоди и сликичка од ехо преглед. Мене денес ме одбија за продолжување на боледувањето без некое посебно објаснување, а на работа не можам да одам бидејќи има таква наредба. Навистина не разбирам како можат покрај се' што се зборува и покрај сите препораки и забрани од Министерство.
Веќе сум 6ти месец, а на боледување сум од ноември, искрено и јас бев во шок, зборував веднаш со матичниот, ќе поднесам приговор до второстепена комисија уште утре.
Препорака добив од епидемиолози и доктори да не се шетам. Следна контрола ми е на крај на март до тогаш се надевам дека ќе се потсмири ситуацијава. Држам диета за шеќерот, јадам што е потребно за железо па со Господ напред.