Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.834
    Допаѓања:
    325.659
    само што сакав истото да го прашам..мн мака имам со облеката.Nе дека сум мн дебела ама сите алиста ми беа xs ili s ,а сега носам M.I се во хеланки сум неможам панталона или фармерка да навлечам :)

На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Денес во страдивариус видов фармерки кои се горе со ластик и супер се за првите месеци од бременоста кога имате мало стомаче. Мене такви слични ми служеа до 6ти месец на бременост пошто стомакот дури од тогаш почна да ми расте

3. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    освен во буњаковец мислам во гтц дека има, имаше и во сити мол ама ја затворија

4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Мене уште ме собираат фармерките, јас мојот проблем го решив вака. Овие гледам на интернет се продаваат ама јас сама си направив дома и да ви кажам си ги изнаносив сите фармерки. Си купив ластик и си сошив копче од едната страна, а си направив дупче од другата и си го преместувам на кои фармерки јас сакам. Нормално, со малку подолга блуза ништо не се забележува. Труднички фармерки не купив и затоа не можам да ви помогнам, ама се надевам на некој сум му од помош со идејава... ;)

Прикачени фајлови:

• hqdefault.jpg
      hqdefault.jpg
      Големина на фајлот:
      11,4 KB
      Прегледи:
      111
    На Amorce2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Јас неможев ништо нормално да облечам уште од првите месеци. Се ме стегаше кај стомакот.
    Иначе фармерки и панталони труднички има во сити мол...во ваикики и најдов уште една продавница исто во сити мол ама на спратот кај кугланата (незнам точно кај беше).

Моја препорака е да не си ги фрлате џабе парите за нешто што ќе го носите малку. Купете си кошулчиња, фустанчиња....Не за друго, лето иде. Ама што знам...може и не е така :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Јас само хеланки со подолги блузи, мајци си носам. Фармерки уште од 7-8 недела не можам да носам. А пари за трудничките фармерки не ми се даваат, секако сега почнува лето и ќе си носиме фустани. :)

7. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Нормално ли е што немам никаков симптом освен тоа што осеќам навечер благи грчеви во долниот дел од стомакот и напнатост во градите, друго ништо нема ни ми се гади ни ми се повраќа :?

8. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Нормално е срцка, кај сите не се исти симптомите, башка некој нема воопшто симптоми ;) Јас само во трета недела имав гадење, а навака немав никако :) Речи си фала Богу што немаме :lol:

9. carolina88

carolina88 Активен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2014
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    24
    Нормално е срцка, кај сите не се исти симптомите, башка некој нема воопшто симптоми ;) Јас само во трета недела имав гадење, а навака немав никако :) Речи си фала Богу што немаме :lol:[/q

Која недела беше кога отиде за прв пат на гинеколог и се гледаше ли плодот?
    Јас треба да одам за прв пат на 6ти Мај, многу сум возбудена и исплашена, сакам само се да е во ред со бебчето :)

10. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.522
    Допаѓања:
    35.451
    Индивидуално е тоа колку стомакот се познава или не. Јас сум крупна по природа, но никогаш во животот немав стомак, во колковите бев широка. Е сега, откако останав бремена, требаше 6 месеци да поминат за стомакот да почне убаво да ми се познава, се поправив само во тој дел, нозете ми останаа исти.
    За ова со трудничка облека, во мојов град нема ниту една продавница за трудници, што е стварно тешко, но јас еве уште ги носам пантолоните(фармерки не носам од 5ти месец) само што во копчето не ме закопчуваа, па јас си ставив ластиче и си ги носам така. Тренерки по дома, не ме стегаат, и се разбира хеланки со туники.

11. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Pa i ja se nadevam deka ke projdam so fustancinja celo leto, zosto i onaka mi e termin septemvri/oktomvri ama sega nekako mi trebaat farmerki, pa i vremevo nikako da se razubavi ama ajde podobro vaka otkolku pekol, posle ke kukame od toplo :)
    A mene mesevo mi se gleda od 7-8 nedela, em deka se bliznaci em i malku otecena od hormonskata terapija, odma pocna da mi se gleda meseto, sega veke sum 17nedela i imam paaaa prilicno golemko i zaobleno mese :)
    A prv pat gi osetiv mnogu rano, nekade okolu 13-14 nedela ama uste e retko i nezno.

I mnogu e normalno da nemas nikakvi simptomi....jas nemav ama bash nikakov simptom (nitu loshenje, gadenje, povrakanje, bolni ili zgolemeni gradi nisto nemav) osven bolki vo stomak isti kako predmenstrualni! I bas dr se cudese kako nemam, zasto vo bremenost so bliznaci bile poizrazeni i pojaki site tie simptomi ama ete ja nisto, da ne e stomakot, nema da znam deka sum trudna :)

12. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    тука сме и ние, може моето жениче побрзо да излезе :D
    денеска бев на последната контрола и во ред е се само бебето ми е многу мало 2600 гр па сега сум вознемирена докторката ми вика повеке да јадам ама ајде јади кога не ти се јаде и колку да јадам уф ќе пукнам.

13. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Која недела си? Ако ти е за утеха јас пред 5 дена бев на контрола и мене ми го измери 2018 што јас не верувам. И јас се загрижив многу ама ќе видиме кога ќе се роди најсигурно ќе дознаеме. Минатиот месец си беше во ред со килажата, а јас исто си јадам, се исто. Ај нека се живи и здрави уште малку имаме до крај.

14. wtff

wtff Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    533
    Во 6та недела бев и се гледаше само ќесата, и ми рече за две недели да отидам пак. Но јас бидејќи требаше да патувам за една недела и ја прашав дали може да отидам за една недела (пред да тргнам на пат) и таа ми рече дека може. После една недела отидов и имаше веќе срцева реакција. Тогаш незнаев дека може да се слушне срценцето, и не побарав да пушти, и сеуште ми е криво за тоа :( Но ајде нека е живо и здраво :)

15. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    zuto - 36 недела и 4 дена сум а ти? И мене ме загрижува тоа што и стомачево малечко ми е па затоа и повеке се вознемирувам :( Да уште малце остана кога ќе се роди сигуно ќе знаеме, само ми е страв да не е нешто сериозно заради килажата да не има некој проблем бебето

16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Јас ја почнав 37 недела. Искрено, јас не верувам 100% во мерењата на килажата. Ама за недела дена сум на цтг па ќе видам ако ме гледаат на ехо ќе си прашам. Инаку мене ми рекоа се е во ред со бебето, нормално си се развива само не се совпаѓало со неделите, демек било помало. Башка читав и овде на форумов и воопшто на интернет дека не секогаш точно се мери и дека се прават многу грешки во мерењата. Ајде уште малку кога ќе излезе вагата најдобро ќе каже ;) Само нека е се во ред, па ако е помало полесно ќе излезе :P

http://www.lulka.org/index.php?option=c ... Itemid=189

Еве еден линк за како се мери бебето внатре и врз база на овие параметри се пресметува тежината на бебето.

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    И јас некако сеуште не сум свесна што ме чека, за пораѓање не ни имам време да размислувам така што паника нема иако сум паничар по природа. Среќа се погоди периодов да имам многу работа па да не се замарам со непотребни мисли. Единствено ми фали време да се посветам на докупување работи за бебето, ми е страв да не не фати неподготвени.
    Породилно порано не зимам, се надевам ќе бидам во состојба да истуркам до крај.

18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Tie merenja ne se merodavni ne grizete se. Kako. Ke go izmerat bebeto vo stomak nebare na vaga go stavile. Tie se brojki od prilika prema merkite so gi pravat. I mene mi rekoa deka ke rodam golemo bebe 3500.3600 grama, a se rodi 3195 grama..

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Последните недели се качува највеќе килажа. Колкаво е бебето сега? Ако е во близина на 2.5кг не се секирај. И големината на стомачето не е симпотматична на тоа колкаво ќе биде бебето. Мајка ми мало меше јас 4.5кг :lol: јас огромно меше ќерка ми 3.5кг.

За тие што се плашат од пораѓај, јас мислам, (барем мое искуство беше така) како гледаш на тоа така ќе ти биде. Како да имаш запек :lol:
    Јас не се плашев, си ја поминав ноќта дома со контракции отидов сабајлето 8 прста отворена. Дали е страшно? Не. Ако нема некоја компликација од претходно нема потреба да си трауматизирате за џабе.

На Agrona, babyane18 и Sweetheart87 им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.834
    Допаѓања:
    325.659
    Jas imam malce glupo prasanje..kolku tecnosti piete sega vo bremenosta?Na net citav dehidratacija posle 25 nedela predizvikuva predvremen poragjaj pa se zamisliv malce deka slabo pijam voda,sokovi...i da koi caevi se korisni za pienje vo bremenost a koi ne'