Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ivefr

ivefr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    34
    Мене сега ми се јавија дека добиле распоред за термини после 20.03 (им оставив бр да ме бараат), обиди се сега да закажеш.
    Поздрав

На Rainbowbaby и Филотеа им се допаѓа ова.
  2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Fala ti

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Нема проблем, а знаеш која крвна група си? Бидејќи ако не си со негативен рх фактор немаш потреба од ова.

4. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.036
    Фалааа :*
    И мене само што ми се јавија ми закажаа.

5. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Мило ми е што се испаднало добро :inlove:
    А што ти рекоа за хемостаза и д-димери?
    Прашувам зошто не можевме резултатите убаво да ги прочитаме .

6. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Здраво,
    Денес бев на преглед 15та недела. Супер е се, единствено што јас малку се замислив а Др. не изреагира како да е страшно е цервиксот. Должината е супер 42мм, затворен е цврст, но каналот е благо отворен 2.5мм. Рече до нареден преглед треба да се затвори.
    Слични искуства и колку имам простор да паничам? Рече да одмарам, тоа посекако максимално одмарам колку може.
    Фала ви ❤

7. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    344
    Девојки јас сум од денеска во седми месец:inlove: едвај чекам да си помине времето и да си се гушкаме со бебушко :l:сепак како си минува времето ме фаќа паника за породувањето:worried: сакав да ве прашам вие што сте при крај со термин пиете ли некој чај за доилки, не знам дали имаат ефект...

На Chikitaa, nadenadia, LadyC и 4 други им се допаѓа ова.
  8. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Да ти кажам право не го прашав димчев за тоа, требаше утре да се видам со мојот доктор, но со оглед на тоа дека ме побркаа денес од ремедика и ми рекоа следни 2 недели да не се појавувам освен ако не е нешто итно. Така да по 2 недели ќе се видам за тоа со мојот др. Незнам дали има ризик ако почекам 2 недели. Не би требало, нели..

9. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    Денеска влегувам во 4та недела.
    Првиот преглед беше завчера успеавме да слушнеме срценце и да го видиме плодот,пресреќна бев. Ми рече дека се е во ред, дека е матерична бременост со големина на плодот 0,15 мм , премало е сеуште го зумираше неколку пати за да можеме да го видиме.Да сум се радувала,така кажа. :$
    Ми даде упат за крвна слика и на трансфузиологија да одам за да ми испитаат која ми е крвна група, немав никогаш досега испитано.
    Заборавив да ја прашам од кога почнуваат мачнини и нагони за повраќање,јас немам ни едно ни друго се ми е нормално засега.

На Chikitaa, LadyC, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    8.861
    4 недела а веќе сте слушнале срце? :o Јас сум моментално по последна менструација 4 недела и 3 дена, дури вчера дознав дека сум бремена. Кога се јавив да закажам на гинеколог, ми закажаа преглед дури за 2 недели. Како и да е, нека ни е со лесно :inlove:Од симптоми ништо немам освен болни гради и повремени грчеви во матка, па ме интересира и мене кога се јавуваат другите симптоми. Втора бременост ми е (првата неуспешна заврши во 12 недела), тогаш немав никакви мачнини.

На firequeenn, LadyC, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  11. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.380
    Па, спрема тоа што ти пишале во забелешка, дека д-димери ти се во граница на нормала и дека во хемостазата, нема клинички значајно отстапување, не би требало за две недели да има проблем.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Девојки, да се пријавам и јас. Денес прво цтг, не ми кажаа ништо посебно,освен за една недела пак. Пред 3 дена една докторка ме провери со рака, рече дека може да биде порано. Се израдував. А денес ништо такво. Меко е, скратено, ама затворено.
    Инаку, на сите со термини во март ви посакувам мн среќа, брзо да се олесниме зошто ситуацијата не е баш сјајна. Најверојатно ќе бидеме сами низ процесот, посети не верувам дека ќе дозволуваат :/ ама тоа е, мора да се снаоѓаме, силни сме.

На dunika, MinnieM, Jana06 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    @firequeenn
    @Lovebug01
    Јас бев на прв преглед 4+3 (16dpo), не се гледаше ништо, само околу матката како вода нешто имало што можело да значи рана бременост. Следниот преглед за 2 недели, 6та недела (спрема менструација) се гледаше ембрионче, но срцева акција се уште немаше, докторот ми рече сум била меѓу 5та и 6та недела.
    Срценцето го слушнавме 7+3.
    Мачнините почнаа 6тата недела, а од 7мата веќе почнав и со повраќање на сабајле, а завршија 13-14та недела.

На Jana06 и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  14. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.290
    Допаѓања:
    6.803
    Апаратот со кој ме прегледуваше ми кажа дека и е нов во ординацијата и дека е со напредна технологија па може и во ептен рана бременот во мојов случај 4 недели да се слушни срцето.
    Баш и јас се зачудив дека го слушнавме.Исто ми кажа дека ако сум била на друго место не би го слушнале ради апаратурата.
    За болни гради и јас имам, ми рече не ги пипај тоа му е работа сега, да си болат. :)

На Dikinzi и Lovebug01 им се допаѓа ова.
  15. stoimanovskamarija

stoimanovskamarija Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2013
    Пораки:
    513
    Допаѓања:
    1.529
    Zdravo mesinja, 20+2 sum i deneska cel den osekjam tapa bolka vo jajnicite i matkata isto kako koga se nastineni, cesto mokram. Se napiv magnezium i odmaram ama isto e. Dali e normalna bolkata dali se siri matkata ili pak nastinka? Inace nemam pecenje pri mokrenje i okey mi izgleda mokracata. Pozz

16. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    A- sum ,koga ja prasav maticnata za dimeri
    A- sum ja prasav maticnata za dimeri i ova moze zaedno odi mi rece rano bilo imas vreme do 30 nedela a jas sum 25 nedela pa da znam fala ti

17. MinnieM

MinnieM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јули 2018
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    2.927

На Lovebug01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Ме вратија и мене денес ...рекоа чекале некаков допис...да дојдам во понеделник а ми истекува боледувањето во недела...и ајде сега биди паметен...кажи ми дали матичната издава потврда за овие 14 дена или и тоа е на некој друг начин да знам што да правам ако ме одбијат во понеделник.

19. Dua!

Dua! Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    470
    Te molam pisi sto ke napravis vo ponedelnik,jas treba vo vtornik da odam

20. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на: