Мене сега ми се јавија дека добиле распоред за термини после 20.03 (им оставив бр да ме бараат), обиди се сега да закажеш. Поздрав
Нема проблем, а знаеш која крвна група си? Бидејќи ако не си со негативен рх фактор немаш потреба од ова.
Мило ми е што се испаднало добро А што ти рекоа за хемостаза и д-димери? Прашувам зошто не можевме резултатите убаво да ги прочитаме .
Здраво, Денес бев на преглед 15та недела. Супер е се, единствено што јас малку се замислив а Др. не изреагира како да е страшно е цервиксот. Должината е супер 42мм, затворен е цврст, но каналот е благо отворен 2.5мм. Рече до нареден преглед треба да се затвори. Слични искуства и колку имам простор да паничам? Рече да одмарам, тоа посекако максимално одмарам колку може. Фала ви ❤
Девојки јас сум од денеска во седми месец едвај чекам да си помине времето и да си се гушкаме со бебушко сепак како си минува времето ме фаќа паника за породувањето сакав да ве прашам вие што сте при крај со термин пиете ли некој чај за доилки, не знам дали имаат ефект...
Да ти кажам право не го прашав димчев за тоа, требаше утре да се видам со мојот доктор, но со оглед на тоа дека ме побркаа денес од ремедика и ми рекоа следни 2 недели да не се појавувам освен ако не е нешто итно. Така да по 2 недели ќе се видам за тоа со мојот др. Незнам дали има ризик ако почекам 2 недели. Не би требало, нели..
Денеска влегувам во 4та недела. Првиот преглед беше завчера успеавме да слушнеме срценце и да го видиме плодот,пресреќна бев. Ми рече дека се е во ред, дека е матерична бременост со големина на плодот 0,15 мм , премало е сеуште го зумираше неколку пати за да можеме да го видиме.Да сум се радувала,така кажа. Ми даде упат за крвна слика и на трансфузиологија да одам за да ми испитаат која ми е крвна група, немав никогаш досега испитано. Заборавив да ја прашам од кога почнуваат мачнини и нагони за повраќање,јас немам ни едно ни друго се ми е нормално засега.
4 недела а веќе сте слушнале срце? Јас сум моментално по последна менструација 4 недела и 3 дена, дури вчера дознав дека сум бремена. Кога се јавив да закажам на гинеколог, ми закажаа преглед дури за 2 недели. Како и да е, нека ни е со лесно Од симптоми ништо немам освен болни гради и повремени грчеви во матка, па ме интересира и мене кога се јавуваат другите симптоми. Втора бременост ми е (првата неуспешна заврши во 12 недела), тогаш немав никакви мачнини.
Па, спрема тоа што ти пишале во забелешка, дека д-димери ти се во граница на нормала и дека во хемостазата, нема клинички значајно отстапување, не би требало за две недели да има проблем.
Девојки, да се пријавам и јас. Денес прво цтг, не ми кажаа ништо посебно,освен за една недела пак. Пред 3 дена една докторка ме провери со рака, рече дека може да биде порано. Се израдував. А денес ништо такво. Меко е, скратено, ама затворено. Инаку, на сите со термини во март ви посакувам мн среќа, брзо да се олесниме зошто ситуацијата не е баш сјајна. Најверојатно ќе бидеме сами низ процесот, посети не верувам дека ќе дозволуваат :/ ама тоа е, мора да се снаоѓаме, силни сме.
@firequeenn @Lovebug01 Јас бев на прв преглед 4+3 (16dpo), не се гледаше ништо, само околу матката како вода нешто имало што можело да значи рана бременост. Следниот преглед за 2 недели, 6та недела (спрема менструација) се гледаше ембрионче, но срцева акција се уште немаше, докторот ми рече сум била меѓу 5та и 6та недела. Срценцето го слушнавме 7+3. Мачнините почнаа 6тата недела, а од 7мата веќе почнав и со повраќање на сабајле, а завршија 13-14та недела.
Апаратот со кој ме прегледуваше ми кажа дека и е нов во ординацијата и дека е со напредна технологија па може и во ептен рана бременот во мојов случај 4 недели да се слушни срцето. Баш и јас се зачудив дека го слушнавме.Исто ми кажа дека ако сум била на друго место не би го слушнале ради апаратурата. За болни гради и јас имам, ми рече не ги пипај тоа му е работа сега, да си болат.
Zdravo mesinja, 20+2 sum i deneska cel den osekjam tapa bolka vo jajnicite i matkata isto kako koga se nastineni, cesto mokram. Se napiv magnezium i odmaram ama isto e. Dali e normalna bolkata dali se siri matkata ili pak nastinka? Inace nemam pecenje pri mokrenje i okey mi izgleda mokracata. Pozz
A- sum ,koga ja prasav maticnata za dimeri A- sum ja prasav maticnata za dimeri i ova moze zaedno odi mi rece rano bilo imas vreme do 30 nedela a jas sum 25 nedela pa da znam fala ti
Ме вратија и мене денес ...рекоа чекале некаков допис...да дојдам во понеделник а ми истекува боледувањето во недела...и ајде сега биди паметен...кажи ми дали матичната издава потврда за овие 14 дена или и тоа е на некој друг начин да знам што да правам ако ме одбијат во понеделник.