И јас овој го пијам 2х1 и сум задоволна, во директ има повеќе шеќер овој е чист и попрепорачлив... @elenaklasik здраво и живо да е синчето
Честитки мајкаа , жив здрав ксметлија да биде малиот , и те чекаме да пишеш како помина, одмори малце гушкај синчето ***
Исто како за себе да читам, јас исто со носот и со грлото се мачам. Ама поврзано е, носот затнат-дишиме преку уста, после грлото суво, устата сува :/ Јас не сум сега на раб, нема климатизер ама пак вака како на тебе ми се направи. Јас бев кај ларинголог ми даде спреј со кортикостероид за носот и сируп за горни дишни патишта. Средно помогна. А и гледав пократко да го користам. Слободно можеш да користиш морска вода, изотоничен спреј, може ќе помине малку. Гаргара со јаболков оцет мене ми помагаше за грлото, како дезинфекција му прави. Ларингологот рече може и од хормони да е, едноставно од бременоста и ќе поминело со пораѓај.
@elenaklasik живо и здраво да е Помина првиот скрининг. Бебе хиперактивно, инаетливо, едвај го измери докторката Скрстени ги држеше ноџињата, не видовме пол. Ама, рече дека според тоа што (не) гледа, машко не е Ќе потврдиме на некој нареден преглед.
@elenaklasik Честитки, да е живо и здраво синчето!!! Да ве прашам девојки, денес ми завршува боледување од комисија, треба од утре породилно, но нели рано е, па ќе одев со болед.од матичен општ. Е сега ме интересира дали можам со меркиве нели за трудници до 24.03 да терам, па после да отворам од општ боловање. И уште нешто, од работа до колку дена беше боловање покриено 100%, дали беше над 15 дена 80% платено, чисто информативно.
Jagleni hidrati 1,14 g pisuva. Jas pa se vodam od toa deka pisuva bez sekjer! Bas ke prasam sega nareden pat koga ke odam na kontrola dali e podobro da go zamenam so tableti magnezium!