Еееј како си ме изненадила! Нека ти е здраво и живо синчето, големо да расте , насмеано и безгрижно! Тебе мајка брзо опоравување.
Probaj so mleko blago dali ke ti pomogne...Jas bez nego ne mozam.Ovie apcinja momntalno pomagaat isto i rupurut.
Zdravo na site, sakam da prasam nesto, se nadevam deka nekoja od vas ima iskustvo pa moze da mi kaze. Vcera pravev test za bremenost i ispadna pozitiven a na lekar duri vo ponedelnik bidejki sega e vikend i ne rabotat. Problemot e sto kaslam, me boli grloto i imam isto bolki vo dolniot del na stomakot, pa dali bi mozela da se napijam edno taylol Hot dodeka da otidam popladne na lekar, bidejki sega ne mozam sama sum?
Честитки за позитивниот тест, со лесно. Најдобро е само парацетамол да се напиеш ако имаш температура, тоа е дозволено во бременост, и Пантенол пастили за грлото. Пробај прво со природни лекови, чај, супа, многу бибер.
Мене ми помогна чај камилица со мед неколку пати во денот,прополис спреј за грло без алкохол што е и ако многу суво кашлаш сируп од исландски лишај без шеќер од јадран фирмата.
Пробав и со млеко ама џабе не ми помага ич , денес некако посебно тешко ми е и пак киселини ама ај ќе се преживее не е страшно , малце легни малце стани и така во круг
Луѓе помагајте - трудници што се боцкате, моментално сум 21 недела и од почеток се боцкам со факсипарин 0.4, но бидејќи веќе не боцкам во стомак, туку раце и бутови...во последно време ми се појавуваат хематоми после секое инектирање што правам погрешно? Имате ли некој совет?
Ако си била пораздвижена тој ден затоа не си го осетила. Некои денови повеќе некои помалку ќе го осеќаш
Мене ми рекоа никакви прашоци, само парацетамол. И така беше и првата бременост. А @monka_bonbonka да пише како е и дали се смири.
Здраво женски. Ај да пишам и јас. Од преска ми се скаменува стомакот...контракции ли се? Се врти бебе внатре, удира силно дури боли, дали сака да излегува па турка, којзнае.... Немам крв, сега бев во вц да видам. Болки менструални немам, само непријатно ми е што ми се скаменува стомакот толку силно што ме боли дури Ај да видиме што ќе биде...
Јас немам поим како е природно,ама што кажувале други девојчињата нели бебето скроз се смирува кога се спрема да излага? Како и да е, ако е почнат процесот, Бог да ве чува двете и да е со леснооо!!!
Дечкиии здраво! Фала на сите за сите честитки и убави желби! Да се враќаат радости вакви! Добри сме, се учиме. Стварно се сѐ издржувало во моментот, така шо ич да не се плашите, зш Господ дава сила! Ќе пишам малку надолго нашироко во соодветна тема. Само на тие шо ви се скаменува и ви мрдаат бебенцата @Kallias2 @elimkd така беше и кај мене. Мрдаше сѐ до крај, и контракции се појачуваа, крв немав. Се осеќа кога веќе не се издржува, спремање, нема паника и правец на породилиште. To be continued... stay at home and stay tuned