Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Викаат до 28ма ама јас правев 29-30 недела. Имам скриен ама среќа со бебето е се во ред. Почекај 2-3 недели, па ќе видиш. Ако може некој во меѓувреме да ти позајми апаратче можеш и дома да си провериш.

На Kate Rina 93 и Chuchanov им се допаѓа ова.
  2. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    :worried:
    И јас не направив ни крвна слика ни скриен шеќер ради целокупнава ситуација.
    Како да провериме дома?
    Прво на гладно, па да направиме таква вода со шеќер па после еден час, па два или? (waiting)

3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    И да имаш скриен шеќер, на бебето не му е ништо не се секирај, во претходните 2 бремености ми беше баш покачен скриениот шеќер, докторот кога ги виде резултатите ми рече уште од овој момент диета нај строга. Се што има шеќер, тестенини, компири, овошје, буквално се што содржи било каков шеќер НЕ !!!! Искрено почнав да избегнувам колку можам, ама кризата за благото беше ненормална и не можев да не јадам благо, не секој ден ама си апнував нешто што ми душа сакаше.
    Здрави и прави ги родив и двете деца, ни Ш од шеќер немаа.
    Сега во оваа бременост кога испитував, ми беше на граница шеќерот, за мене беше висок, споредувајќи со други трудници тука, ама докторот кога ги виде резултатите ништо не прокоментира, му реков добри се? Ми рече да. И толку. Си продолжив нај нормално со се што јадев до сега да јадам.
    Ама благото ми е најтешка страна, не можам ден да издржам без благо, не знам зошто ама толку ме тера на благо во бременост, тоа е чудо некое.

Внимавај колку можеш со исхраната и се ќе биде добро. Господ да не чува сите :nod:

На Филотеа, Kate Rina 93, LadyC и 3 други им се допаѓа ова.
  4. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Исто е кај сите, рацете ми се лом, хематоми, топки тврди по 2 недели ми стојат. Од пред 3 дена почнав во бут да се боцкам така ми рече трансфузиологот. И таму имам модрици ама барем нема тврди топки

На LadyC и Anexy им се допаѓа ова.
  5. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Јас испитував во 28ма

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Да да, скроз исто како во лабораторија.

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас од утре ќе го користам зимскиот одмор, кажете ми сега можам да отворам патолошка?

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не смееш дома да правиш таков експеримент зошто може да има лоши последици. Затоа и се испитува во болница каде три саати не смееш да мрднеш од просторијата и си под постојан надзор.

Скриен шеќер не се мери со апаратче. Скриен шеќер е постапка. Ради ситуацијава јас не знам што би направила на ваше место.

Ве гушкам и со добра мисла се ова ќе помине набрзо само чувајте се. До вас никој не пуштајте брат, сестра, братучед никој.

На dunika, Sofi.ja, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Алтернатива е ако некоја се сомнева. Инаку, во болница не се движи за да не се симне шеќерот. Ако беше нешто страшно немаше да мериме дома ама добро, која како сака.

На Kate Rina 93, nadenadia и LadyC им се допаѓа ова.
  10. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Девојки, во врска со нашава состојба како трудници доколку имаме прашања за работните односи и што нас ни следува (станува збор за моја приватна фирма каде само јас сум вработена но сега ме опфатија меркиве за вирусов и нема да имам никакви примања за тој период) дали знаете каде може да се обратиме? Пред некој ден овде имаше еден линк ама не памтам за кој сектор беше, или некаде ако има тел.бр ...Ќе прочепкам низ нетов само реков да не знаете случајно....

На Kate Rina 93, LadyC и Chuchanov им се допаѓа ова.
  11. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Јас да ти кажам ни со првото ни сега со оваа бременост не сум испитувала скриен шеќер ,ги консултирав и матичната и докторот од систина и двајцата ми рекоа дека нема потреба ,ако ти е се во ред бебе добро се развива не е нешто поголемко од нормално немаш причини за грижи .Уживај си дома и чувај се:)

На Kate Rina 93, nadenadia и LadyC им се допаѓа ова.
  12. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не може да е алтернатива нешто кое е мерење на обичен шеќер за скриен шеќер.
    Не велам дека е страшно да мерите дома обичен шеќер велам страшно е некој да помисли да пие глукоза и сама да мери на саат.

На dunika, Meckicja, 0ли и 2 други им се допаѓа ова.
  13. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Не знам што е паметно веќе.
    Ќе се советувам и со гинекологот утре, да видам што ќе каже. Ќе почекам недела, две да видиме како ќе биде со ситуацијава..
    На преглед матичниот рече дека дека нема индикации за скриен шеќер, меѓутоа за сигурно да си провериме..
    Се надевам дека се ќе биде во ред :worried:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Посоветувај се телефонски.

Ако сте немале идникации веројатно најпаметно е да се прескокнат тие три саати за мерење скриен шеќер.

Кај мене се сеќавам на контролниот преглед на шеќер бев на висока граница (се напив цело шише кока кола пред преглед бидејќи на тоа живеев) и морав на скриен шеќер за преглед. Беше негативен али и кока кола ми забранија.

На Kate Rina 93 и nadenadia им се допаѓа ова.
  15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    И јас треба да проверам шеќер и железо ама сега за сега најдобро е дома да седиме. За две/три недели ќе се среди ситуацијава, се надевам....
    Инаку дома не смее сами да го правиме тестот зошто може да паднеш во инсулински шок.

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    864
    Допаѓања:
    2.236
    Да да, фала многу на подршката (highfive)

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мене ме водеше Митко Ивановски секој месец имав многу анализи во бременост,значи една недела во месецот бев по лабаратории мислам дека немаше анализа што не ја направив и јас сум задоволна од него.Бременоста ми беше со ин витро.Сега сум природна бремена и кога му кажав одма на вибер ми пиша терапија што да пијам и што се да проверам иако сега си одам кај матичниот на прегледи а само скрининзи кај Димчев.

На tina2018 и Dikinzi им се допаѓа ова.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Епа кај тебе е различна ситуацијата.
    И за мене Ана од дома трчаше кога кревав притисок, не ми наплаќаше прегледи многу често и сл,кога ми требаше нешто креваше, советуваше, ама не прават прегледи детално. Крв секој месец или секој втор ти зимаа? Мокрача? Д Димери? Скриен? Притисок ти мереа? Тежина? А и што е нај, брисеви прават на крај коа не баш има време да се излечат за разлика од мојот матичен што ги прави во 3ти и 4 ти месец.

19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Секој со различно искуство,ете ти си задоволна од матичниот гинеколог,мојот што да му речеш ти вика што ќе ти е тоа.И кај него ми е губење време но морам заради тоа што се боцкам со клексан па ми треба околу документи за рефундурање.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Знам... Обично сите ги користиме за нешто.
    Јас првата бременост за боледување и породилно.
    Ама мојов е ептен искусен и после се што поминав со него тогаш не го менувам.
    И Ана ми е стручна, не велам не и па кај неа сум, ама повеќе му верувам на матичниот за прегледи на бебе и се. Ана ме породи и сега ќе ме пораѓа. Преубаво ме направи царски. Значи двајцата има зашто ги сакам. :)

На Andra, Dikinzi и Dance27 им се допаѓа ова.