Мене ми земаа еден брис во 36та,за стрептокока,и директно го пратија во клиниката каде ке раѓам,тие ке го испитаат во нивната лабораторија.Јас вероватно нема ни да дознаам резултати,ако е позитивен тие ке ја третираат бактеријата за време на пораѓај. Ианче од денес ја почнувам 38ма,супер се осеќам,сега за сега немам болки или некакви најави за да се испили бебушкава Ке прашувам за болки кога ке дојдат,ваљда ке ги препознаам. Се е спремно,јас некако не,не сум свесна дека денови до 2-3 недели ме делат од средбата. Се трудам да останам смирена и разумна и да мислам позитивно со оглед на целата ситуација и тоа што сум во земја жариште на вирусов..
Dobar den Kako stee ,koj trebase da odi zavoraviv za prodolzuvanje na bolovanje komisiski kako pominavte ? Jas utre imav pregled na klinika mi prezakazaa za 24 naredna nedela do togas nema pregledi
Мене докторката ми рече магнезиум од 400 мг. да земам, без разлика дали е прашок или капсула. Велат дека подобро е во вид на капсула зошто прашакот имал додатни засладувачи. Засега земам само по едно бидејки сум 18 недела.
11та и не е поминато. Бабицата ми се јави денес, сум била слабокрвна. Ништо ново, цел живот сум. (од оловото )
Феминки, бев сабајлево на контрола. Му го слушнавме срценцето, 7-ма недела сум. Чувството беше стварно неописливо. Иако сум емотивно во лоша состојба, имам големи недоразбирања со вереникот и веќе се мислам дали да одам далеку од него некаде сама - и покрај ова све, сепак имам надеж да живеам за ова мало суштество...На крај изгледа тоа ќе испадне поголем борец од мене... Примив инекција Прогестерон Депо, ми продолжи уште 14 Клексани и Утрогестан се разбира...И рече кога ќе ги завршам Прегназон да продолжам со Пре Мама... Следна контрола 30.03. Господ нека не чува сите...
И мене истото ме плаши Иако крај на април велгувам во 9ти, се плашам до кога ќе трае целава ситуација и како ќе влијае. Еве и контроли, прегледи, се е сведено на минимум. Не знам како ќе биде со мерките за посети или можноста за присуство на партнерот на породувањето Еве најдов и некои совети за бременост за време на корона вирус: http://www.roda.hr/portal/trudnoca/...mZBdfKjt9TnKmRQPybUy6CVUv_PvYew8PXBszzBaxWV7s http://www.roda.hr/portal/trudnoca/zdravlje-trudnica/trudna-u-doba-koronavirusa.html
Мое мислење: Некои работи не одат со сила. Но, биди разумна и мисли со ладна глава, дека на пат е бебе. На почетокот и мене ми беше шок (иако сум во брак) и на маж ми. Со оглед на тоа дека си бремена и хормоните ти работат плус. Јас доаѓав до степен кај шо сакам да се разведам од мажми од така, од што си бев плачка и све ми сметаше и слично. Мораш да го издржиш и поминеш тој период. Сите го имаме поминато. Кога му кажав на газдата мој дека сум бремена , знаеш што ми кажа? - Леле, тешко на мажти сега.. Ке го оставаш, ке бидеш дебела за него , ке те нервира, нема да те сака само тебе и сл.. Ке доагате до развод .. Ама тоа е таков период, што мора да се помине вака или така.
И да, едно запамти ... НЕМА НЕШТО ШТО Е ПОУБАВО ОД БЕБЕ. На почетокот е шок .. Еве јас сум 30та недела , и не можам да ти објаснам колку го сакам ова бебе. Сакам да пукнам од срека.. Нема нешто што е поубаво од чуството да те клоцне. И не прекинува да те клоца, ама ти уживаш во тоа, зошто е најубаво нешто. Глеј си го здравјето , гледај ти и бебето да сте во ред ... другото све ке се среди
Јас денес го прашав матичниот ми рече дека поради ситуацијава на комисија ќе се оди само со преглед од матичен, на конзилијарно не примаат ако иѓа некој што бил инфо нека сподели
јас треба да одам за последните брисеви обично тие што ги однесов во државна беше сега читам не работеле таму да одам утре до матична или? не ми се шета со ситуацијава ама ако морам.. и да прашам мешиња дека јас ниско го носам и некогаш кога мрда го осеќам ко доле да ке искочи можно ли е побргу да се породам..мислам порано од терминот дека викаат штом влезеш во 36 можеш секој ден да очекуваш да се породиш? имам некоја фобија дека ке испадне
Здраво..јас претходната недела трчав околу комисиското....кажувам за Скопје незнам како е по другите градови...значи конзилијарно на клиника ми одложија телефонски за две недели кога прашав што да правам со боледувањето ми рекоа незнаат..се јавив во румунска ми рекоа дојди со предлог од матичен не го пропуштај никако терминот за комисија..отидов на комисија со предлог од матичен ме вратија не даваат комисиско без конзилијарно, демек дојди пак во понеделник чекаме известување..од таму пак кај матичен ме советуваше да барам од приватна болница конзилијарно за да не ме маткаат..отидов во приватна земав козилијарно и пак на комисија за да ми продолжат боледувањето.. да спомнам само дека сеуште немаа добиено известување што со тие без конзилијарно..ова беше во петокот за денес незнам...јас морав да земам од приватна болница зашто ми истекуваше датата на боледувањето во недела.
Zdravo jas pak pravev sega ispituvanje preku krv i pokaza rezultatot 690 B-hcG to. Ama ne znam sto znaci toaa?? Help
Fala ti mnogu ,e sega saka kaj zimase privatno kaj bese kolku se plaka ? I ti go uvazija li vo Bukurest ? I jas sum od Skopje ,postapkata e ista od maticen bese privaten,pa maticen pa vo Bukurest ? Fala ti
Кој е тој газда жити се? И како можел да каже такво нешто ? Ако мажот не ја сака жена му што му носи бебе тогаш подобро нека фаќа патот он..а не она, плус како и да изгледа од кога ќе се породи за него треба да е кралица и изгледот да не го интересира затоа што изгледоѕ може да се доведе во ред за 2 месеца, паметот нека и се гледа а не дали е дебела или со стрии. Плус не сите жени си го менуваат изгледот по бременоста, некои се сеуште во топ форма доколку внимавале во бременоста колку јаделе и вежбале истовремено. Не Можеш и да го надносеш
Бев во ремедика ми направија конзилијарно ме прегледаа на ехо и ми рекоа да дојдам нареден ден да го земам бидејќи требало потписите да ги соберат ама пошто мене ми беше краен ден за комисија ги замолив да почекам и ми го издадоа за околу 1 час. Ми наплатија 2500денари. После кај матичната бев земав предлог и од таму во румунска комисијата ми го продолжи боледувањето. Пак ќе ти кажам вака беше до петокот..не е лошо ако имаш време обрати се во румунска и прашај дали почнаа да издаваат и без конзилијарно...пошто мене ми викаа дека чекале некаков допис..ама јас пошто немав време за чекање морав да дадам пари за од приватна болница..битно завршив работа некако на крај.