Феминки здраво пак од мене. На почеток на бременост сум, следната недела на прв преглед. Сакав да прашам, каков исцедок е нормален во бременост? Јас имам некогаш воден, безбоен, некогаш бело кремаст, а некогаш матно-жолтеникаво кремаст. Овој последниов малку ме загрижува иако нема јак мирис. Имам ли место за паника?
И јас имам сличен проблем, само што кај мене до пред две недели беше толку страшно што не можев да седам а не да спијам, бев на оториноларинголог ми рече дека се сомнева дека е алергија, бидејќи поради спобудалениве хормони многу полесно се добивало алергија, а може да е и во комбинација со труднички ринитис, испив две терапии по 10 дена таблети за алергија и аква марис за алергија, а за спиење користам мералис спреј за деца, гледам барем во таа ноздра што ми е скроз затната да ставам но во текот на ноќта се будам бервозна и морам и во другата да ставам, може и до времето да е, да стопли па ќе помине. Сега подобро ми е, ама се измачив два месеца, оние спрејови на база на морска сол никако не помагаат кај мене, дури сега гледам привремено аква марис стронг ќе ме одзатне, ама друго никако. Се надевам ќе помине кога ќе се стопли, а и ќе одам на контрола за уште една терапија за алергија ако смеам пошо помина една недела од последната и така. Со лесно на сите.
Мене на 2 ден доцнење испитав и ми беше 628.18 и бев во 4 недела. На прв преглед бев во 6 недела...Така да, тоа е тоа Честитки и со лесно
Има но сите се горе долу исти, иначе има еден добар гинеколог приватен не работи со фонд но ме откачи под изговор дека сум комплициран случај ,а иначе комплицираново е дека сум со ивф, е сега и за брис ке одам плодност бидејки на болница ми е страв исто и на матиченми така
Здраво , девојки едно прашање ,одите ли на работа ,читав негде дека бремени жени не треба да одат, меѓутоа од фирма ништо не кажаа...Јас би си побарала сама ама немам полни 6 месеци како сум на ова работно место па не ми е јасно дали ми следува или не . Инаку 15+4 сум и вчера и денес некако многу се исплашив ,а работата ми е таква што работам со луѓе по цел ден ,влегуваат по 50 души во просек дневно
Најверојатно имаш инфекција. На мене таков проблем ми направи стреотокока. Се чудам од кај ја закачив.
Ај девојчиња кажете кај можам онлајн да најдам труднички хеланки? Купив еден пар од Ваикики коа зимав, мислев уште еден сега, ама ништо... Не испаѓа се како планираме. А на перење ми се едните и немам други. П.с. нена ексклузив ми немаат одговорено, им имам пишано
https://www.asos.com/women/maternity/cat/?cid=5813&nlid=ww|clothing|shop by range Има преубави работи за Maternity
Имаш во Охрид стручен гинеколог што има многу добро познавање. Санде се вика можеби го знаеш Јас сум презадоволна од него имам матичен во друг град но одам и кај него на прегледи.
А за колку време стига? Ми треба нешто да ми се достави деновиве. Ако се чека месец дена не ми одговара . :/