Meskovci,da ve prasam so emociive kako ste?? Jas ima denovi koga placam po cel den,ke mi vlezat bubacki vo glava placam,pa kako mi e bebeto,zasto denes ne pretna pa trista gluposti!!!i dali sonuvate cesto vo nokjta?? Jas tri cetiri sonovi i samo gluposti..posle cel den se grizam ...pozzzzz mesinjjaaa
не си единствена сите сме со променливо расположение, и јас де се смеам па потоа плачам, често се лутам, се нервирам за бебето па како ќе се роди, па да не има белег, па ова па она сама си стварам непотребни нервози и сите се без причина, мм нонстоп вика само заради ова твое променливо расположение едвај чекам да се породиш понекогаш неможам да те трпам и потполно го сваќам понекогаш и јас самата неможам да се трпам ама ајде ќе помине. За сонувањето е нормално и јас нонстоп сонував додека мислев што ќе биде како ќе биде, сега сум порелаксирана и само си мислам убави мисли и расположението ми се промени и глупавите сонови ми се намалија, само релаксирано не се секирај многу
Исто и јас Мами сум со променливо расположение и мм вика кога ќе се породиш ќе ми олесни многу,денес некако се чуствувам поубаво има сонце и се полесно,малку сум напната и дома реновираме па хаос сме со мајстори уште малку ќе почнеме и да кречиме и така се за на бебуш да му биде најубавооо здравје кога ќе ни пристигне септември ама мора да се спремаме полека полека со време,планирате летово на одмор некаде? сите различно викаат за летниве одмори едни оди други не оди врска немам што ќе се прави најверојатно на некоја планина ќе се иде на чист воздух ве поздравувам и имајте убав ден
Мешиња најмили ајде ние да се пофалиме денес бевме на контрола 11+2 сме,со бебушка се е во ред ја видовме како плива во мешето кај мамичка матичната ми спомна за приска 2 ако сакам да правам да ми закажела термин ама не било задолжително,а ако не е јас не сакам да си правам дополнителни стресови.Вие што мслите???Дадете ми некој совет бидејќи ако се одлучам да го правам тој тест ќе треба да одам до ск,а за приска 1 ништо не ми рече и немам правено.
Jас сум за..све што постојат од разно разни испитувања во текот на целата бременоста лично јас ги правам,не би сакала да мозгам и си играм квизови(топло ладно )сакам да сум си на чисто,само така можам да уживам во целата бременост.Kога во денешно време во склоп на медицински испитувања ни се достапни во широка палета,зошто човек да не искористи.
Тинче немој да го правиш апсолутно не е валиден може само да те извадат од памет и да те тераат да правиш аминосинтеза,мене ми го направија истото мојата матична ме пушти кај нејзин пријател во државна иaко на приска покажуваше дека границите се во нормала low risk,ме испотресе докторот одма амниосинтеза ми кажа,и си отидов на второ мислење кај Димчев во Систина вика се е во ред супер си е бебето сте тие приски џабе ве тераат да ги правите тука доаѓате сите преплашени не се ни валидни кај гледал тој Доктор вика на ехо или во прозор затоа не си прави стресови џабе поздрав
Честитки за Cacuvche, да ти е живо и здраво синчето и да ве направи најгорди мама и тато. Да се надоврзам за испитувањата, јас сум во Гераманија и до сега немам направено ни едно испитување. На првиот преглед ми зеде само папа тест, брис и крв и мокрача. Ми кажа за приска 1 ако сакам да го направам но не е задолжително и јас не го направив. Потоа ми проверија само мокрача. Во мајчината книшка ми ги има внесено сите датуми кога сум на контрола и само при крајот до еден термин ми има запишано дека ќе ми се испитува скриен шеќер и ништо друго. Мислам дека кај нас докторите малку и претеруваат со испитувањата... Сакам да ве прашам до кога ве прегледуваа со вагинално ехо? Јас сум следна недела на контрола и ќе сум 18 недела. Се надевам дека ќе ме прегледува со надворешното ехо, ова вагиналното ми се смачи И уште едно прашање, дали користите секојдневни влошки? Јас имам појачен секрет и веќе некое време користам, и немам проблем со нив. Кај вас како е ?
Мила требало веќе од 12 13 недела да те прегледува надворешно со ехо не вагинално и кај мене од 13 недела почнавме надворешно на стомак како си ти ајде сега може ќе покаже дали е батко или дада поздрав
Mene nitu ednas ne me gledal vaginalno, uste prviot pregled vo 5 nedela bese abdominalen... Inace dnevni vloshki ne koristam i mislam deka ne e pametno da se koristat, podobro cesto menuvaj dolen ves otkolku da stavas dnevni.
Ние вчера завршивме со први контракции на клиника и еден прст отворен цервикс Тој младиот доктор ме преплаши дека ако не престанат после инекцијата Диазепам, дека ќе ме задржат во болница. Арно ама второто Цтг беше ок, си отидовме дома. Денес отворив боловање, толку од мене до крај, ќе си лежам и ќе го молам бебуш да не искача толку рано
Jas sum vo Germanija, skrien seker mi proverija nekade kaj 34 nedela. Bidejki jas dojdov ovde koga bev 8 mesec za prethodnite ispituvanja ne znam,si.gi pravev Mk inaku sekoja kontrola mi.zemaa mokraca mi proveruvaa seker od prst pritisok kilaza i ctg. Vloskite gi izbegnuvaj i jas imav zgolemen sekret pa edvaj nadvaksuvav so gaki. Ako veke nemozes bez vloska togas najobicni bez miris si zemi.se izv za lat od mob sum
TIGARCE86 Мила супер сме сега за сега (да не се подречам ). Само ова со секретот ме нервира малку, но среќа нема чешање, пецкање, мирис што значи добро е. Последниот преглед кога бев рече ајде да видиме дали ќе може да напраивеме вагинален преглед или да почнеме со абдоминален, но се гледаше добро и продолжи така. И затоа сега прашувам за 18 недела како ќе е. Вие како сте со бебуш, клоцате ли? ddevojce Таму покрај 34 недела и мене ми е закажано за шеќер. Притисок, мерење килажа и мокрача е секој преглед. А крв мислам дека преку еден месец се проверува овде. Влошките не се парфемирани, обични се. Поздравче до тебе и твојата пеперутка Ви благодарам на одговорите (за вас и за мешињата)
I jas so sekretot se nerviram mnogu,menuvam dolen ves nekolku pati vo denot nema miris cesanje fala bogu nisto,nekogas e bel,nekogas vodest!...mamii da ve prasam vaka obicno dnevnoto meni kako vi e?? Sto vnesuvate od ovosje zelencuk,voda kolku piete??? Mene mi gi dadoa femibion da pijam vitamini!!mnogu ima mamavit so zemaat pa nz....
Мамички тие што сте пиеле прегназон и слично дали земавте и магнезиум плус? Во прегназонот има 100 мг магнезиум а тие прашокот што го имам се од 300. Толку ми се гади и ми се повраќа од тој прашок и не го пијам 2 дена, но ми е страв сама да ги прекинам, има некоја вакво искуство?
Jas na pocetokot piev pregnazon, potoa prodolziv so pregnacare a piev i magnezium Bioelectra mislam bese ako ne se lazam, ama bea sumlivi tableti okolu 250 den. I mislam bea 200 mg edna tabletka. Gi prekinav sama ispiv edna kutija samo.
Супер сме Мила само за клоцање клоцаме ама не толку често,за некој ден 6 месец влегуваме па сигурно поактивни ќе сме викаат после 6 месец дека се ептен активни,летово сум на 5 свадби реновираме дома и малце паника ме фаќа со време треба и да почнеме со шопинг за бебушко поздрав до тебе и мешкоо
Да веќе 6ти месец ќе е поактивно. Јас сеуште не сум осетила клоцање, само она како пеперутки Но има време ќе осетам. Уживај, без паника, јас за жал немам ниту една свадба Реновирајте, доаѓа нов член во фамилијата, мора се да е под конец Јас и маж ми бараме нов стан, така да и мене ме чека возбудливо лето... Овој е мал стан, и бараме поголем мора да му е комотно на бебушот. За шопинг и јас едвај чекам да почнам. Наредна недела ако го дознаеме полот веднаш ќе тргнам по бутици. Така и му велам на мешко Ако се наместиш добро мама да го види полот, веднаш ќе ти купам нешто уште сега се пазариме хаххаха Поздравче
Јас на почеток ги пиев шумливите магнезиум, ама не можев да ги допијам, почна многу да ми се гади од нив, па ги заменив со таблетите магнезиум. Тие уште ги пијам. Мислам дека оттогаш ги отпив сите шумливи таблети воопшто
Женски да ве прашам за совет, пред некој ден настинав и многу кашлам, знам дека лекарства не треба да пијам па некој домашен лек против кашлање?