Ti blagodaram, jas sum 27ma nedela, zatoa i malku sum ispanicena od 1vi April ke mozam da sedam doma, se nadevam nema da me snajde nesto do togas
Бевме денеска на контрола во Плодност. (30+2) Бебчо е 2кг. и на следна контрола сум на 37ма недела. Иии е најубаво на целиот свет. дури 2 недели е понапред
Dobro utro devojki,kako ste ? Kako se spravuvate so grcevi ? Me fakaat mn noke 25+2 sum ne se trpat,pa ke pustat mi se kocat noze duri ,pijam magnezijum dva pati i i pred spienje fala vi
Може ли помош околу резултат ? Не знам дали да одам кај матичен нема вибер да му пратам некако не ми се оди
Јас од денес сум 34+1и досега сум 10 кг + страв ме фаќа до крај да не качам многу па да ми се појават и стрии и отоци...иначе досега само на гради имам ама ги имав и пред бременост така да не ме плашат многу
Zdravo devojki ,imam prasanje vo vrska so spienjevo. Tolku li e loso da se spie na grb ? eve veke sum 30+4 legnuvam na strana a koga i da se razbudam sum svrtena na grb ,non stop spijam na grb nesvesno se vrtam i taka spijam. Mozno e takvoto spienje da dovede do pomalku dvizenje na plodot ? Eve poslednive 2 3 dena kako da ne ja osekam a predh a legnev dali na strana dali na grb ona klocase. Pa mislev so spienje na grb da ne ipraam nekoja nelagodnost
Ако немаш перница за трудници, стави си обични кај грбот пред да заспиеш, заглави ги, ќе те држат на страна и нема да се вртиш на грб.
Цели бремености ги спиев на грб, поретко на страна. Така ми било изглеа најудобно, стално и јас се будев на грб. Децава ми се здрави прави. Ти легнувај си на страна, а за друго не се потресувај.
Pa ja si legnuvam na strana ama nesvesno se vrtam na grb , vcera se razbudiv moze edno 10 pati i sve bev ba grb legnata duri se nervirav so taka spijam izgleda i mene mi e najudobno taka ,no sakav da se iskolsultriram kolku e toa ok.
Женски, во периодов на лудилово со вирусов, дали се шеткате бидејќи нели треба и да движиме? Јас неколку денови сум само дома и единствено до продавница ако појдам, низ двор малку колку ѓубре да фрлам и така да се раздвижам и си барам занимаации како метење, бришење , миење садови-да не лежам цело време. Во нашиот град нема сеуште заболени (така засега стои во статистика а тоа кој знае точно). Јас баш сакав крајот на месецов да излезам и да си купам нешто за мене и бебче бидејќи немам ништо купено, чекав ајде да стигнам барем 8 месец. Од 3 април влегувам во 9ти. Некои ми викаат да не одам по дуќани, да си порачам онлајн (што можно е и да направам). Искрено, не дека мн ми е страв ама самава слика наоколу е малку крипи-сите продавачи со маски, нараквици (што е и нормално) ама сето тоа како да ме тера да не излезам од дома. Како и да е , крајов на месецов сум 35 недела и ќе треба да се оди на матичен за брис, па ќе почнат одењата на ЦТГ и оваа неизвесност, која знам дека и секој друг човек ја има, стварно ме измачува.Сепак, јас колку и да се пазам, сопругот мора да излези, да појди во банка и секаде каде треба....Само Бог сите да не чува. Па така, ме интересира како вие си го исполнувате времето, дали се шеткате...Позз
Дали некој бил на клиника од како ги воведоа мерките заради вируисов? Прочитав дека ги откажуваат сите мој термин ? За во април имам закажано втор скриниг , ги откажуваат и тие скрининзи?
Јас бев вчера, влезот е затворен, гледаат упат само со приоритетен примаат, пред мене 2 вратија ама јас бев договорена со докторката па ме пуштија, сама никој друг несмее да влезе. Одма до вратата од лево мерат температура и ставаат средство за дезинфекција. Низ сите ходници имаше само 3 жени. На сите врати на кваките имаат залепено памук потопен со алкохол. Јас бев со маска и ракавици а докторите немаат ништо од тоа, баш прашав зошто добив одговор ВИЕ СТЕ БИТНИ А НЕ НИЕ. Спомнав и како ќе биде за пораѓај од 01 Април влегувам во 9ти ми рекоа дека очекуваат ова да се среди но како и да е нема да бидеме вратени за пораѓај. Инаку како возевме до болница и назад гледам луѓево гајле си немаат, шетаат на велико, без маски, во групи како ништо да не се случува во земјава а поготово околу клиника ретко кој беше со маска.Чувајте се женички
Мм вчера беше да ми го продолжи боледувањето. Кај матичниот немало ниту една трудница за преглед. А обично таму се гужви нон стоп. Кај докторот што ќе ме породува во државна исто така бил, нели за потписи за конзилијарното, тој му рекол дека нема потреба да испитувам шеќер и да си седам дома, за недела две да се слушнеме, да видиме каква е ситуацијата ,јас како ќе се чувствувам па ако треба да одам на преглед. Инаку да се пофалам вчера ја ставив последната инјекција ,нема веќе боцкања и нема веќе утрогестан пиење Само проблем имам еден. На еднава страна од задникот имам грутка од инјекцијата, ама може веќе 2 месеци ја имам ,на допир не ме боли, што да ставам за да помине?
Imav pregled obicen zakazano mi se javi doktorkata od klinika i mi rece na 24 do togas da ne odam Jas taka so maska bas pred nekoj den morav davav krv i urina vo privatna labaratorija i odam nadvor nemase koj ne se zavrte da me vidi deka nosam maska Jas sakav da te prasam za potpisite za konzilijarno dali gi sobravte bez da odis ti ? Na klinika
Да да и јас вчера застанав во аптека да купам лекови и една жена што стоеше пред врата така намуртено ме погледна и си ја стави блузата на нос демек јас заразна бидејќи носам маска, што им е на луѓево, нема да ни дојде памет се додека нема жртви, стока народ сме