@Babyiscomming срц денес ми стигнаа хеланките. Значи преубави се, ептен материјал одличен имаат. Преубави
Кружни движења или масажа со ациди борици. Јас во автобус со маска ама тоа уште пред 10 дена и таа што седнав до нејзе кога ме виде со маска одма стана од столчето и побегна )
Како им се бројчињата? И јас би сакала да порачам, но не знам што бројче би порачала, дали се растегливи. Ако се M,L,XL секако би порачала поголем број најмногу за да не ме стегаат во стомакот, допрва ќе расте. Овие се така? https://m.facebook.com/ButikZaTrudn...337057612990288/?type=3&source=49&__tn__=EH-R
Даа, па они ме прашаа колку сум висока, овие од Ваикики ми се xxl , ама во Ева ми рекоа дека им се големи и ми пратија xl. Ме прашаа и им кажав дека сум висока 180 и тешка 78. Јас имам меше како 7 месец. Песимистички ги чекав, ама стигнаа и кога ги пробав се воодушевив. Алал да им е. П.с. мн еластин имаат.
Kako se spravuvate so otoci na nozete ? Nexnam dali mi se pojavija rano ili pak nema pravilo , 31ned sum eve zavcera kako mi se pojavija dole na nozete od vnatresna strana na gluzdot eve use ne mi e povlecen. Nekoj lek ,sovet da se povlece ima ? mi vrijat nozeve
Протеинска исхрана повеќе,и треба да направиш вкупни протеини преку крв и на трансфузиологија д димери и хемостаза и консултација со гинеколог.
Кои документи ни се потребни за во болница дали некоја од вас знае? Треба април до 22 да се породам за под шпикозни дали да земам хулахопчиња или само шпикозните и покриено со ќебе?
Proteiini na posledna kks mi se vo red,krvna slika vo red,na transf. Se bockam sekoj mesec i so ddimeri i hemostaza sum vo red ,pod terapija so aspirin sum od pocetok na bremenost ,toa ispituvam sekoj mesec obavezno zaradi mutacija. So ke pravan do 9ti so otocive neznam
Крвен притисок имаш ли проверено? Мене почна да ми се качува притисокот па Др ме советуваше да внимавам да не почнат отоци да ми се појавуваат.
Индивидуално е. Зависи дали си почнала со нормална тежина или над или под нормала. Докај 13 кг се препорачува за трудница која почнала со нормална тежина. Ако си почнала со нормална, не се грижи, при крај си, нема да качиш уште многу, супер си.