Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Прегледите кај матичниот не се откажани, но каде што ги испитуваат брисевите е затворено и откажано а не се знае до кога

2. lemon8ejt

lemon8ejt Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2019
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    3.271
    Ја како што те имам читано, и пред да останеш бремена имаше доста недоразбирање со него. Прстен, бебе нема да ја зачуваат врската или бракот. Звучи сурово, ама не си во ситуација да се оптеретуваш како требало и кај си згрешила, затоа што ти се одразува на здравје и плод. Ок е да споделиш и да ти олесни, ама ајде малце поведро најди си сама од кај да црпиш позитивна енергија!

На Butterfly1107 и Maja92@ им се допаѓа ова.
  3. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Една моја другарка пред 2 години не направи никакви брисеви ама правела уринокултура. Таа се пораѓаше на државно и не знам тогаш дали барале воопшто нешто. Ама сега гледам дека скоро сите испитуваат. Јас последната недела од месецов треба да одам, тогаш ќе сум 35. Матичнава пак објави ека ќе работи само со хитни случаи оваа недела, а до тогаш има уште време и мене ми е страв каква вест ќе објави следно со оглед на последниве заштитни мерки. Се' е во неизвесност...Така да, најубаво пак со матичната да се слушниш...

4. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Јас го направив кај матичниот , не знам дали треба да биде еден или два брисеви ??? Ептен површински се зема , дај Боже да нема ништо , иначе кај мојот матичен работеа и сестрата ми се филмаше дека ги закажувале пациентките на еден час или час и половина ама не било така :) докторт закасни па затоа видов дека закажуваат на половина час , и онаму каде треба најповеке да се почитуваат правилата не се почитуваат , замислете ми вика уште не е страшно кај нас , а што треба да се случи ?? Но тоа е , тоа ми беше последно одење сакав квалитетно да се искарам ама реков да не си ја лутам душата :)

5. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    2.465
    25+6 сум, деновиве како да ми се грчи понекогаш стомакот. Ова ми е ново, не знам што точно се случува, како да се тегни бебуш. Сега баш на едно место го почувствував и потврд стомакот за разлика од другите места. Аиии си викам мама ти си тука... многу се радувам на секое движење на секоја новост. Деновиве е повеќе размрдан, знам дека е се поголем. Се трудам да не се стресувам со ситуацијава со вирусов и се надевам што побрзо ќе помине.

На Thallia и elcezelce им се допаѓа ова.
  6. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Јас денес се слушнав со мојот матичен, заради шекерот ми закажа во вторник да одам на комплетен преглед и ќе ми издаде потврда за работа ми се расписка зошто сум користела одмор за време на вонредна состојба кога морам да бидам ослободена, не работи тој до понеделник, само за итни случаеви ќе работел.

7. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    За боледувања имаше известување од фондот дека матичен гинеколог може 14 дена и плус уште 14 дена.Но во вонредна состојба ние сме ослободени и не ви треба боледување.Добив информација дека гинекологија чаир со закажани термини со упат од матичен примаат пациенти а во гинекологија државна не освен за пораѓај.Од цела државна болница работи само инфективно.

8. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Јас се слушнав со нејзи но ми кажа дека сите брисеви им ги откажале незнаеа и тие до кога ќе биди вака

На lavinija28 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    И во вакви состојби матичен општ лекар и матичен гинеколог не смее да ве врати и да одбие преглед.Ако е на боледување кај замената.Ако и замената не е тука ќе се обратите во фонд на меил info@fzo.org.mk и ќе ве упатат каде да одите.Сето ова е известување од фондот пред 3 дена.Матичните лекари преку меил или пошта ги праќаат боледувањата во фонд ,комисијата во букурешт нема да прима странки.Во гинекологија чаир работи лабараторијата но само за анализи преку крв не за брисеви и треба таму преглед да си закажете па да правите лабараторија.

10. LegallyBlonde13

LegallyBlonde13 Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    444
    Допаѓања:
    1.967
    Бидејќи ништо конкретно немаше кажано за одење на работа во вонредна состојба, дали некој има информација за ова?

11. En4e_21

En4e_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    14
    Дали сте биле неделава во Чаир за CTG, една пријателка имаше закажано во понеделник (38 недела) и не ја примиле. И рекле само итни примаат за пораѓај.

12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    @srce-9 @Enci200 мислам дека точно ве тагнав, ако сум грешка нека ми извинат женските :$
    Јас денес бев на Цтг, мирно беше бебето поспано изгледа, еднаш само јако го осетив баш кога ми го ставија каишот и толку, спиеше ли којзнае после шо беше. Едно 10-15 мин.ништо, доаѓаше докторка, бабица, сестра го надгледуваа Цтг-то, па ај сврти се на лева страна, ај после на другата страна да се разбуди, ништо, ај после ми го растресе стомакот и почна да мрда, се разбуди ваљда госпожата :) и имаше после неколку ама слаби баш контракции и ништо. Ме виде и на ехо една докторка, таман си е вика со глава доле скроз, 3.500 килажа за 39 недела, имам уште 1 недела до термин, ако до тогаш не ме фатат болки, да идам на 26 ти на терминот шо ми е, да ме видат пак и вика чекаат уште 1 недела после термин, ако и до тогаш ништо не биде, тогаш со провокација ќе почнат. Така да, ајде да се надеваме деновиве да бидне, да не чекам уште многу :(

На Филотеа, Dikinzi, Maja92@ и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Ете,и кај мене слично. Денешниов доктор го виде цтг, мирно, вода има, папочната врска добро работи...не беше нешто оптимистичен за раѓање. Ми се скрши малку филмот. Знам дека не е по порачка, ама скоро се пробав за да убрзам. :)
    Сега па и некако појачан ми е секретот, тече нешто поретко, си викам да не е плодова вода...
    Исто како на тебе, ми рече ако фатат болките супер, ако не, на терминот на раѓање да си идам на цтг. Јас 29 март имам.
    Ајде држам среќа за сите што сме пред денот д! Да не чекаме многу :)

На dunika, lavinija28, Kallias2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Dali nekoja od vas ima iskustvo so heferol za zelezo ?eve go pijam veke skoro 2 nedeli , nekako kako koa ke go ispijam kako da me boli stomak,da me przi zeludnikot kako da me tera za vo toalet ,tezina vo stomak,neznam dali mi e od heferolot ili si imam nekoj drug problem :(

15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Нека не чува господ сите. Да ни се родат здрави и прави бебуши и ние да сме живи и здрави! :angel::l:
    Се надевам ова лудило ќе помине бргу и ќе можеме да здивнеме сите со полни гради :sun:
    20200319_182553.jpg
    20200319_181024.jpg
    20200319_180942.jpg

На FallenAngell, Alishan30, Thallia и 18 други им се допаѓа ова.
  16. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444

Јас го пијам и мене од почеток ми беше така но потоа ми се навикна желудникот. Не го земај на гладно обавезно најадена па после хеферол.

17. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    834
    Допаѓања:
    1.272
    Ова нешто слично со мојот преглед од пред една недела. Бебе беше заспано па го будеа со растресување на стомакот затоа ми рече да бидам јадена добро да било поактивно.
    Сега засега е добро, немам болки ќе видиме вечерва како ќе помине. Утре ќе одам на цтг, па се надевам и јас дека ќе биде побрзо :)

На LadyC и Kallias2 им се допаѓа ова.
  18. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Nikogas ne go pijam na gladno,mene pa obratno,pocetokot ne eve sega vcera denes osekam taka vo stomakot ama neznam dali mi e od heferolot

На LadyC и Joki99 им се допаѓа ова.
  19. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    454
    Природно пораѓање или царски?
    И зошто? :)

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Абе јас јадев божем пред да тргнам и благо и солено и полна чаша сок си испив и ете, не сакаше многу да ритка, а еве дома не престанува (facepalm)
    Ајде со лесно утре, извести не што си направила :)

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.