Feroglobinot odat privatno,izvinete sto se vmesav.Imaat trovalento zelezo,sto znaci deka moze posle obrok da se zemaat.
Девојки а дали и послем пораѓај треба да си на истиот режим за шеќерот или си се враќаш со нормална исхрана ????
Ме изреволтира случкава па морав да ја пишам. Иде човек да не пишувам кој, не мора и носи смоки и јогуртче и седнува, а седиме јас и свекрвами заедно, и го отвара и почнува да јаде да си истура во уста директно од пакетче, и сега нели од општа култура прво се нуди дали сакаме јас и свекрвами, ај она нека ја, мене да ме понуди дека бремена, и да не бев , требаше прво да не понуди. Ама нема врска не сум дрчна само ме изнервира понашањето, безврска, и на крај од како скоро го изеде свекрвами вика Дај и на Векичка да не сака да му текне дека дома има трудница и дека не е убаво така . и ја викам не сакам, и го дојадува ги доистура смоките во уста и покажува дека нема дека веќе го изел, понашање катастрофа! ,ауу ме изненади понашањево,и си го остави ѓубрето на маса вика ја одам доле ќе го фрлите вие ова. значи пак ќе кажам не сум дрчна, и да не бев бремена глупаво постапи, без култура.
Добредојде @Happyinlove , паметам и јас бев 8 недела кога прв пат слушнавме срце. Пред тоа не ни знаев која недела сум Инаку јас се спремам вечерва порано да легнам. Сопругот нешто ми е лут, бебето мирничко. Сега се смеам и си велам јас две бебиња ќе имам, сопругот станал многу чувствителен, за ништо ми се лути како да сум направила смртен грев. Приметувам и вчера и денес е таков намуртен.
Мене па обратно, многу ме нервираат кога ми нудат... Земи немој да гледаш, мора да земеш, мора да пробаш...
И тоа, ако сакам ќе земам, немора да ме нудиш нешто со сила шо го неќам само заради тоа што сум бремена
Да, да има и такви.Еве на пример братот на сопругов. Ма не се замара ако нешто јади и нема шанси да те понуди.Битно тој да си е задоволен и да си касни. Еднаш собрани сите, прашува дали има нешто благо и си најде чоколадо, си го зеде со него во неговата соба и не дека нешто посебно сакав ама некако неубаво ми падна а и можи во моментот ми се поткаснуваше благо. И јас не сум стрвна и воопшто не ми останува на ум (а моиве пак само ме нудат нешто дека бремена демек-сосема пак друга крајност хахахах). Така, има некој луѓе без осет...
Здраво женски некоја да има информација скрининг од 19 до 24 недела што се прави дали се откажани термините поради вирусов??
Ќе си го следиш шеќерот после пораѓање. Најчесто се враќа во нормала. Затоа се нарекува гестациски дијабет, само во бременост го има
Незнам за вас, ама за мене нема спиење вечерва она чуство кога ти се спие а уствари неможеш да заспиеш и се мачиш, се вртиш, се превртуваш, ама џабе. И собата ми е претопла, склет ме фаќа, жештина, не можам у топла соба да спијам и еве дремам на фотеља паѓам за спиење си се дружиме со ќерками она си клоцка хахах ја кома
Не си многу јас на овие 10 кг.сум од 28 недела досега немам мрднато ни горе ни долу..така да не е страшно
Мене ми даде матичниот гинеколог потврда ама од работа ми рекоа нема потреба да ја носиш..иначе газдарицата ми е душа само што разбрала за трудници да не одат на раб ми се јави одма за да не одам наредниот ден
Види ги Wenice, Carter's, Mothercare дали имаат достава и оваа на инстаграм само online работи, види ја сликата.