Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Imas bakterija eserihija koli i spored ova ke ti dade antibiotik

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.815
    Zeniii znam deka ste isplaseni i ispaniceni...
    Sredete se malku...dete treba da dojde na svet, i toa vo ovaj momentalen haos.
    Ne smeete da panicite,nervirate i da vi paga psihata,kako ke bidete zdravi majki za da iscekate,dobiete i cuvate zdravi pravi decinja,soncinja.

Nema odenje na lekari nepotrebno,samo se izlozuvate na rizici i na losi kontakti.
    Se sto treba da se napravi napeavete go telefonski,razgovarajte so maticnite,konsultirajte se i sli.
    Brisevi ne se tolku itni i strasni momentalno 35 nedela imas vreme do poragaj.vo vakva situacija site rabotat dr ispituvanja,lab se prezafateni(a privatnite zatvoreni).
    Sedete doma i ne se nervirajte.

На eliii89, Dikinzi и Milicka* им се допаѓа ова.
  3. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.272
    @Kallias2 @Enci200
    Бев предмалку на лекар, цтг мирно, гледам на ливчето само една контракција до 100 ка.
    Бебе 3350 грама некаде. За болките од минатиот ден рече биле лажни.
    Ми рече оваа недела ако не се породам за 7 дена да одам пак.
    Ете останува да чекаме...

На macufce, dunika, Enci200 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Дали некој во овој хаос испитувал скриен шеќер и каде и колку е паметно сега ....аман веќе мир да се нема ..нервозата ми е се поизразена се извинувам...пусти страв. И дали и до кога ова испитување може да се одложи

5. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Исто значи. Ајде јас се надевам во наредните денови да биде. Денес бев со син ми тука се качувавме по едни скали па спаѓавме па по други скали па угорници па удолници, викам ај да се спушти бебе и да бидне веќе.
    Ноќеска имав менструални болки, ме разбудија дури, ми се стврднуваше стомакот и пушташе и така 2-3 пати па станував во вц, гледам нема ништо и после си легнав и толку беше. Денес цел ден ништо.

На dunika, Milicka* и srce-9 им се допаѓа ова.
  6. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.105
    Очигледно дека оваа ситуација на сите нам кои очекуваме бебчиња многу негативно ни влијае :( Мораме да бидеме силни и да веруваме дека ќе биде добро. Тука сме за да си даваме поддршка :hug:

Прикачени фајлови:

На Среќичка, WonderGuurl, lavinija28 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ешерихија. Јави се кај матичен гинеколог или кај докторот што те води да препише антибиотик.
    Поздрав @Simonnaah

8. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Kollku se otprilika znaes ? Valjda nem i od tie da imam vakvo dejstvo . Ete uste me boli stomak,imam i tecna stolica ,mi go rasipaa stomakot mislam :(

9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Течна столица може и од магнезиум ако пиеш,фероглобин околу 600 ден мислам дека се има и други препарати кој освен железо има и б12 во составот.Само некој да пратиш во аптека.Исто има и како сируп флорадикс железо добар е и тој.

10. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.606
    Последен ден пред да влезам во 12та недела истурив црева, а неколку дена немав повратено. Нешто ми кажува дека ова со повраќањево ќе потрае. :(

Почнав да пијам таблети за покачување на железото, ми рекоа дека тие може да влијаат на повраќањето.

11. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.885
    Ме фаќа страв и мене. Финансиски нема да бидеме стабилни периодов, ризик од зараза постои цело време. Во мојов град нема заболени, ама ако се појави некој веднаш ќе се преселам кај баба ми. Вируси секогаш имало, никогаш не сум се плашела. Ама сега поради бременоста многу сум испаничена и гледам да внимавам колку можам. Се нервирам бидејќи ми недостасуваат голем број на работи за бебето и во цел овој хаос не знам како ќе ги набавам..

На macufce, Alishan30, eliii89 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Женски што правите? Ај кажете ми зошто ми е покачен притисокот, 140/85 го мерам саат време се ми е така :(
    Бев со мм до супер маркет, пазарувавме и кога стигнавме, излегувам од кола и ме фати една јака болка/контракција ли беше не знам, одеднаш ми се стврдна стомак, болла скроз долу мислам ќе излезе бебе готово, не можев да мрднам. Стојам на сред пат и офкам, викам готово е изгледа ќе раѓам, ми се заврте дури, ме гледа мм вика што ти е? Иде бебето? Се смее, а јас болка јака што да му кажам не знам... постојав така оти не м8жев да одам, се смири, се качивме дома, легнав на кревет и помина. Станав, а бебе мрда, се затега, удира како да турка надолу осеќам. Земав апаратот да мерам притисок мислам ми паднал оти како свест да ми се вртеше и додека лежев. Мерам и шо да видам 145/90 :o ауу се шлогирав, не е можно викам, пак мерам, пак исто, ај пак мерам и пак исто....прв пат вака толку качен, значи прв пат у живот јас да видам 140 и затоа се у....в од страв.....седнав, во легната положба де и до мене апаратот и само мерам од преска. Еднаш само 130/80 и после пак исто 140/85 со 90....
    Му реков на мм да ми исцеди лимон со вода малку, сега се напив и ќе мерам пак.
    Инаку немам контракции веќе 2 часа од тогаш поминаа. Само осеќам бебе се превртува нон стоп......
    Земав читам за висок притисок и прееклампсија, отоци немам, други димптоми немам, притисокот секогаш во нормала и вчера во болница 130/75 ми беше, нормален секогаш.
    Од што може вака да се качи? Се исплашив луѓе, ми доаѓаат секакви мисли....дај утешете ме, од страв и мисла и да ттеба нема да ми се симне. Ќе мерам пак сега, чекам да помине малку откако го испив лимонот....
    Уффффф ќе скренам значи.....:(:(:(:sweat::sweat::sweat:

13. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Само што го измерив 128/78 :whew: 2 пати го мерев и на двете раце и исто покажа, се спушти од лимонот значи.
    Ај да видиме утре како ќе биде. Одам да спијам сега. Лека и мирна ноќ да имаме сите, колку можеме |-)

На mal.ecka, elcezelce, Thallia и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Девојки ви се прави ли вака мешето кај вас? Само од една страна се стврднува и испакнува и тоа се од десна страна и тврд е многу, како е поставено бебето тогаш не ми е јасно? Нормално ли е?
    20200320_221709.jpg

На Sofi.ja, koritsaki, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2019
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    959
    И мене исто ми се прави , обично кога лежам на страна :):)
    Првиот пат се извадив од памет ,дури и почнав да плачам :sweat:
    Сега веќе се навикнав , дали се трти со газето ,дали главчето му е , или како топче стуткано можеби е незнам :D

На eta, IvanaAni, eliii89 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.233
    Да,секој ден,газето и е тоа:)

На Alishan30, mal.ecka, Thallia и 6 други им се допаѓа ова.
  17. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    I mene non stop mi taka od leva strana.Pocna duri i da me boli.Koga bev na pregled doktorot vika so glavceto e bas vo toj del.I taka si sedi so denovi.

На eliii89, Veki4kaa, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Синоќа и вечерва кога бев легната приметив дека и мене едната страна (лево) ми е поиспакната,и мене ме интересира дали е нормално.

На Maja92@, eliii89, Veki4kaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    1.272
    @Veki4kaa @Dance27
    Нормално е. Мојава нон стоп е ваква, цело време се истегнува на десната страна повеќе или на средина околу папокот и баш е тврд стомакот, дури и болка прави баш сега кога веќе е над 3кг многу боли. 39+1 сум јас

На Maja92@, Veki4kaa и Milicka* им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Тоа се мали луѓенца во нас, се местат. Мојов пр сега ми лежи најверојатно на бабуле оти од вчера вечер мочам на 1 саат. :rofl:
    Не можам да издржам, станувам ко мрдната неколку пати навечер. И уште се клоцаме кај јајниците. Малку над нив де. :inlove:

На Fallen.Angel, Alishan30, Филотеа и 5 други им се допаѓа ова.