Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Milicka*

Milicka* Популарен член

Во однос на стврднувања и јас ги имам, се трти хахаха , мене па во десен препон како ме мава со главчето бил тука , па нели може да се сврти ? Хахаха, жал ми е не за друго , јас секако сакам царски , ми е страв природно ептен сум прдла , и понекогаш ми се чини на бешика оро игра хахаха боли ли боли , но се ке издржам само да ми биде здраво и право , и породувањето да мине како треба , ептен сум под стрес со ова коронава , во среда влегувам во 9 ти па нека Бог не чува сите , со лесно на сите да ни биде и ова што побрзо да заврши.

2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ами ако е газето, значи не е свртена со главчето надоле, ја по мое си мислам свртена е и се надевав дека е така, крајов на март сум на контрола се надевам правилно ќе биде наместена :wasntme:

3. eliii89

eliii89 Истакнат член

Lele isto i kaj mene toa e bebeto isto isto mi se javuva 25+4 sum nisko do papok i pod papok koga ke se naprai vaka kako kamen tvrdo a vnatre mrda mnogu ,koja nedela si ?

Attached Files:

Last edited: Mar 20, 2020
  4. Jana06

Jana06 Форумски идол

И кај мене се испакнува со газето лево или десно од папокот и свртено е со главчето надоле. И јас мислев дека не е ама сега на преглед пред 10 дена си беше наместено. Фактички со грбчето е и газето доаѓа кај папокот.

Maja92@, Milicka*, eliii89 and 2 others like this.
  5. Dianas

Dianas Истакнат член

Kaj mene e 90% od vremeto taka. Samo od desna strana

Maja92@, Milicka*, eliii89 and 2 others like this.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

33+3 денес, ти?
    @Jana06 ја по мрдањето се водам по некоја моја логика хах
    Оти доле на два три пати како да тапчи со главчето и толку мирна е а горе па под гради ме мава многу ваљда со ноџињата мава, и на преглед кога бев последниот пат кога го мереше главчето докторот доле мереше со ехото а ја се заборавам да прашам како е наместено секој преглед, отпосле ми текнува хахах ]:)

Jana06, Milicka* and eliii89 like this.
  7. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Zenski dali sekundarnoto bolenje na stomakot kako za u wc se lazni kontrakcii ili jas mislam deka me boli stomakot taka.od tecnata stolica sto ja imav vcera ? Me zaboluva odednas tuka okolu zeludnik ,pod zeludnik kako da mi se odi u wc trae 2 3 sek i tolku . Inaki sum od denes 31 ned

8. dunika

dunika Форумски идол

@Veki4kaa кај мене е со главчето надоле па вака се трти,ке видиш на ехо(fingers)

LadyC, Jana06, eta and 2 others like this.
  9. eliii89

eliii89 Истакнат член

Jas sum 25+ 4 samo sto nisko go nosam

10. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Јас пак дежурам (facepalm) незнам што ми е :| па не можам да спијам

11. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Моето е со главата доле скроз под папок, од десна страна до папок е мешето, малку над папок од десна страна е газето, од левата и се ножињата и баш таму осеќам ритања ептен, со нозете рита, а од десната страна се испапчува како ти што викаш и го трти газето тогаш, баш се гледа заоблено. Мене на ехо ми кажуваат кое дека е и ми ја покажуваат баш да видам кога поминува со ехото и затоа знам кое каде е.

Kate Rina 93, eliii89 and Veki4kaa like this.
  12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

@Kallias2 ајде кај тебе ќе испаднее уште малку :P:inlove:

Maja92@ and Kallias2 like this.
  13. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Убава ти уште малку и ќе си го гушкаш топчето во тебе :hug:колку убаво, јас едвај чекам да помине време и да се видиме. Кај мене лошкото на ехо уште не можат да го видат убаво , става рачиња на очи :D јас во понеделник имам термин , ми фуфка да ептен со глупостиве ама еден месец помина мора да видам што и како е

Kallias2, eliii89, eta and 2 others like this.
  14. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Туку женски ноќеска се извадив од памет ...се свртев во сон и така јако ме исече кај левиот јајник остра болка, многу ме исплаши. Среќа бебе одма почна да мрда, па се смирив малку. Ваљда не направив некоја беља:(

eliii89 likes this.
  15. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Лелее и јас сум била минатиот месец на 21 на контрола, што значи сега треба да закажам пак, ама ми е страв да одам СК. а и почнав да кивам нос да ми тече, уште повеќе ми е страав да испаднам од дома. нз што да правам,веќе аман ми се вика ;(;(;( да не сме раат :worried: . од кај испадна овој вирус, ѓавол да го носи :@ само се молам да исчезне, да го снема :doh:

eliii89 likes this.
  16. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Ќути и јас сум настината , витамини само, а за грлото пантенол за шмукање па добра сум сега. Абе и јас се мислев за прегледов ама ако не отидам сеа којзнае кога ќе може, јас сум 28+2. Времето си мине, а работиве не се баш на арно со вирусов, подобро сеа да проверам. Ќе се наоружаме со заштита и тоа е

Veki4kaa and Maja92@ like this.
  17. Enci200

Enci200 Истакнат член

Исто ми се има случено, не е страшно... клоцнало бебето на лошо место, од тоа е.

IvanaAni likes this.
  18. Enci200

Enci200 Истакнат член

Јас веќе се помирувам дека моево нема да излезе брзо. Машко е. :)
    Не верувам во се и сешто, ама вчера свекрвата ме потсети дека машките бебиња седат подолго и да, мислам дека е така. Барем од пријателки и познанички што ми кажувале.
    Свекрва ми рече исто така било и со маж ми, го чекале долго време да се роди, а и како демек крава која ќе носи долго време ќе речат "ете сигурно ќе биде машко телето, долго седи".
    Вируси не вируси, што можам да правам. Кога решило нека доаѓа. Јас се' пробав да го убрзам.

19. nadenadia

nadenadia Популарен член

Мајка ми со двајца браќа неколку дена влезена во 9ти месец и одма се породила.
    Јас малиот го износев точно до термин.
    Сега скоро имав три пријателки, едната до термин двете недела-две во девети. Така да сетоа тоа е инвидуално и нема мн мн правила :) Битно да ни се живи и здрави:D

Veki4kaa and Maja92@ like this.
  20. eliii89

eliii89 Истакнат член

Prvoto since go rodiv 36 na pocetok na 9 mesec nemora da znaci ,razlicno kaj sekoj e

nadenadia and Enci200 like this.