Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Како си мила? Те мислев

На dunika му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Ајде дај Боже! :)

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Нема врска, бабини деветини. И машко и женско родив и двете точно во 40 недела на термин ги родив. Ете и трето ќе раѓам женско и ова како што гледам на термин ќе го родам, за 5 дена ми е краен термин. :)

На LadyC, Milicka*, nadenadia и 5 други им се допаѓа ова.
  4. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    И мене настрана така ми се трти, стои некое време и многу ми е смешно:)Инаку кога бев нс преглед пред 2 недели, беше со главчето долу. А горе под гради и дури во ребрава како знае да ме замава, па како даа ме гмечи на моменти и му се смеам на мм мислам ќе ми откорни некое ребро, но пак ми е убаво :)Најинтересно ми е кога се трти де лево па одма десно, како да збеснува. Кога ќе му речам на мм допри да видиш, тогаш престанува и му викам ааа ти знаеш изгледа да го смириш:)А дали му пуштате музика со слушалки? Знам некои мајки дека така правеле...

На Milicka*, eliii89, Chuchanov и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Мешиња како сте? Јас од денес започнав со генералка низ дома мажот ми си дојде ќе биде сега дома, младенци одамна откажавме се надевам нема никој да ми дојди ма гости

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Si odmaram niz doma jas ,Inace srekni mladenci neka vi se pa treba malku pamet da imaat vo vakva sostojba ne treba da ti dojdat

На Chuchanov му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Исто и мене ме бутка во препонот, се трти а кога го чешкам стомакот мислам ке излезе. И јас сега влегов во 9 ти и многу ми е страв од ова короната аман неможеме да уживаме ко што треба. Незнам дали е подобро да почека или побрзо да се роди се надевам ке се смири ситуацијата. Кога ти е термин?

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Мене ми е 22.04 но ако одам царски сигурно порано ке биде, наредна недела одам на преглед па белки и прво цтг ке имам :) кога ти е термин тебе ? Ние ке мислиме позитивно и тоа е , битно да сме здрави и ние и бебушите , ова нема да се смири за брзо така да кога биде нека биде ***

На Maja92@, Thallia, dunika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Vojdana

Vojdana Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    1.878
    Феминки денес купив Биокап фарба од најсветлата бидејќи сум плава јас... Само оваа се препорачува во бременост...
    Морам да се фарбам, ужас сум во косата, утре вечер ќе имаме гости...
    Дали некоја од вас ја има користено оваа фарба и дали знаете дали добро фаќа со оглед на тоа што е на природна база...? Или џабе 600 ден фрлени...

Последна измена: 21 март 2020
  10. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Ее многу сме близу мене ми е на 18.04. И јас незнам што да правам со тоа цтг матичната не ми дава упат па незнам дали да одам некаде на приватно. Ти што ке правиш? Да се трудиме да останеме позитивни и тие осеќаат дека сме под стрес

11. Aleksandra997

Aleksandra997 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    52
    Zenski dali nekoja se ima prirodno porodeno sto bila 2cm otvorena so provokacija?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    18.510
    Вие шо ја водевте систина бременоста а се пораѓавте на друго место- државна или чаир, до кога одевте таму на контроли?

13. positive vibes

positive vibes Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2018
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    73
    Здраво девојки кога како отприлика почнавте да ги чуствувате првите поздрави во мешето.Дали беа чести преку денот и секој ден или? :D:inlove: Многу сум љубопитна прва бременост и затоа би сакала да ве слушнам вас за искуства. Ви благодарам однапред. Поздрав. Убав ден :hug::f::sun:

14. Chikitaa

Chikitaa Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2019
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    1.058
    Ќе биде и кај мене од една доза се среди

На Ines24 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Леле генералка, алал да ти е... Јас сабајле одвај усисав и со последни сили изџогирав, после тоа стомакот некако чудно ме болеше :/ Обично маж ми таа работа а повремено доаѓа и жена за чистење... Али сеа сама сум си па морав малце да си подзачистам :D
    Мојот е во карантин кај неговите уште 7дена одвај чекам да поминат веќе, се немаме видено цел месец. Две недели на службено па две недели каранти :(
    Многу ми паѓа тешко што сум сама, почнав и да имам проблеми со спиење. Навечер едвај заспивам а сабајлечки станувам во 5 и не мозам да презаспијам. Како зомби одам низ дома...

На monka_bonbonka, Филотеа, Kate Rina 93 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Да јас

17. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    И јас планирам жена да викнам барем за прозори и врати да избрише.Знам како е кога не го гледаш некое време мојот маж пошто е шофер и ми е страв да спијам сама одам кај мајка ми. Сега се молам да не го пратат на пат оти секако ке го стават во карантин. Полвините страшно почнаа да ме болат али ќе помине бебето си игра во стомак цело време.

18. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.039
    Допаѓања:
    5.454
    Ехх и бев кај мама :) Ама мама е епидемиолог и има директен контакт со коронава така да се спакував и еве веќе 11 ден терам сама во стан...
    Претходно кога имало епидемии јас брат ми и сестра ми први се разболувавме. Сега се молам на Бога да не биде така... Многу се плашам за моите....

На dunika, Филотеа и Chuchanov им се допаѓа ова.
  19. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Gravitis ml V дали некоја знае што значи на втор скрининг? И плус цервикс 28 мм ми измери,некоја искуство со олку скратен цервикс?

20. Zuza28

Zuza28 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    473
    Истото ми се деси пред 3 дена. 18+3 сум, ти си веројатно повеќе. Цервикс 26-28 мм на две мислења, две различни мерки.
    Ми направија уште дента превентивен серклаж - со претходни спонтани сум во прво тромесечие па може затоа одма вака, иако се мислеа.
    Супер пројдов - физички, сега сум на бед рест. Психички сум лошо, си плачам али тоа е што е.
    Тебе што ти рекоа?