Ништо тогаш, седи дома и чекај да дојдат болките и чепот да падне ако немаш болки немој да одиш одма оти може да те вратат ако не си орворена. Ајде чекаме сите и јас од час на час, од ден на ден се си викам ајде да биде денес, ајде до утре и се така. Ова чекање ќе не пукне мислам
Ако памтам добро 1400ден ми рекоа во Ремедика. Јас се мислам и таму дали да го правам, искрено не знам дали е толку важен. Поискусните нека кажат.
Е браво уште фали и кревети да нема па таму една врз друга да не пикнат незнам сега дали ке ги вршат нормалните прегледи како цтг?
Toj bris e najbiten nedaj boze ako imas streptokoka a da ne znaes da ne su proverila I ako ragas prirodno se prenesuva na bebeto I stvara problemi kaj nego. Mora da proverite
Девојки дали некоја правела на приватно анализи за хив и хепатит и колку чинат ? Ги бараат пред породување нели ??
Каде ги бараат? На гак само документ за крвна слика треба. Усно прашуваат за брисеви и други испитувања што си правела,не треба доказ. За хив и хепатит не ме прашале.
Читав дека во плодност барале па да се спремам ,затоа реков да прашам дали е ова пракса иако мн ми е страв сега да одам по институции .
Бараат за крвна група и рх фактор и за хив и хепатит. Мене овие два ми ги побараа, а сите анализи ги носев од брисови.
Би требало да ги прават во ординација Дарон или Сонце но не сум сигурна, најдобро е да им се јавиш и да ги прашаш. Јас ги направив на државно не платив ништо, но тогаш уште не беше распространет вирусов. Знам дека и во Плодност ги прават ако ги немаш но незнам колку се плаќа.
Стеептокока се прави, ама може и покасно и 36 дури 37 недела, ако нема некои сигнали за пораѓај. Јас лично 36 недела направив. Добро е што попресни да бидат пред пораѓај. Нз како е во мкд, кај мене се чекаше 5-6 дена за резултати. Стеептокока е бактерија може да се појавува и да се губи, зависи и од храната, лук е мн корисен. На интернет прочитај си за GBS (тоа е истото).
Хив,хепатит Б и Ц во биохем лабораторија кај Билјана Димитровска е вкупно 600 ден ,значи поединечно по 200 јас правев кај неа во 12та недела