а во 9 месец од како ќе почне колку контроли, прегледи се прават? јас сега оваа контрола ќе ја правам во среда 34 полна недела. и после 35 брис. од 36 натака што следува?
Не го пуштија и плус има на врата ставено известување дека не смее никој со придружба да доаѓа. Стварно немам зборови за оваа ситуација. Тој преглед на 30 март (горе по грешка април сум напишала) едвај го чекав и сега он го откажува демек ние бремени ќе го заразиме со нешто...Плус бременост е ова, не е шала...
Dali mora vo sistina da ti go zemat brisot za da go ispitaay ili moze da mi go zeme maticna pa da go.odnesam tamu da go ispitaaat ?
Прво кога се јавив по телефон ми кажаа цена за приватно за брисеви околу 1300ден. А кај матичната секогаш ми наплаќаат за ехо 500ден и земање брисеви плус се доплаќа. Незнам како е кај други лекари.
Да, на приватно ете тука некаде е цената. Иначе, трудниците се ослободени од секакви трошоци преку фонд за здравство. Можеш слободно да изреагираш ама ајде веќе цела бременост си ја поминала.
За таква опција незнам. не верувам дека може така, ја не пишав за систина, матичната соработува со некоја лабораторија приватна од ск. нз како се викаше. и со првите брисеви во 12 недела исто испитав, 2500 платив тогаш 4 бриса мислам беа.
Пумпица за извлекување на градите, појма немам каква и од каде, само имам видено дека жени имаат користено, мала е о само за градите служи. Таман си, преглед се прави еднаш месечно. На 4 недели еден преглед. Од 36 следува цтг,ехо преглед еднаш неделно.
Идни мамички Се спремате за беблаците? Купувате работи? Сакам да ве прашам кога да почнам со перење, спремање она баш спремање.. Каков прашок/омекнувач користите, со што ке ги вадите од болница беблаците и сличноооо Ајде да мислиме на убави работи
Јас деновиве планирам да си порачам нешто од нет, нешто и' порачав на мајка ми утре од чаршија да ми земе (боди, чорапчиња -така некои ситници...А и мене ме интересира скоро се' што прашуваш во постов
Ima li nekoja od vas iskustvo so magnezium ama kesickite sto se so zasladuvaci dali i tie predizvikuvaat tecna stolica ili ne,bidejki piev 2 odednas ama apcinja mi pravea tecna stolica i mi rekoa edni sabajle edno navecer ama ete i toa edno sto ke go ispijam sabajle isto dejstvo mi dava,pa da prasam za da ne go prekinam skroz dali i tie pravat takvo dejstvo kako apcinjata.
Nemam iskustvo samo mislam deka dve naednas ti predizvikuvaat tecna stolica kolku mg se ,neli moze da gi pies edno sabajle edno vecer jas pijam od kapsulite dvapati po edno od 250 mg
Pa da ete naglasiv dela po sovetot da pijam edni sabajle edno navecer ,pocnav da go primenuvam no i taka mi pravi tecna stolica i toa edno sto ke go ispijam sabajle
Од кај ке порачуваш ? И ја сакам да порачам онлајн, ама ми фуфка малку не знам зошто. Дали е ок материјалот, дали ке се убави работите ко на сликите, дали ова,дали она... жена бе жена
@Dikinzi ти велес се породи? како помина? има ли тука уште некоја друга велес што е породена? да пише искуство, мислење општо за се?
Мене на ехото вагинално др виде дека не е отворено грлото. Туку на колку време се мери вервикс. Во 18та мерев, и сега кога?