Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас купив облека за старт, верувам дека нема да надрасне се за 1 месец, па ќе имам алишта и за вториот. Купив вчера Ариел течен и Дуел бебешки омекнувач и планирам овие денови да направам место (имам многу фиоки во плакарот и планирам да ги ослободам за бебето). Утре полнам 34 недели, па здравје наредната 35 ќе си перам полека, ќе пеглам и да ги наредам.
    Пред неколку месеци многу се замарав како ќе го изнесам од болница, па дали е убава облеката што ја купив. Сега? Сега само се молам ова да заврши, ќе го изнесам во било што зависи времето какво ќе биде. Секако мм ќе дојде по нас и после никој нема дома да ми дојде. Е само ќебенце ми фали ама чекам да видам колку ќе биде топло/ладно да знам какво да купам. Креветче и количка уште немам, јас за тоа си се нервирам. Ќе треба тоа да го нарачувам на невидено.

2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Mene mi merat na 3-4 nedeli sega ke me fati,i jas bi sakala da znam nekoj da kaze

Last edited: Mar 23, 2020
  3. Dikinzi

Dikinzi Популарен член

Велешка болница е фантастична, реновирано, вц-ња супер, топла вода секој момент, во соба само два кревета, со мали креветчиња за бебето до тебе, со чешма за миење, шкавчиња, тераса воздух да те фане, бокс.за пресоблекување на бебе, бебето е со тебе 24 саата. Персонал супер, до душа кој ќе ти се погоди, ама повеќето супер.За бебе се треба да носиш, храна одлична, пораѓајот немам зборови, ме пораѓаше докторка Силвија , до акушерка Ана, Ана ме отвори за 2 саати 6 прста, жената со искуство 30 години, додека имав контракции со раце ме отвараше. Еден спазмекс, уште еден спазмекс, ми го пукнаа водењакот. Претходно провокација ми дадоа. Во 18h провокација, веќе од 21h посилни болки ама ништо страшно, некаде од 22 h почнаа јаќите, во 22:15 ми го пукнаа, од 22:30 почнаа напоните во 22 :55 се породив. Лесно брзо, не испукав скоро ич,дали 2 конци ми ставија, е само замерка имам по не ѓи ранат бебињата, дохрана нема, пиштат вриштат, цело време на цицка дреме, не можеш да мочаш, да јадеш да одмориш. Само тоа ми беше најголем проблем. Иначе другото топ топ топ. :*

4. beba@meba

beba@meba Популарен член

Како не бараат?!
    Мене кога ми отвараа историја ми побараа резултати од бирсевите кои се правени во 37 недела.. плус и крвна група ми побараа...

LadyC likes this.
  5. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Јас се породив во октомври, само крвна група побараа

6. Dianas

Dianas Истакнат член

Dali koga mocate vi e nekako tesko?
    Vo posledno vreme koa mocam kako mocniot meur da mi e vrzan i mnogu po malku tece i kako zatnato e. Ne znam

7. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

А шо ќе ми треба за во болница , шо да понесам со мене? Може лп да ми пишеш .

Dikinzi likes this.
  8. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Незнам дали е дозволено толку често.?

9. eliii89

eliii89 Истакнат член

I jas neznam taka mi pravea do sega sega mi odlozia radi koronava a trebase da odam pak

10. Andra

Andra Популарен член

Цервикс мене со близнаците со вагинално ехо од 5 месец почна да ми мери докторот и до 35 недела некој си 4 пати.Не е мерило зашто јас во четврток бев на ехо а во сабота се породив без болки тргнав за друго завршив на итен царски зашто отворена 7 см и едното бебе беше тргнато да излегува.:)

monka_bonbonka and eliii89 like this.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

И мене ми мереа само во 18та и тоа само затоа што се раскрварив од брисевите, иначе немаше да ми мерат. Од тогаш ништо.

12. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Гледам од една страна Kids Zone Macedonia на фб , па имам одбрано неколку работи ама немам порачано сеуште. Сега се задумав, дали да купувам 0-3 или 3-6 бидејќи мислам кај нас даваат да се носи широк повој и не знам дали 0-3 ќе биде точно... Ај другиве девојки што веќе купиле, кои бројки ги земате??

Joki99 likes this.
  13. Joki99

Joki99 Активен член

Јас зедов 0-3 некои работи на нив пишува 56cm. И неколку од 3-6 сепак се зависи од бебето колку ќе се роди.

Thallia and lavinija28 like this.
  14. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Jas si poracav bodinja od taa stranica i bas se odlicni.I materijalot e odlicen.
    Nekolku bodinja naracav 0-3,nekolku od 3-6

lavinija28 likes this.
  15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Бодиња со долг ракав или како маичиња што се?

16. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Izvini od Kids Zone zemav 3 delen komplet so dolgi rakavi i kapcinja.
    Se zbunav bidejki bodinja gi naracav od druga strana.
    Ako sakas ke stavam link,navistina se ubavi.

lavinija28 likes this.
  17. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

lavinija28 likes this.
  18. Maja92@

Maja92@ Истакнат член

Мене првпат ми измерија цервикс вагинално во 25 недела и тоа зошто јас ептен ја напнав матичната пошто до тогаш никој ми немаше измерено и цело време на мисла ми беше . Тогаш ми беше 40 мм . И мислам дека доколку нема потреба нема ни да ми измери пак скоро , зошто не е препорачливо често да не чепкаат , секако ако нема индикации од претходно.

19. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Ај да прашам штом ја начнавте темата околу припреми за бебе :)
    Треба да се породам крај на јули и претпоставувам дека треба да купувам гардероба за беба по кратки, но дали и колку да купам по долги? Воопшто незнам летни новороденчиња како се облекуваат :D

20. elenaklasik

elenaklasik Форумски идол

Прашањево не е за овде, ама не можам да барам. Ве молам кажете ми за поспородилно крварење и контракции на матка, дали е нормално болки во јајници како грчења? Во десниот повеќе ме стега