Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Mitrovska95

Mitrovska95 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2011
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    508
    И јас го имам истиот проблем поминаа 50 дена но овие денови посебни грчеви имам, апче за болка и чај ме смирува.

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.935
    Допаѓања:
    12.110
    Какво апче пиеш? Неиздржливо почна да е и зедов кетонал. А дојам сега. Којзнае од што така, дали се имам згрчено во некоја положба или од самата матка што се контрахира...

На Mitrovska95 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745

4. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Дали работи само на приватно маџунков или и преку фонд . Колку пари е преглед кај него

5. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    Второто ми беше лето имав само два пара шпикозни по кратки ракави и не ги користев многу бидејќи по дома си бевме на горе боди на кратки ракави на доле некој панталончиња тенки и по потреба тенки чорапчиња. чинам бодињата по кратки ракави најмногу ѓи користев.

На Rainbowbaby, WonderGuurl и strelkata им се допаѓа ова.
  6. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Јас имав болки само додека лежев во Систина кога ми ставаа од инекцијата за собирање на матката. Многу болно беше. Ич не осеќав болка од цезареата како од тоа... А дома ич. После се ми се смири. :)

На elenaklasik му/ѝ се допаѓа ова.
  7. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    772
    Во право си, треба трудниците да бидат ослободени од плаќање. Јас прво одев во промедика, таму не ми наплаќаа ни денар и пред да останам трудна (имаа некоја опција со возраста) и одкога затруднев. Но морав да сменам гинеколог затоа што и матичната од таму отиде на породилно, па на секоја контрола различен доктор имаше, последниот пат беше едно многу несигурно докторче. Сега кај што сум, отидов по препорака на пријателки, прво ми ги кажаа цените па ме прашаа дали се согласувам. Ама задоволна сум, се ми кажува, убаво го гледа бебето, без брзање.

На eliii89 и Jana06 им се допаѓа ова.
  8. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Само на приватно работи
    Прегледот е 1.000денари.
    Скринингот е 4.000денари вклучува ( 3 и 4Д преглед фетален скрининг и CTG кардиографија на бебето) мене скринингот кај него ми траеше цели 45мин гледање детално на ехо плус пред и по ехото разговор за се околу бременоста.
    Исто правев и комплетна крвна слика со мокрача кај Маџунков која ја платив 250 денари.Доколку Др мисли дека има потреба да се прави те прашува дали сакаш кај нив или сакаш да одиш да си земеш упат од матичен за на државно да си провериш.Но реално за 250ден не ми се исплакаше да шетам од ординација во ординација и да чекам со часови за време на вируси.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Бев кај матичниот ми издаде потврда за на работа, пишува се издава по сопствено барање се издава ми рече ти мораш да си ослободена од работа IMG_20200324_093912.jpg

На strelkata, eta, Bebac и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Јас крај на јуни,планирам боди на кратки,панталончиња без ногавички ,спикозни на долги 3 пара 0 до 3 месеци и од тритекс шпикозни на кратки 3 пара,капче заштита од сонце и обично капче едно.И сет 0 до 3 за новороденче се мислам 2 такви да купам.

На Rainbowbaby и lavinija28 им се допаѓа ова.
  11. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.272
    Добар ден идни мами :hai:
    Како сме денеска?
    Јас да се пожалам малку само:$
    Уште во исчекување секој момент да фати болка но сепак ништо. Тешко се движам и кога станувам тогаш осеќам болка во стомакот ниско. Ноќе само се превртувам од што ме болат колковите ваљда од тежина на бебе. Сопругот исто така го фаќа некоја паника и тој не спие по цела ноќ. Повеќе не плаши ситуацијава околу вирусов, па и снег падна ладно уффф...
    39+5 денес

На Kate Rina 93, macufce, dunika и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.414
    Допаѓања:
    2.643
    Морам да го споделам денешното искуство; Гинекологот ме испрати со брисеви на микро затоа што немале допис дека не примаат трудници, но од таму добив такво вриштење и урлање како никогаш до сега; Па уште немале кој крв дљ ми земел; Јас не отидпв затоа што сакав во време на корона, али има начин да се казе: Дури солзи ми дојдоа а немам излезено до маркет 3 недели; За приска не примаат, за микро не примаат, се приватно

На Fifi84, Kate Rina 93 и lavinija28 им се допаѓа ова.
  13. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Јас би земала. Барем два пара шпилхозни на долги (или бодија), и едно дуксерче за шетање надвор. За да не се трошиш, види ако имаш некој да ти даде на заем од блиски, роднини... Зашто тоа може да остане и необлечено :)
    Мислам дека не ти е од јајниците, матката сеуште се собира и нормална е болката. Посебно првите две недели боли, и ако имаш приметено бебето кога почнува да цица тогаш контрахира матката. Контракциите се нормални и за да престане крварењето, и за да се врати матката во првобитната големина. Колку скоро си породена?

На Rainbowbaby и elenaklasik им се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Мене синчето ми е родено на 22 јули беше пекол имав купено два пара шпихозни по долги останаа необлечени ,цело време беше по боди на кратки и чорапчиња само ,а доста искористени ми беа и оние исцело шпихозни по кратки што се во такви и од болница го изнесовме .Сега термин ми е почеток на Јули и пак планирам исто да купам пак бодиња по кратки поише и чисто едни или две по долги исцело шпихозни ,па ако е девојче ќе искористиме нешто и од алиштенцата на бато :D

На Thallia и Rainbowbaby им се допаѓа ова.
  15. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.935
    Допаѓања:
    12.110
    Да, кога цица како повеќе да се активира. Само вчера ептен ми се грчеше цел абдомен. И сега не можам убаво воздух да.земам, на некои места под грч ми се. 11 дена по пораѓај сум.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Сега се слушнав со матичнава, ми рече да не одам во 35 недела (тоа е следнава) , штом во 13 недела ми зела брис и се' било ок, ако сум немала чешање и сл. Да сум почекала во 36 недела да појдам за да ми даде упат за цтг и можеби тогаш ќе ми земеела брис. Демек сето ова и за да сум одбегнела контаккти поради ситуацујава, можи ќе се потсмирело....Сега баш ме замисли, кај нас нема регистрирано сеуште заразени а понатаму можи полошо да биди...Не знам што да правам, дали до крајов на неделава да им инсистирам (да речам нешто дека имам секрет колкунда ми земат брис) илинда почекаам во 36 секако ете и за упатот треба да одам....Ок е за брис во 36та, што мислите??

На Jana06 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    И јас планирам 36та.Мислев дури и 37ма ама по совет на членка ќе одам порано.

Пак да прашам дали некоја била скоро во Чаир? Дали можам во 36та да одам на цтг или само за пораѓај примаат?

18. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    За трудници што враќаат не ми е јасно.Значи си има протокол.Мора да се пожалиме во фонд.Ако ќе одиме приватни клиники ама да ни ги рефундираат.Јас среќа завршив се 2 дена пред да прогласат епидемија.Ама до јуни пак ќе ми треба сигурно некој брис.Искрено со првите се породив во приватна клиника ама сега планирам чаир.Ако земе замав ситуацијата се мислам дека нема ни за пораѓај да не примаат и сите ќе бидеме приморани по приватни клиники да се пораѓаме.

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Мерките за ослободување на трудници се до 20 април.Не треба боледување отварање само потврда од матичен гинеколог да се достави на работа.

На macufce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebac

Bebac Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2019
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    2.025
    Јас закажав преглед во Плодност, бидејќи матичниот не ме прима! Примал само со ризична бременост. Тешко нас! Кој знае каде и во какви услови ќе се пораѓаме? Незнам веќе што да мислам!? Ми се плаче. ;(

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.