Па не е во ред ова во секој случај. Треба да си имаме право на редовни контроли и анализи, треба да се следи бременоста, што ако нешто не е во ред, само така да помине... Доколку одиме на преглед заштитени и додека они одржуваат хигиена нема ризик за зараза...
Значи министерот јавно кажува дека матичните треба да си ги примаат пациентите (особено трудниците), сите прегледи и брисеви да се одвиваат нормално, а овие паметните свесно се непослушни. Не знам што да кажам.
Не знам, очигледно не им се работи и ја користат ситуацијата: Мојот гинеколог рече мора да ги направиме во 13 недела да не се пропушти нешто: Идиотизам ем не ти објаснуваат ем урлаат ко од планина симнати
Девојки сакам да прашам за колку време можам да се отворам со болки? Бев на цтг и имам болки ама не сум отворена.
Па треба. Не може да примаат само итни. Што значи итен случај во бременост? Реално ако е нешто итно нема да идеш кај матичен туку Чаир, Систина, Ремедика било каде. Зборам за нас при крај.
https://direct.asda.com/george/baby-girl/D5M10G1,default,sc.html?_gl=1*1t4sblc*_ga*YW1wLTNuc0ptWkZSX3RVNjc4QXJxOXFNVEJMc2owUzNhS2Z4dkEtMTJndW54RDJfRU9yUTRkeER4NWJTU0MzS0ZSQWc. Dali nekoja ima poracuvano od ovaa strana?
Истите ги има онлине тини бејби шоп само поскапи се и има бодиња и шпикозни.Јас дирекно неможев ама лани имав пробано.Земав пижами со 2 перење ми обелеа ама убав е и мек памукот,боди на долги ама моите беа 12месеци јас земав од 12 до 18 месеци точни и се подебел памук и во разни бои тие не ми обелеа при перење.
Јас сакав да прашам и дали некој има порачувано од официјалната страна на Carters? Многу се ефтини, мислам со пристапни цени. Ама нема кај нас , само има во продавница една Крш , облека од Картерс, кај што еден комплет троделен што е во Картерс 10 долари, кај нас е 1500 денари. И многу се напнав
Мене матичниот гинеколог ме прими без проблем, претходно најавена по телефон нормално и ми рече да си носам маска за своја заштита пред се. Ми пиша упат и за редовна крвна слика и за скриен шеќер, значи лабораториите сепак би требало да примаат трудници без проблем.
За каде ти даде упат за скриен шеќер? Треба и јас да испитувам и се мислам каде е подобро, некако не ми се седи 2-3 саати на клиника...
Девојки дали некоја била на патолошка па сега да ги користи препораките од владава ? Муабетот ми е дали може до породување да си го користам ова од владава да не си го потрошам одморот ?
Јас сум од Битола, упатот ми е за медицинска биохемија, во Клиничката Болница. И јас прашав дали ќе треба таму да седам, ми рече не знам како е регулирано сега, ќе ти кажат кога ќе појдеш да испитуваш.
Не би требало да има проблем, секако бремени жени се ослободени од работа нели, најдобро консултирај се и со одделот за човечки ресурси во фирмата каде што работиш, барем породилно да не отвораш порано туку кога ќе дојде бебенцето
Поштарината е многу, на страната пиши за која држава ти треба достава и ти дава колку кошта поштарина, не се исплаќа да порачаш, а да, многу е ефтино на официјалната страна, ама со доставата ќе ти испадне исто како да купиш од Мк од carters. Инаку имам користено од фирмава, многу шпихозни, бодиња, блузи, панталони, многу се квалитетни, ми ги испраќаше тогаш девојката на брат ми од Америка.
Јас имам порачано од кај гордана картерс глигорова има страна на фејсбук не се толку ефтини ама реални и се цените.