Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Ништо не проверувале демек мед.сестра така можело да ја стави зошто немало никогаш некакви ефекти била не штетна, тие антитела се создавале подоцна пошто прва бременост, е сега ако не е штетна зошто да мерам , ако веќе има антитела што со нив кога се решени во секој случај да ми ја стават не сакам да се шетам по болници не е за одење со ова коронава зато, јас ќе го прашам пак матичниот ама и тука еве да видам што мислите. Фала на одговорите

2. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Neznaev posto vo vakva sostojba se javiv ma maticniot ne mi spomna nisto ,a toa kade ke ispituva posto sum zaboravila dali na transfuzija so upat od maticen?

3. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Термин 29 март, значи уште 4 дена.

На monka_bonbonka, FallenAngell, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Охх со лесно нека ние, што друго да кажам. Јас се надевав денес, утре да биде ама за сега ништо. Мирна ноќ имав, што не значи и до вечер дека ќе е исто де, одеднаш може да се сменат работите. Ќе чекаме па здравје, кога е тогаш.
    Јас утре имам термин и ќе идам сабајле на цтг да видиме како е.

На Kate Rina 93, FallenAngell, Maja92@ и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.392
    Сигурно им причина, инаку на сите ќе им ја даваа без испитување. Можеби и бебето ти е негативно па нема да има потреба да ти ставаат.

На Lisandra му/ѝ се допаѓа ова.
  6. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    832
    Допаѓања:
    1.272
    Мирна ноќта е и кај мене.
    Еве се расонив, испив кафе. Бебе почна да си мрда. Останува да чекаме денес евентуално утре.
    Незнам дали и јас да отидам утре на цтг кај докторот. Тој рече ако не се породам неделава да отидам пак.

На Kallias2 и Lisandra им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Прашуваа повеќе жени вклучувајќи ме и мене за моменталните услови на ГАК и Чаир.
    Прочитав сега во ждм за жена што се породила пред 4 дена, била на ГАК ама ја препратиле во Чаир зашто ваму примале само со висока температура или итни случаеви. Во Чаир било преполно, бебињата ги носеле на патолошка, се жали жената наводно сестра не можеш да најдеш и ги гледале само тие со врски.
    Јас планирав во Чаир да одам, сега оваа ситуација ме загрижува дали ќе има место. Ве молам уште еднаш ако била некоја да каже дали примаат на цтг и каква е ситуацијата за пораѓај. Фала.

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Има Картерс во продавницата на Софиленд со помали цени, вршат и достава. Види на фејсбук.
    Јас немам правено Кумбсов тест, директно си примив инекција со двете деца.
    Кумбсов го прават за да те поштедат од примање инекција и давање пари :D

Ако си развила антитела инекцијата го штити наредниот плод (второ дете), а ако не си развила антитела со инекцијата неможе ништо да се случи.

@Jana06 хаотична е ситуацијава па така и во родилиштата. Ако до сега стално Чаир бил пун, сега ќе биде бетер. Но тоа си е нивна работа да си го решат проблемот како ќе примаат родилки и бебиња. Јас на твое место во тој хаос не би идела на цтг, би чекала болки или други знаци за раѓање.

Со лесно девојки, ќе се издржи па после домче ќе ви биде поинаку и поубаво.:sun: Издржете психички, физички полесно се издржува. Не гледајте вести туку читајте за бебиња, доење, гледајте бебешка облека...

На LadyC, dunika, FallenAngell и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Остај јас што изгледа настинав од синоќа се осетив, носот почна да ми тече и грло ме гребе, а ноќта имав главоболка напред кај челото и позади како да ме клукаше нешто, не можев да спијам, цела ноќ ме болеше глава, прв пат во овие 9-10 месеци да ме заболи глава, ПРВ пат!!! И се напив сабајле парацетамол, ем викам глава што ме боли ем за настинкава, сега ли баш пред крај најде да настинувам (facepalm)
    Не спиев што не спиев цела ноќ, згора на тоа не го осетив бебе ич да мрдка, викам спие ли па не мрда, ај се вртам на една страна, ништо, на друга страна ништо, на грб лежам, лежам, чекам ништо. Ааааа паника ме фати викам што би сега. Станав, идам у вц, се враќам, легнувам, го размрдувам малку стомакот, ништо :(
    Ќе пукнев мислам. На стомак се завртев после, лежам така некоја минута и осетив клоцање, уффф кое олеснување беше :whew: се завртев после на грб и почна, се разбуди изгледа.
    Мир да немаш само, ова исчекување убива ауууу :sweat::sweat::sweat:

На LadyC, Maja92@, Bebac и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    3.472
    Па и јас сакам да примам така без мерење ако сака матичниот нека ми ја стави, ќе го молам . Сега баш гледам за инекцијата на една страна вака вели многу се мали шансите да добиете хив или хепатитис од неа толку мали што досега се нема случено хаха си велам од кај знат за шансите ако се нема случено. инаку и јас мислам не е страшно повеќето си ги имат сите примено . Сега ако е хаос по родилишта потаму полошо ќе биди само докторите да си се запазат од вирусов нека му дадат опрема убо да се заштитат оти тие ни се најбитни

11. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Мајки ноќеска се разбудив во 03.30 со менструални болки не многу јаки ама доволно да не можам да заспијам, и едвај сум заспала сабајлево станав уште ме држат, а бебка не е активна многу, ме фаќа страв, нормално ли е?
    34 денес полна сум.
    После сум на контрола, се надевам ќе биде се во ред.

12. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Na transfuzija

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Fala ti

14. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Dali se prima inekcijata dokolku samo majkata e negativna ? Poso soprugot mi e negativ a ja sum + ,da ne ima i toa neso vrska on so e negativ ?

15. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Женички, во последно време ми се случува следново-понекогаш после јадење или нешто ако проработам, ако се наведнам и сл. И наеднаш се заморувам и почнува срцево забрзано да ми чука и осеќам како замор. Во тој момент седнувам и чекам да се стабилизирам. Не знам колку е нормално...Па кај цело време и носов ме печи внатре и грлово, и ми ствара плус нелагодност...

16. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Ајде држам среќа за тебе и за сите што сега имаме термин, да си се олесниме брзо, може и денес вечер :))

На srce-9, Thallia и Kallias2 им се допаѓа ова.
  17. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Какви ти се болките? На колку време? Ако траат од ноќеска ко што викаш и те држат уште, не е лошо да идеш да те видат...

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Kallias2

Kallias2 Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2019
    Пораки:
    1.678
    Допаѓања:
    3.994
    Дај Боже сите да поминеме лесно, прелесно и да си држеме здрави и живи бебчиња во раце :)

На Milicka*, Enci200, Veki4kaa и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Се надевам дека се е ок, издржи уште малку заедно сме со @lavinija28 @Babyiscomming @Abeja

Извинете ако згрешив некоја и ако пропуштив.

На Milicka*, Veki4kaa и lavinija28 им се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Заби откако ќе измијам, морам да седнам и да се одморам. Салата ако правам, после седнувам да земам здив.
    Сметам дека е нормално.

На LadyC, Milicka*, Филотеа и 2 други им се допаѓа ова.