Само за Rh негативни мајки. @Lisandra хив и хепатит??? Сериозно каде го прочита ова? Ај те молам пушти ми линк.
Слаби менструални болки константно цело време исто. Ми е страв, дури у 16 сум на контрола , не ми било вака до сега. Уствари и деновиве имав менструални болки, ама не обрнав внимание, викам нормално е, ама од ноќеска кога ме разбудија се исплашив.
Ако се издржливи не се плаши, вистинските се многу јаки и неиздржливи. Не можеш да се јавиш да кажеш да те видат сега?
Можеби и не лошо да прашаш да одиш да те погледнат. Јас чувствував такви болки во 36та недела, посебно кога бебето се движеше болките беа поголеми бидејќи нон стоп си мрдаше и риташе силно. Докторот рече било нормално, бебето било посилно, расте се повеќе. Имаш ли стврднување на стомакот или грчеви?
Која недела си @Veki4kaa ? Јас имав вакви болки во 35та мислам,отидов до болница,ЦТГ беше мирно и грло затворено. Бабицата ми рече дека се јавуваат вакви болки бидејќи се спрема телото и се лачи релаксин(хормон кој прави да се шири карлицата),и да ставам шише со млака вода. Пробај така,полежи и ке пројде. Без паника.
Издржливи се, ваљда нормално е, за два саата тргам за ск. Ќе почекам . Имам стврднување, ама одамна ми се стврднува стомакот, не е само денес, ама бебка не ми е активна мн , скоро ич, тоа ме плаши, еве пиев кока кола, ќе видам како ќе биде. 34 полна денес сум, ќе те послушам, ќе одмарам, се надевам ќе помине, за дваа саати сум на контрола, се надевам ќе биде се во ред. И да се пофалам денеска сум постара за една година, роденден ми е - нека ми е среќен! Имам само две желби, да ми се роди бебка жива и здрава!! И да го излечам вирусот, да сум жива и здрава, само тоа го сакам , ништо друго. Нека ми се исполнат!!
Нека ти е најсреќен роденденот, само убавини и сите желби да ти се исполнат ! Касни нешто благо ќе видиш како ќе се размрда бебка. Ќе биде се добро, ќе ја видиш на ехо ќе ти биде најубав подарок денеска
zdravo zenski koj moze da mi kaze dobar doktor vo sistina za rutinska kontrola eho cisto vtoro mislenje maticniot ne pravi pregledi osven ako ne e nesto itno poradi sostojbava
Јас кај др.Димчев одам ,тој е и за скрининзи ама и јас и прегледи и консултации.Има гужва кај него незнам со термини како е но за мене е ок.
Девојки, го има ли користено некој Наусолвит за против повраќање? Го барав антиметилот ама во зегин го немаше и ова ми препорачаа
Да прашам какви капки за нос користите,цело време носот ми е затнат ова навечер се будам некое време неможам да дишам преку уста...