Јас во 19та недела правев кумбс, и во ред излегоа резултатите.. Искуствено дали е рано да се откријат анти тела доколлу има... сега читам погоре дека се испитувало при крај на бременост. Јас не добив таква информација од докторот, баш докторот ми рече да правам кумбс пошто и така проверував ддимери и хемостаза таа недела. Фала ти
Јас сметам да си направиш неинвазивен тест ( ако си со едно бебе ). Амнио ептен во краен случај. Има ризик голем.
Ова со цервиксот малце ме буни. Пример во 18та недела ако е 3,7 да речеме во 23 та недела се очекува да е смален и како одминува бременоста се намалува или не ?
Преку крв. Обично на трансфузиологија, но сега со ситуацијава можда е попаметно во приватна лаб. Незнам што да кажам...
Трудници со близнаци минати и сегашни ме интересира зреење дали по дифолт порано примавте или само ако одлучи доктор? Тенкс
Jas terav dolgo vreme 4.1 mm ,pa vo 22 nedela 27mm,sega sum 26+3 nedelava treba da odam da vidam kolku e ,lezam so th ,neznam brisevi se cisto od sto moze da se skrati tolku se pazam se osim nisko sto go nosam ,a 27 mm moze mesec ipol tolku mi bese nepromeneto ,grlo se zatvoreno
Јас примив и стигнав до трето боцкање по 2 инекции флостерон.Се породив во 35 недела и немаше потреба да бидат во инкибатор.Би те советувала да примиш,зашто и еден ден да бидат бебињата во инкубатор после цела година имаш многу анализи за нив од кардиолог,невролог па очен преглед и незнам уште што не.
Dobro utro kako stee mesinja jas se iznervirav uste posabajlecki se javiv na maticnata za da ispitam treba dimeri ,toa se da se primi taa inekcija ,so sskrateno grlo sum sto lezam 90 posto mesec dena ne mi e mereno i me naprai partal mi rece ne prima pacienti nemoj da doagas ne primam ,tie ispituvanja nikade ne rabotele nema sansa da gi pravis ke cekame vika do 32 nedela a jas sum 26+3 neznam sto da pravam i rekov privatno da odam ne e problem mi vika nikde ne ravotat privatno kaj ke odis i tolku
Девојки последните брисеви во која недела се правеа? И дали примаат материјал за испитување на институт за јавно здравје?
Ако немаш отици и на ехо е се во ред може и понатака да ги провериш.Најважно од хемостазата се д димери и аптт.Приватно е околу 1500 ден во Систина и таму имаш и трансфузиолог за консултација.Ама за ехо мислам дека е долг период.Закажи негде приватно.
Fala ti ,matcnava moja vika nikde ne rab ni privatno i i ne se vazele samo drzavno trebalo i vika cekaj ke vidime,otoci nemam ama gledam deka site ispituvaat ovoj period mojata aber nema ,moze i da si otidam privatno
Јас сум рх негативна и во 17та недела направив и испитување за крвната група и кумбс излезе негативно ,ама ми рекоа и 27 или 28 недела повторно се правел тој тест ..
Девојки, сте порачувале ли од некаде само душек бебешки, од каде ако имате линк и дали сте задоволни?
Женички, дали имате списокче за све што Ни е потребно на нас и на едно бебе? Она све што треба за почеток, од пелени, цуцли, кадички и сл ? Сакам да ми кажете што зимавте за почеток