Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Агрона јас бев на цтг 37+3 и ми рекоа дека не сум уште за кај нив дека рано сум отишла. Се одело на цтг од 38ма недела (они ја рачунаат за полна 38ма). Ме ставија на цтг ама се изнавикаа прво :?:
    А јас имав упат од матичната преку мој термин.

2. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мене ми закажаа со пријатели затоа ќе одам. Јас не ни планирав да одам, но ете пријателката што ми е ми закажала во Чаир кај докторот што ќе ме пораѓа ем да се запознаел со мојата бременост ем да ме видел на цтг. Сестра ми живее во Германија и баш и кажував за цтг и рече зошто толку доцна ептен доцна одите на цтг, овде вика во Германија се почнува од 32/33 недела што според мене и така треба да се следи од тогаш, случајно не дај Боже предвремени контракции да не има.

3. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    Agrona душо, со лесно нека ти биде, машала ти пораснало мажето :* И јас едно време се мислев да се одлучам за Чаир ама подалеку ни е болницата, ГАК повеќе ни одговара, битно е Господ да не чува и да поминеме лесно. И јас кога бев на првото цтг отидов во 38 недела со упат од матичниот и промрмлеа докторите таму демек зошто толку рано не пуштале, ама ај кога си дошла ми рекоа, да не те вратиме. Ама штом ти си со протекции, за тебе нема правило :lol: Знам дека си возбудена, за првото цтг и јас бев, се чудев што е тоа и бев љубопитна да го искусам, ама сега ми скисна, на секои два дена проверка, си покажува мали контракции ама јас не ги осеќам :worried:
    Сега само ми доаѓа да си се олеснам и да ја држам малата во раце, ова исчекувањето ме умори, а денес ми е терминот ама веројатно малата не остава уште да си поспиеме и да погледаме некое филмче :rofl:
    Среќа што се е спремно, купено, исперано, испеглано, торбицата спремна па се надевам кога ќе ми дојде времето нема да паничам туку мирно и достоинствено ќе си ја фатам вратата :)
    Ајде со лесно на сите, живи здрави и среќни да се читкаме :inlove:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Со лесно Џени, па да те читкаме за скоро дека лесно си поминала, да не утешиш и нас малку дека не е ништо страшно.

На Jeny му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Super-Mama

Super-Mama Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    14
    Каде да најдам бебешка постелнина во Прилеп,ми треба комплет со оградици освен во Алф-кидс на друго место не сретнав :^)

6. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Се вратила Jeny, нашата Jeny? :rofl: :clap: :*
    Мила, да знаеш дека фалиш многу, да не известиш обавезно кога ке реши принцезата да дојде на овој свет :inlove: :) ама и во меѓувреме да ни правиш муабет ;) :* :* :*

7. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    јас денеска бев на закажано цтг, крајно изненадена од персоналот посебно од една сестра што цела ноќ била дежурна (ми се развика многу рано не праќале на цтг), јас ја разбирам и јас цела недела око немам склопено никако неможам да спијам синко клоца нонстоп што ми прави болки и грчеви во стомакот, киселини не се трпат ама па никој не ми е крив на никого не се развикав од сабајле како и да е ќе си тераме ние рано ни е уште, 2 прста сум отворена ми закажаа пак за 1недела, убав ден мешиња

8. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Meskovci,da prasam so kanesten vaginaleti ima nekoj iskustvo?? Za kandida mi gi dadoa..se grizam malku :o ve molam ako ima nekoj iskustvo neka mi pise! I dali mn brzo se zamoruvate??? Jas sekojdnevnite raboti niz doma rucek,dorucek,da zacistam i tolku mi se place mislam nz sto sum pravela

9. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    А те гледаа и вагинално?

10. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    A mila25ve кај ќе се пораѓаш? Зошто ти се развикале Бог да чува значи се. Ти си почнала да се отвораш ете 2 прста и треба уште од 32/33 недела да се оди еднаш барем на цтг според мене. Како што пишав во минатиот пост сестра ми живее во Германија и ми кажа дека таму порано правеле цтг од 33 недела. Свашта значи има ејј срамота. А кажи ми те прегледуваа и вагинално за да видат до каде си отворена или?

11. mila25ve

mila25ve Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    1.090
    да да со прсти ме проверуваа вагинално за да проверат, е ајде де и јас незнам зошто викаат од чиста мира не отидов, ми беше закажано а и плус 38недела сум влезена и јас мислам дека не е рано ама тоа е нашата култура, во гак ќе се пораѓам

12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Да, ама они не ја рачунаат како 38ма. Кога ќе ја завршиш цела недела, тогаш си за нив 38 недела. Мене барем така ми рекоа.

13. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Mene pred eden mesec, za kandida mi gi dadoa Gino-Daktarin vaginaleti i Kanesten mast da se mackam samo nadvoreshno...nekoj dr ne gi prepisuvaat Kanesten vaginaletite ama stom dr ti rekol da gi primas tie, togas ne bi trebalo da se sekirah.

14. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    12.529
    Па штом ги даваат сигурно не се штетни.. :( се мислам цел ден дали да ги земам или не ма да штом ми вика земи ги нее ништо ставаат сигурно и некој со помалку гестациски недели..туу од кај па сега и ова само да се нервира човек :sweat:

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.646
    Допаѓања:
    104.518
    Мила, сестра ми кога ја примија на ГАК имаше иста ситуација, исто и се изнадра, мануелно ја прегледа и кога врисна јас мислев дека готово се породила. И знаеш што, оваа се дереше дека ја пуштиле многу рано на ЦТГ ама сестра ми два дена после тоа се породи, ми идеше да и идам да ја задавам, за малтретирањето што и го даде на сестра ми безвезе.

На mila25ve му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.198
    Значи тие на Гак се тотално откачени! А мене во 34та недела сакаа да ме задржат ради мали контракции, ме преплашија дека ќе раѓам, а за истово во Чаир ме погледнаа чудно зошто воопшто сум дошла...стварно немам коментар за ситуацијава по болнициве!

17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мене ми кажаа дека еве како на пример јас сум 35 + 4 дена значи сум полна 35 недела во 36.
    Веќе и со пресметувањава не знам што и како еднаш термин ми беше на 21 јуни, после тоа докторката матичната ми рече дека сум една недела понапред што значи можен термин нов на 12 јуни, тогаш бев 31 недела и ми рече не си 31 туку си 32 + 2 дена и ја прашав зошто така ми рече според мерките на бебето и ме мереше нешто таму, што знам.
    А за ГАК немам коментар, утре еве ќе одам Чаир јас на цтг и ќе ви кажам како сум поминала. Јас преку пријатели ќе одам на цтг утре па ќе видиме. И да се запознаам со некој доктор во Чаир таму д-р Георгиев најверојатно тој ќе ми ја води до крај бременоста и ќе ме пораѓа па да ме прегледа да ме види утре.
    Па сакав да прашам да не случајно некој имал искуство со овој доктор.
    Поздрав имајте убав ден мешиња. :hug:

18. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.438
    Мајки, болките во половината ми се многу јаки, на минимално движење како нож да ме сече, здивот ми се зема дури. Одвај се движам. Можно ли е да се лажни болки или стварно се спрема бебушов за излегување?

19. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    Te боли без прекин или боли па се смирува?
    Ако не се трпи оди на гинеколог...

20. Rusi

Rusi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    325
    Породилните болки не се константни и не се поврзани со движење, и да стоиш и да лежиш боли ама на одредени интервали. Кај тебе претпоставувам дека се работи за притисок на некој нерв и од самата тежина.
    Кај породилните болки најпрво болката се јавува во делот на кичмата и не е претерано јака, се јавува во интервал од 10 до 15 мин, постепено интензитетот се зголемува и болката се шири и во пределот на стомакот. Обично се препорачува тргнување накај болница кога интервалот на болка е околу 5 мин, значи дека на секој 5 мин ке те заболи, но времетраењето на болката е неколку секунди. Непрекинати болки се оние на самиот крај кога е напонот за раѓање, ама тогаш веќе ке бидеш на бокс :)
    Издржи храбро уште малку, вреди навистина.
    Се надевам дека помогнав :)