Eve samo sto se vrativ od pregled zatovrena se,ctg utredno na eho me gledaa si ima dovolno plodova voda vika doktorkata gledam imas infekcija mi dade vaginaleti pa da vidime.Moze i jas se podmocuvam
И јас бев на преглед, ми дадоа да правам урино култура ама се искочи нормално. Еве сеуште си шетам со мокри гаѓи, мењам по 10 пати на ден гаќи, тренерки, хеланки.
A toa ti e mokraca ili imas i kako vodicka iscedok?Poso doktorkata vika moze i da e do hormonite,da se vlaznes poveke
Е така ми беше мене тие денови пред да се породам, во средата навечер исто вака ми беше и викам ова бебе не е решено наскоро да излегува и земам јакната и излегувам да се качувам и симнувам по скали, неколку пати ама побргу, како да вежбаш. После дома правев вежби, чучњеви, со стомак нанапред и стани седни правев и толку после се изморив Си легнав околу 11 и сабајле во 5.30 некаде ме разбудија болкички ситни кои после тоа биде пораѓајоооот Ајде ајде иде бебче не се секирај( те тешам да знаеш)
Еј шо убаво , за жал мекициве ке поминат само во потесен круг , ама здравје битно кога ке се породам се да биде како треба , до душа има уште малце време 36+2 хахаха ама никогаш не се знае тоа
Ајде и јас со прашања кои ме мачат 35+3сум и малиот од сношти некако многу спие изгледа (барем се надевам дека е така) само ако го чепкам мрднува по малце и пак го нема...Некако страв ме фаќа оти деновиве беше баш активен цело време мислам фудбал играше ме скапа во ребрава..Можно е да спие цело време или...
Na bolnica vo Struga bev.Ednata doktorka pojma nemam kako se vikase,drugata Violeta.Vcera kaj Zaharija
Леле и јас ги баталив витамините уште во 8ми месец, пиев пре мама и омегата неможев веќе да ја поднесам. Сега сум 9ипол месеци и исто и јас сум слаба со јадење. Вчера од сабајле јадев мусли потопени со врела вода и цимет, за ручек ориз и кокошка со марула салата и толку се осеќав наполнето што неможев ни да помислам на јадење/пиење до денес.
Da ve prasam nesto,veke 2-3 dena imam bolka dodeka sedam... Kaj “opaskata” megju koskite na zadnikot. 25 nedela sum i nisto ne mi bese do pred nekoj den. Od sto moze da mi se javi bolka vo toj del?
@maremaca29 во овие 5 месеци ми се има случено едно 10тина пати да имам таков исцедок баш како вода и по 3 пара гаќи сум менувала.. ама не сум се плашела а ни со доктор консултирала затоа што другаркиве што имаат деца ми имаат кажано дека е нормално и дека скоро сите имале . А можда ако сум консултирала доктор ќе ме фатело повеќе паника па ајде прегледи чуда. Не викам да не прашаш доктор, напротив треба консултација..ти ја кажувам само мојава прича, штом е се во ред на ехо и со плодовата вода не се плаши не е ништо сериозно. Само испитај си хемостаза.
Добро утро девојки Сакам да прашам дали во скоро некоја правела втор скрининг во систина или е закажана да прави од кога е вирусов застапен мк? И во која недела е најдобро да се направи? Убав ден )
Девојки, ми треба ваш совет- во понеделник треба да се преслушам со матичнава бидејќи ќе сум 35 недела и дали да ми зема брис. Јас и во петокот им се јавив, ама некако со сестрата ми настојуваат дека штом во 13 недела брисевите биле ок, штом сум немала некои симптоми, да сум одложела за 36 недела или пак да не ги правамна а како да сум се заштитела себеси од одење во самата болница...Ама ако не оваа недела, во 36 секако ќе треба да одам за цтг-значи исто ми е. Според мене тоа ми е ризично бидејќи што ако имам бактерија а нема да знам? Да не знај човек од што побрзо да се штити, дали од бактерии или од вирусов Е сега, финтава е што брисевите ние сами си ги носиме во заводот, а таму мислам дека одат и лицава што се тестираат за корона. Јас сепак ќе носам маска, нараквици....А кај нас во градов веќе се појавија неколку заразани...И не знам што да правам...а и крвна слика и мокрача треба да однесам (тоа проверувам во друга лаб.). Некој совет ваш плиззз
Во скопје во центар за јавно здравје ми спомнса дека на влез оставаш се што треба не влегувале внатре,може и кај вас да е така.
Еве сега разбрав, кај нас луѓето што правеле тест за корона оделе во некој сосем друг оддел во центарот за јавно здравје што никако не бил поврзан со микробиолошко.Друг влез и место специјално кое работело само со вакви случаи...
Во Плодност ги откажуваат прегледите, од Министерство за здравство така им било наложено, не знаат ни кога ќе продолжат да работат со пациенти, денес ми се јавија бидејќи јас имав закажано за наредна недела. Не знам за итни случаи и породувања, но се надевам дека тоа ќе продолжи нормално @Alishan30 беше ти за скрининг и приска? @Milicka* ти кога требаше да одиш нареден пат?