Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Istoto mi se sluci i mene prvo da mi rece ima crna tocka bremena si ama rano e mnogu jas bev vo 5 nedela mi rece ke dojdes za dve do tri nedeli ke vidime kakoke se odviva,otidov 7+.. nekoj den i srce imase i se pokaza oformeno,ne se razocaruvaj otidi pak taman ke ti slusne i srce ,ili pojdi na drug lekar

На Nadezda_11 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Не ми останува ништо друго , само да се тестирам и да се молам !

На kukla21, Thallia, Bebac и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Nadezda_11

Nadezda_11 Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    fala mnogu za informacijata,moze i drugi vakvi slucaevi ima.ako ima nekoja ke mi bide od pomos barem da se nadevam

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Да се надоврзам за вирусов, најлошото е што во периодот на инкубација, во тие 14 дена кога всушност немаш симптоми, да си пренесител. Така можи и пациентката не знаела дека всушност е болна...А што ако не е од болницата, што ако се заразил одејќи во маркет, банка и сл??? Тука не можеме да знаеме. Како и да е, лоша работа. А баш секојдневно си велев ако мојава др не ме примимза брис да одам таму, или за пораѓајов ја чував ПЛОдност како опција...човек да не е раат...

На Thallia, Bebac, Maja92@ и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Bolen a odel na rab ova e za sekakva osuda a I sega spored negovoto kazuvanje vo prasanje e sega tocnosta na testovite za korona virusot

На Среќичка, Bebac и lovely12 им се допаѓа ова.
  7. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Искрено не ни верувам дека е разболен од пациентка, туку сега само глуми жртва и едноставно да не бидат казнети како болница бидејќи ставиле во ризик осетлива категорија. Ама ние сме солидарни ќе му простиме, освен ако не дај боже заразил некоја трудница е ТАА НЕМА ДА МУ ПРОСТИ

На Thallia, maremaca29, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    450
    Добро, ало. Што ви е ? Дај размислувајте малку, и јас бев во Плодност, и видов ДОСТА жени бремени што не носеа ракавици или маски. Јас ги носев двете и плус гел, и ме гледаа ко ненормална. Тргнете од вас првин. Еве јас што дека носев кога можеби таа што била до мене во чекална немала ништо на неа заштита,и ми го пренела вирусот мене. Зошто тој не се пренесува само ако збориш со некој , или те допре или било како. Тој и се нагазува преку патики/чевли и си го носиш дома. Башка никој како пациент нема да признае дека го има тој вирус. Роднини ми се доктори/лекари и сл, и тие се под стрес, од кај да знае дека тој што вели дека нема дека НАВИСТИНА нема вирус ? Или како и да е.
    Значи не осудувајте, ко да сакал тој да фати корона, и да се затвори цела болница ради него. Башка има и дел кај што кажува дека има период кај што не му е ништо, кај што повекето е така.
    И јас сум бремена, и јас бев во плодност, и јас се плашам за себеси и за бебето, и за сите околу мене, за цела фамилија , за сите луге. Зошто не е на арно.
    Ама бидете при здрав ум, НИКОЈ НЕ САКА ДА ФАТИ КОРОНА И ДА УМРЕ. ЗАПАМТЕТЕ.

На Chikitaa, emekreme, Lostinparadise и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Andra

Andra Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2019
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    1.667
    Виросот е страшен се задржува долго секаде и во воздух и на површини.Страмота е ако имал симптоми а работел.Е сега дали вие сите што сте правеле прегледи во плодност , кога ќе закажувате на друго место ќе кажете дека сте биле претходно во плодност.
    Ако кажете ќе ви бараат документ дека сте се тестирале за вирусот во спротивно нема да ве примат.

10. Anaouou

Anaouou Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2014
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    2.270
    Помош, имам некоја болка десно скроз ниско дури накај препон како на коска дури. Што може да е како да ми стои нешто таму? Не знам како да лежам страв ми е кога се мрднам ме заболи

11. lovely12

lovely12 Популарен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2012
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    1.099
    Можеш да ги браниш, а можеби си во право. Ама сите се нешто незнаејќи пренесуваат... директорката во Скопје со температура се шеташе како темпирана бомба... директорката во Велес исто и она не знаеше ама имаше температура, и ќерка и се шеташе низ цел град и дрско се однесуваше затоа што не е во изолација а мајка и свесна со симптоми. Затоа па поради дечко и затворија цела линија во Маркарт... и сега 200души изолација во Ск, дупло во Велес и не биле свесни. Биле и се себични... недај боже да настрада некој

На Macenka и Bebac им се допаѓа ова.
  12. macufce

macufce Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    450
    Значи не се збори за температура од 40C, се збори за благо покачување на температура. Што мислам дека и на секој нормален би му се случило .....
    Не знам, не знам што да кажам , не знам што да мислам. Само да се молиме све побрзо да помине.

Инаку од кај знаете вие дека вие сте безбедни ? Никој не е безбеден, никој не е сосема здрав.

13. Macika222

Macika222 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Veke napraviv nifti sega nestrplivo go cekam rezultatot se nadevam ke bidi se ok

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.034
    Допаѓања:
    5.543
    Дали некоја деновиве била во Систина? Зар од ист влез влагаме и трудници и овие што се тестираат за корона? Јас сум 12 недела ќе одам на скрининг, еве приска не знам кај да правам, искрено преплашена сум зошто од дома не сум излезена. Како ќе се тера бременост кога не можеш нормално да ја следиш:(

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Na sekoj moze da mu se sluce da se razbole ama koj e bolen toj treba da si sede doma i da se lekuva a ne da rabote i so toa da gi razboli i drugite

На Bebac му/ѝ се допаѓа ова.
  16. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Не сум била, но не. Имало како некои пунктови само за тестирање од корона, не се влага во болницата внатре.

На eli.karameli, Филотеа и eta им се допаѓа ова.
  17. BY<3

BY<3 Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2019
    Пораки:
    779
    Допаѓања:
    2.218
    За породувања не вршат веќе им се јавив вчера кога ме фатија болки и ми рекоа во Охрид да раѓам...поради случајот со корона вирусот со докторот...И така Охрид се породив...
    Безобразно од нивна страна никој не ме извести претходно...цела бев во шок и паника...ништо немав спремано за во државна болница, бидејќи нели во приватна само полнач треба...Арно ме извисија...

На lavinija28, monka_bonbonka, Butterfly1107 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @0ли се држиш? Дојдов да ве проверам ама не те гледам во последни мислења. Веројатно сте под стрес сите поради последните случувања.

Запомнете вирусот се пренесува со кивање, кашлање и допир со нечисти раце. Ако имате маска, нараквици и ги миете рацете темелно 30 секунди никаков вирус не може да фатите. Не е ова вирус кој се пренесува преку воздух. И не е така лесно да се фати ако внимавате.
    Не си правете стрес дополнителен и внимавајте на себе.
    @Happyinlove уште ти се лоши?

На eta, Butterfly1107, monka_bonbonka и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Ми се лоши,не секој ден може преку еден ден,но мислам забиве ми се истенчија од повраќање киселина:|. Се воздржувам да не повратам на секое наткревање. А скоро 10та недела може ке престане
    Ова е хорор:shake:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  20. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Јас сум со лакуни од 4ти месец, сега сум 32 недела, грло 40мм ми е цело време. Примам фраксипирин цело време. Не се плаши се ке биде во ред, ке правиш се што ке ти каже докторот