Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Јас на 40 степени ги исправ.

Maja92@ and lavinija28 like this.
  2. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Ma nekad ne ni sednuvam da jadam epten mi telnuva na bebe pa radi nego jadam . Inace so sedenje ok sum sea ,kicmata pocnuva da me boli ,a za spienje so pernica za teudnici inace bez nea nikako.bas prasuvav dali e tolku strasno za bebe na stomak da spijam,bidejki se mestam na strana a koga i da se rwzbudam sum na grb. Samo se vrtam ,vrtenjeto mi e tesko i mi e strav zoso togas go napnuvam najmn stomakot a poveke od pola saat na edna strana me boli mi se ukocuva kolkot. Koa ke vidis nikako ne si :) muki mucam use id sea a kajj e 40 ned . :( :)

emekreme likes this.
  3. Milicka*

Milicka* Популарен член

Како се справувавте со неспиење ? На пример синоќа спиев на три места , во спална , на фотелја и на тросед :) ми снемува воздух па демек ако сменам ке се спасам , на сите ви беше така во 9 ти нели ? Хахаха

emekreme likes this.
  4. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Mene sega vo 7 mi taka mi se pravi,do 9 ti neznam heheh

Maja92@ and Milicka* like this.
  5. mare92

mare92 Истакнат член

Леле мислам дека едвај издржувам а 37 недела сум, неможам да спијам, глупости сонувам па и жештини страшни ме фаќаат. Де топло де ладно де колк ми се укочил де грб ме боли страшно мислам дека 9 ти е најмачен го молам веќе да излезе

Milicka* likes this.
  6. Enci200

Enci200 Истакнат член

Феминки, да ви се пофалам дека се породи вчера. Еден ден пред терминот. Јас сум губела вода и решија да ме породат со окситоцин. Кај мене матката била мрзлива и не произведувала грчеви. Цел пораѓај во кревет го поминував, а толку се спремав за пилатес топка. Дишењето мн помага и концентрација цело време. За олеснување на болката добив мислам течен азот (гас) и некакви две чепчиња.

Dana31, ddevojce, emekreme and 31 others like this.
  7. beba@meba

beba@meba Популарен член

8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Ista sum i i jas ,noke poveke sedam,grcevi ke stanam i nemozam da zaspijam do 9 neznam :)

9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Cestitki da ti e zivo i zdravo bebceto i pobrzo oporavuvanje :sun:

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Изгледа јас сум обратна од сите :)
    На почеток сите ми збореа леле кога ќе дојдеш на крај нема спиење, кошмари итн. Јас првите две тромесечиа по 3 саати спиев, несоница тешка, нервози. А сега конечно спијам. Абе како заклана. И плус има денови не се осеќам како трудна, заборавам. Нагло станувам, се наведнувам, кревам и кога ќе ме здоболи срамната коска се освестувам.

Иначе, ми текнува @Dikinzi и @ddevojce еднаш пишуваа им се случувало нешто во стомак како пуканка им пукало. Мене ми се случува цела недела, многу е чудно :D Имаше некое значење?

ddevojce, Fifi84, Dikinzi and 2 others like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Да е здраво, живо и право ,да расте со мама и тато! :inlove:
    Кај се пораѓаше?

12. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Ke izdrzime,sto da se pravi hehhe.jas pa 17 kg sum popravena dosega ko dzule sum napravena.I ti bese 7 mi taka?

eliii89 and Milicka* like this.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Ја само на лева страна , а се свртам на десна одма киселини ме фаќаат дури се чудам како може така, здрвена сум сета од шо спијам само на лева страна. А дека сум наспана салам не сум.

Го направивте ли брисот во 35 недела шо се прави, среда треба да одам ама ми е страв од корона, а ако не одам ќе пукнам од мисла да не имам стрептокока, леле бе господе боже што не снајде, да не можеме да уживаме во бременоста на раат, мене веќе ми попуштија нервите мислам. Проклет нека е веќе вирусов :@ и овој и сите вируси што постојат, преку глава ми е, смачено ми е... ;( немам сила :|;(

eliii89 likes this.
  14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Da od utre jas 7 sum ,jas 15 se popraviv ke terame :) se brkame jas i ti haha

maremaca29 likes this.
  15. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Ke terame jas do 9 ti 100 kg ke fatam hahaha kako trokliren sifunjer ...Bas ,tuka sme dvete

eliii89 likes this.
  16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Јас за брисот утре треба да се слушнам со матичнава. Таа ми настојува или да не го правам (да не сум се изложувала во болница демек на ризик-бидејќи ординацијава е во болница), или во 36 недела кога ќе ми давала упат за на цтг,тогаш и брис. Ама, јас сакам утре да инсистирам да ми земе оваа недела бидејќи од денес сум 35. И мене мене страв од бактерија а и шубе ми е ради вирусов. Стварно сме во незавидна ситуација труднициве во овој период- да не знаеш од што повеќе да се пазиш. А за на болница секако ќе носам маска, нараквици....ќе ми биде непријатно ама тоа е...Се надевам дека утре ќе ја убедам , ама мислам дека можно е и да не ме прими...нез...

eliii89 likes this.
  17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Макиве ми почнаа некаде 34 недела до тогаш немав мака ко да не бев трудна :)

Буквално исто и јас хихи 36+4 сум , ај нека поседат уште малце после ке уживкаме со нив :)

А која недела си ? Мене ете од 34 ми почнаа макиве и спијам со трудничка и уште две други перници хихи , здебелена сум 4 кг страв ме фати , ама бебе беше ок на последна контрола :)

Ке спиеме после година дена хихихи , брисот го направив кај матичниот во полна 35 та :)

Thallia likes this.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

35та сум. За здебелена не збори :D Супер си ти, јас сум 15+ :sweat:

Milicka* and eliii89 like this.
  19. Dianas

Dianas Истакнат член

Иста сум. Нон стоп ми е жешко и само со чаршавче ја покривам половината. Па и плус тешко дишам. Само се молам да дојде, да се спасам од овие тешкотии а и не можам веќе да чекам :inlove::inlove:
    Исто 37 недела сум

mare92, Milicka* and eliii89 like this.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Пуканката има значење на икање на бебето :) некаде помеѓу двата јајника го осеќав,тогаш беше свртено со главчето надолу