Ma nekad ne ni sednuvam da jadam epten mi telnuva na bebe pa radi nego jadam . Inace so sedenje ok sum sea ,kicmata pocnuva da me boli ,a za spienje so pernica za teudnici inace bez nea nikako.bas prasuvav dali e tolku strasno za bebe na stomak da spijam,bidejki se mestam na strana a koga i da se rwzbudam sum na grb. Samo se vrtam ,vrtenjeto mi e tesko i mi e strav zoso togas go napnuvam najmn stomakot a poveke od pola saat na edna strana me boli mi se ukocuva kolkot. Koa ke vidis nikako ne si muki mucam use id sea a kajj e 40 ned .
Како се справувавте со неспиење ? На пример синоќа спиев на три места , во спална , на фотелја и на тросед ми снемува воздух па демек ако сменам ке се спасам , на сите ви беше така во 9 ти нели ? Хахаха
Леле мислам дека едвај издржувам а 37 недела сум, неможам да спијам, глупости сонувам па и жештини страшни ме фаќаат. Де топло де ладно де колк ми се укочил де грб ме боли страшно мислам дека 9 ти е најмачен го молам веќе да излезе
Феминки, да ви се пофалам дека се породи вчера. Еден ден пред терминот. Јас сум губела вода и решија да ме породат со окситоцин. Кај мене матката била мрзлива и не произведувала грчеви. Цел пораѓај во кревет го поминував, а толку се спремав за пилатес топка. Дишењето мн помага и концентрација цело време. За олеснување на болката добив мислам течен азот (гас) и некакви две чепчиња.
Изгледа јас сум обратна од сите На почеток сите ми збореа леле кога ќе дојдеш на крај нема спиење, кошмари итн. Јас првите две тромесечиа по 3 саати спиев, несоница тешка, нервози. А сега конечно спијам. Абе како заклана. И плус има денови не се осеќам како трудна, заборавам. Нагло станувам, се наведнувам, кревам и кога ќе ме здоболи срамната коска се освестувам. Иначе, ми текнува @Dikinzi и @ddevojce еднаш пишуваа им се случувало нешто во стомак како пуканка им пукало. Мене ми се случува цела недела, многу е чудно Имаше некое значење?
Ke izdrzime,sto da se pravi hehhe.jas pa 17 kg sum popravena dosega ko dzule sum napravena.I ti bese 7 mi taka?
Ја само на лева страна , а се свртам на десна одма киселини ме фаќаат дури се чудам како може така, здрвена сум сета од шо спијам само на лева страна. А дека сум наспана салам не сум. Го направивте ли брисот во 35 недела шо се прави, среда треба да одам ама ми е страв од корона, а ако не одам ќе пукнам од мисла да не имам стрептокока, леле бе господе боже што не снајде, да не можеме да уживаме во бременоста на раат, мене веќе ми попуштија нервите мислам. Проклет нека е веќе вирусов и овој и сите вируси што постојат, преку глава ми е, смачено ми е... немам сила
Јас за брисот утре треба да се слушнам со матичнава. Таа ми настојува или да не го правам (да не сум се изложувала во болница демек на ризик-бидејќи ординацијава е во болница), или во 36 недела кога ќе ми давала упат за на цтг,тогаш и брис. Ама, јас сакам утре да инсистирам да ми земе оваа недела бидејќи од денес сум 35. И мене мене страв од бактерија а и шубе ми е ради вирусов. Стварно сме во незавидна ситуација труднициве во овој период- да не знаеш од што повеќе да се пазиш. А за на болница секако ќе носам маска, нараквици....ќе ми биде непријатно ама тоа е...Се надевам дека утре ќе ја убедам , ама мислам дека можно е и да не ме прими...нез...
Макиве ми почнаа некаде 34 недела до тогаш немав мака ко да не бев трудна Буквално исто и јас хихи 36+4 сум , ај нека поседат уште малце после ке уживкаме со нив А која недела си ? Мене ете од 34 ми почнаа макиве и спијам со трудничка и уште две други перници хихи , здебелена сум 4 кг страв ме фати , ама бебе беше ок на последна контрола Ке спиеме после година дена хихихи , брисот го направив кај матичниот во полна 35 та
Иста сум. Нон стоп ми е жешко и само со чаршавче ја покривам половината. Па и плус тешко дишам. Само се молам да дојде, да се спасам од овие тешкотии а и не можам веќе да чекам Исто 37 недела сум
Пуканката има значење на икање на бебето некаде помеѓу двата јајника го осеќав,тогаш беше свртено со главчето надолу