Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Јас на 40 степени ги исправ.

На Maja92@ и lavinija28 им се допаѓа ова.
  2. Sandra456*

Sandra456* Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    518
    Ma nekad ne ni sednuvam da jadam epten mi telnuva na bebe pa radi nego jadam . Inace so sedenje ok sum sea ,kicmata pocnuva da me boli ,a za spienje so pernica za teudnici inace bez nea nikako.bas prasuvav dali e tolku strasno za bebe na stomak da spijam,bidejki se mestam na strana a koga i da se rwzbudam sum na grb. Samo se vrtam ,vrtenjeto mi e tesko i mi e strav zoso togas go napnuvam najmn stomakot a poveke od pola saat na edna strana me boli mi se ukocuva kolkot. Koa ke vidis nikako ne si :) muki mucam use id sea a kajj e 40 ned . :( :)

На emekreme му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Како се справувавте со неспиење ? На пример синоќа спиев на три места , во спална , на фотелја и на тросед :) ми снемува воздух па демек ако сменам ке се спасам , на сите ви беше така во 9 ти нели ? Хахаха

На emekreme му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Mene sega vo 7 mi taka mi se pravi,do 9 ti neznam heheh

На Maja92@ и Milicka* им се допаѓа ова.
  5. mare92

mare92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    160
    Леле мислам дека едвај издржувам а 37 недела сум, неможам да спијам, глупости сонувам па и жештини страшни ме фаќаат. Де топло де ладно де колк ми се укочил де грб ме боли страшно мислам дека 9 ти е најмачен го молам веќе да излезе

На Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Enci200

Enci200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    823
    Феминки, да ви се пофалам дека се породи вчера. Еден ден пред терминот. Јас сум губела вода и решија да ме породат со окситоцин. Кај мене матката била мрзлива и не произведувала грчеви. Цел пораѓај во кревет го поминував, а толку се спремав за пилатес топка. Дишењето мн помага и концентрација цело време. За олеснување на болката добив мислам течен азот (гас) и некакви две чепчиња.

На Dana31, ddevojce, emekreme и 31 други им се допаѓа ова.
  7. beba@meba

beba@meba Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    1.237
    На emekreme и eliii89 им се допаѓа ова.
  8. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Ista sum i i jas ,noke poveke sedam,grcevi ke stanam i nemozam da zaspijam do 9 neznam :)

9. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.983
    Cestitki da ti e zivo i zdravo bebceto i pobrzo oporavuvanje :sun:

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Изгледа јас сум обратна од сите :)
    На почеток сите ми збореа леле кога ќе дојдеш на крај нема спиење, кошмари итн. Јас првите две тромесечиа по 3 саати спиев, несоница тешка, нервози. А сега конечно спијам. Абе како заклана. И плус има денови не се осеќам како трудна, заборавам. Нагло станувам, се наведнувам, кревам и кога ќе ме здоболи срамната коска се освестувам.

Иначе, ми текнува @Dikinzi и @ddevojce еднаш пишуваа им се случувало нешто во стомак како пуканка им пукало. Мене ми се случува цела недела, многу е чудно :D Имаше некое значење?

На ddevojce, Fifi84, Dikinzi и 2 други им се допаѓа ова.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Да е здраво, живо и право ,да расте со мама и тато! :inlove:
    Кај се пораѓаше?

12. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Ke izdrzime,sto da se pravi hehhe.jas pa 17 kg sum popravena dosega ko dzule sum napravena.I ti bese 7 mi taka?

На eliii89 и Milicka* им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    Ја само на лева страна , а се свртам на десна одма киселини ме фаќаат дури се чудам како може така, здрвена сум сета од шо спијам само на лева страна. А дека сум наспана салам не сум.

Го направивте ли брисот во 35 недела шо се прави, среда треба да одам ама ми е страв од корона, а ако не одам ќе пукнам од мисла да не имам стрептокока, леле бе господе боже што не снајде, да не можеме да уживаме во бременоста на раат, мене веќе ми попуштија нервите мислам. Проклет нека е веќе вирусов :@ и овој и сите вируси што постојат, преку глава ми е, смачено ми е... ;( немам сила :|;(

На eliii89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Da od utre jas 7 sum ,jas 15 se popraviv ke terame :) se brkame jas i ti haha

На maremaca29 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. maremaca29

maremaca29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2018
    Пораки:
    704
    Допаѓања:
    1.630
    Ke terame jas do 9 ti 100 kg ke fatam hahaha kako trokliren sifunjer ...Bas ,tuka sme dvete

16. lavinija28

lavinija28 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2013
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    2.160
    Јас за брисот утре треба да се слушнам со матичнава. Таа ми настојува или да не го правам (да не сум се изложувала во болница демек на ризик-бидејќи ординацијава е во болница), или во 36 недела кога ќе ми давала упат за на цтг,тогаш и брис. Ама, јас сакам утре да инсистирам да ми земе оваа недела бидејќи од денес сум 35. И мене мене страв од бактерија а и шубе ми е ради вирусов. Стварно сме во незавидна ситуација труднициве во овој период- да не знаеш од што повеќе да се пазиш. А за на болница секако ќе носам маска, нараквици....ќе ми биде непријатно ама тоа е...Се надевам дека утре ќе ја убедам , ама мислам дека можно е и да не ме прими...нез...

17. Milicka*

Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    1.009
    Допаѓања:
    2.589
    Макиве ми почнаа некаде 34 недела до тогаш немав мака ко да не бев трудна :)

Буквално исто и јас хихи 36+4 сум , ај нека поседат уште малце после ке уживкаме со нив :)

А која недела си ? Мене ете од 34 ми почнаа макиве и спијам со трудничка и уште две други перници хихи , здебелена сум 4 кг страв ме фати , ама бебе беше ок на последна контрола :)

Ке спиеме после година дена хихихи , брисот го направив кај матичниот во полна 35 та :)

На Thallia му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    35та сум. За здебелена не збори :D Супер си ти, јас сум 15+ :sweat:

На Milicka* и eliii89 им се допаѓа ова.
  19. Dianas

Dianas Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    237

Иста сум. Нон стоп ми е жешко и само со чаршавче ја покривам половината. Па и плус тешко дишам. Само се молам да дојде, да се спасам од овие тешкотии а и не можам веќе да чекам :inlove::inlove:
    Исто 37 недела сум

На mare92, Milicka* и eliii89 им се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    18.644
    Пуканката има значење на икање на бебето :) некаде помеѓу двата јајника го осеќав,тогаш беше свртено со главчето надолу

На Jana06, Филотеа, Milicka* и 1 друга личност им се допаѓа ова.