Веројатно веќе те прашуваат, извини ако е досадно прашањето ама проба ли со некои вежби, качување по скали, градите да ги масираш, секс?
Прашуваат и те како... И комшии, и другарки, роднини, сопругот го прашуваат... Пробав со вежби чучњеви правев, топла купка, по скали баш не бидејќи немам ама онака се движам нон стоп, секс имавме завчера и толку, мм некако се стиска несака...
А да си одмараш и да си го почекаш кога ќе сака да искочи? Сигурно ти е веќе неудобно и сакаш да се запознаете ама издржи уште малку. Ќе бидне овие денови.
Ова го земавме, оваа боја најубава ми беше. Сум заборавила да ви пишам. Сите што планирате да порачувате од Енци Менци порачајте денес. До 31 март имаат 10% попуст на цел асортиман. А со нарачките над 1800 денари ви даваат Чико омекнувач и бесплатна достава.На Фејсбук кога им пишав така ми кажаа.
Денес бев на скрининг во Систина. Ми беше страв, се мислев дали да одам ама ако не отидев цело време ќе ми беше на мисла. Немаше гужва, пуштаат само по еден, средство за дезинфекција на секој чекор така да задоволна сум од мерките на заштита што ги преземале а и воопшто од прегледот. Тие што се испитуваат од корона влегуваат на друг влез. Беба е супер, не беше баш расположена за сликање, рачето го држеше на лице
Да, на некои производи има и повеќе. Јас количка нарачав, редовна цена беше околу 16000, а со попуст 10000.
Дали имате транспортер порачано и ако да може ли да покажете каков јас сега гледав многу ми се засвиѓаа тие ако се наевтини ама нешто баш ми паднаа во очи, само не знам нема тоа за покривање на ножиња па ако може некоја препорака ? Ве гледам сите гледате шопингувате паа да погледнам и јас нешто
Ќе ве замолам да ги пролистате темите во категорија БЕБЕ пред тука да се започне дискусија околу истите. Има навистина одлични теми за сите прашања, вклучувајќи ги и веќе споменатите. За (монтажни) креветчиња, колички,транспортери, хранилки, нега.... Да Не се губат дискусиите за и околу бременост поради друг тип дискусии.
Конкретно објаснување не ми дал докторот. До сега по две на ден ставав, а од вчера ми рече по три... Ваљда е за поддршка на бременоста, а можеби и дека имам 35 год или ради миомот што го имам...
Девојки, вие што сте во и околу 35 недела, имате ли понекогаш како менструални болки и колку често? Јас како што пишав и претходно, вчера малку што пропешачив одма ме боли најдолу десно (или мускул или коската, оди накај вагината ). Сношти имав како менструални вртежи, а и денес имав пак-не знам дали се тоа лажни комтракции (стомаков не ми се здрвува). Дали дека сношти имав гасови, дали делжка бебе прета, мн е активно па си викам и тоа да не ме мава нешто...Утре сум на др само така реков да ве прашам и вас....
Имам и јас, 3-4 пати на ден ми се јавуваат и траат по одприлика 3 минути. Незнам ни јас дали се лажни болки и дали значат дека се ближи пораѓај, нека кажат поискусните
Девојки дали некоја од вас беше деновиве на трансфузиологија со приоритетен и дали брзо заврши.Имам приоритетен за хемостаза и димери.И како се снаоѓате со известаи за Клексане.
Прашањево го поставив во Прво тромесечие, но таму не добив одговор па да прашам и тука Вчера бев на преглед, 7 недела сум и докторот ми кажа да направам крвна слика, ТОРЧ и Кумбс (дека сум 0 негатив) до крај на 12та недела...Па бидејќи докторот кај што одам е приватен, а не ми се мафта и до кај матичниот по упати, а уште помалку ми се шета по државните клиники по ова време заради вирусов, дали сите овие анализи може да се направат во 1 ден во некоја од приватниве клиники, Систина, Ремедика? И цени дали знаете ако некоја таму ги правела?
Еве ме и јас д пишам ,бев денес на контрола и цервиксот мн се скратил 18 мм а сега сум 27+1 исто мирување за две недели да одам инекции за зреење д примам и да тераме додека седи ако не на патолошка да лежам ,мн е ниско бебе се де развива убаво и така се разочарав многу молам господда седи внатре рано е ,со перници под гас сум и строго си лежам ..
Gospod da ve docuva mila.Slusaj gi doktorite i ke bide dobro.Terapija ti dadoa? I jas lezam kaj mene cerviksot bese omeknat i jas sum 27+1.
Magnezium 2x1 i dabroston 2x1 fala ti i jas lezam od pocetok i ne mi e jasno kako se skratuva a celo vreme lezam do wc samo ,mora da isturkame ,a kaj vas kolku e i sto pies ?