Mene mi rekoa miruvanje,tepija nisto ne mi dadoa.Edna doktorka izmeri cerviks 48mm,drugiot den druga doktorka izmeri 35mm.Koja tocno izmerila ne znam ni jas.A dali moze da se skrati za 1 den i zosto voopsto se skratuva i toa vrska nemam.Gospod da ne cuva da isturkame uste nekoja nedela.
Pa zatoa i ne mi dadoa terpija.Ama mi rekoa deka e omeknat,no poradi dolzinata ne treba terpija samo miruvanje.
Последните недели кога се вртам многу ме боле долу кај "пријателката" исто и кога нормално седам. Можам само во полулежечка положба но и тогаш боли но се издржува. И сега така седејки наеднаш почна многу да боли и морав одма во тоалет и кога се вратив на местото кај што ми беше газот беше мокро а гаќите ми беа суви а улошката мокра но не претерано како и стално во последно време. Сега не знам што се случи. Немав некое шише или нешто во близина и ми е многу чудно. 37+3 сум
Аман ќе пукнам од мака веќе... Ми се плаче, а и плачам солзи ми идат . Бебе не престана да мрда од пред саат време, легнав викам ајде ќе одморам но така силно клоца, се тегне, ми се темни од болка кога ќе ме удри, се тресе целиот стомак од што ме фаќа страв да не не му е добро нешто. Менувам и положба и пак исто...
Немој не мисли на лошо. Велат кога ти си опуштена тие тогаш се најактивни. И на мене ми се случувало. И знаеш му снемува место и затоа се така силни. Пушти и музика ке се смири
Женски кажете некој лек за кашлица. 36та нед сум матичната ми дозволи проспан сируп и ангал спреј, ама не ја бива баш. Кога ќе се закашлам неможам воздух да си земам после многу страв ме фаќа Нозете ми се здрвуваат од задникот надолу како струја да ми поминува. Незнам што ќе беше ова. Во првата бременост во 39та недела прозори бришев сега не сум способна да се пресоблечам нормално
Добро утро мајки. 27+1 само што се вратив од контрола, ме ставија на цтг (овде од 7ми месец се почнува) и покажа неколку доста силни контракции а ги осетив и јас додека седев, како струја да ми минуваше низ стомакот. Ептен се загрижив, плус дека докторката ми рече за 2 дена пак да отидам да се провери. Инаку грло затворено, бебе се свртело со главчето надолу, цервикс 4см. Ве молам, доколку има некоја познавања околу вака рани контракции да сподели.
Тоа што викаш како струја, не е ли мрдањето на самото бебе? За другиве работи, не сум искусна да кажам... И јас денес бев за брис, ама нервоза ми ствара тоа што се' се одолговлекува. Сега ми вика матичнава, во петок со резултатот ќе ми правела ехо за да видиме постелка/цервикс. Ваму резултативе нема да стасаат додека е нејзиното работно време. И кажувам на сестрата (пошто закажавме термин в петок), вика ако дојди си на ехо па резултатите ко ќе стасаат тогаш (а пред тоа др вика се' да види заедно вклучувајќи ги и резултатит). При брисот имав како заматен зекрет, вели ова ми личи како да си влезена во 9ти...И ми даде упат за на цтг, во рок од 7 дена да појдам да се дог таму кога треба да одам....Денес искрено не појдов, оставив за петок ко ќе одам на ехо...И сега ме фаќа страв искрено, дека деновиве и со менструалниве вртења (таа вика па во ред било, се спремало телото а и во ред ми биле болките долу кај што се жалев, можи бебе било малку потспуштено). Сега ми е криво, еве секако нема ни петок да имам резултати од брис, барем денес да ми видеше постелка , цервикс и се' што треба....
Можеби, но ете ова ги регистрираше. Остана листот таму, не ги видов вредностите, но видов неколку ко планини беа ќе видиме за 2 дена што ќе покаже и дали ќе треба некој чекор да се превзема. Сепак доколку некоја знае нека сподели
Јас требаше да одам минатата недела на трамсфузиологија бидеќи сум 19недела за основни испитувања, но ми ѕвона и ми го откажа прегледот ради бремена не било итно,.. Ова е за во битола.. Позз
Го пишав ова и во темата Големина на плодот но не добив одговор Кога бев на контрола , 28 недела +5 дена, куклата моја тежеше 1200 гр , и матичната ми кажа стомачето и е помало за 4 дена ,т.е. одговара за 28+1 .Многу се загрижив , рече протокот е добар , може е генетика,да одам за 2 недели да видиме како ќе напредува или не недај боже. На претходните контроли си одговараше се на неделите ,првпат вака отстапување назад. На контрола следен четврток сум, многу сум загрижена. Иначе боцкам клексан ради мутации од 4 месец па се до крај ќе треба. Некоја со слично искуство?
Кај мене мислам бутната коска беше 28+1, а др мерки беа 28+5... Не гледам нешто загрижувачки, зависи како мерела. Јас за една недела бев кај тројца и сите различно го измерија. Гледај да не стагнира, тоа е опасно
Јас воопшто не се движам. Низ дома само наваму - натаму. Се немам мерено и многу ми е, страв. Посебно кога ќе прочитам некоја неубава вест.. Мислам дека не јадам многу, дури помалку од претходно.. Како ли ќе издржам до крајот појма немам.
За пријателката ич не кажувај, мене ме скина последните три месеци пред да се породам, ауу, ни се седеше ни се лежеше. Сега веќе не ме боли тра ла ла Пс. За тоа мокрото шо кажуваш можеби си го испотела местото кај шо си седела. нека си мрда, тоа му е работа. Малку место имат, па се тегнат и на некој орган ќе те удрат и ќе те здоболи.
Женски, едно silly прашање од мене, за што служат тие тетра пелени? Дали се мисли на оние тенки, платнени, шарени пелени? Кога се користат? И, колку треба да се купат за новороденче?